Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Márnice versus hřbitov - rozsekne to policie nebo armáda? Stále zábavná zombie komedie o mrtvolách, co běhají rychleji než živí (ne, tohle prostě nikdy nepoberu a doufám, že až to jednou přijde, tak se budou šourat). Masky sice, kromě bareláka, průměrné, ale vše vynahrazuje vtip a rychlá akce v závěru. Vůbec samotný závěr má hvězdu navrch. Hezké bylo odpíchnutí od klasiky G.A.Romera, veselé pak obživnutí celého skladu - nejen půlky psa, ale třeba i motýlů přišpendlených v krabici. A pak samozřejmě hřbitov, nahatá prsatka a zvedající se hlína na hrobech. Skvělá hudba - 45 Grave, The Flesheaters, TallBoys, THE CRAMPS a Dead Beat Dance od DAMNED! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal sem nějakou parádní zombie komedii s hodně gore efektama, ale to se jaksi nějak nekonalo k mýmu údivu. Převážně se to odehrává tak, že hlavní postavy, který si člověk skoro vůbec nemá možnost oblíbit, křičej o život, zombáci běžej za nima a řvou že chtěj jejich mozky a tak pořád dokola, jednou to je vtipný, ale dál už se to ohraje. Ale je teda pravda, že parkárt se Dan O'Bannon pochlapil a ukázal několik pěknejch triků s mozkem, ale trochu málo na muj vkus, krom toho co se týká ty komediální části, tak se spíš jedná jen o takový náznaky, nikdy to film na diváka nevybalí v plný parádě a když už to vypadá, že se tam objevilo něco co film razantně pozvedne, tak je to hozeno do prdele a je to na půl filmu zapomenuto, jako hlavní zombák, ten byl fakt brutální, ale je tak málo využitej, že by si O'Bannon zasloužil nakopat do prdele. No a zakonční je kapitola sama o sobě, rychlý, blbý a na hovno. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Tohle je už klasika zombie žánru, skvělé oživlé mrtvoly požírající všechno v dosahu, jeden z prvních zombie-filmečků, které jsem měl tu čest vidět (prvním byla dvojka od tohoto filmu;)) Vynikající hudební podkres, když mrtwolky vylézají z hrobů, neskutečná psina, když si objednávají nejdříve více zdravotníků, poté více policistů :)) má to ten šmrnc 80.let a nikdy bych to tomuto filmu nebral, ale dvojka se mi přeci jen líbila víc, asi proto, že jsem ji viděl dřív :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle začátky : CITUJI - Události zobrazené v tomto filmu jsou všechny pravdivé, jména postav jsou skutečné, jména lidí a organizací jsou taky skutečné.......... Drama natočené Danem O´Bannonem začíná kousek od márnice. A sousední hřbitov dodá maso pro náš snímek. Spálením živé mrtvoly započne skázu. Plyn unikající z komínu márniční spalovny se dostane na hřbitov. Mrtví ožijí. CITÁT - Čerstvej mozek.......... Jeden z těch filmů, kde chodící mrtvoly nejsou žádná pomalá béčka, ale akční běhající ukecaní ďáblové. CITÁT - Ještě víc zdravotníků.......... Povedený hudební doprovod, který má na svědomí Matt Clifford, dobré masky a některé humorné scény, dají do hromady povedený horor. Ve filmu zazní The Damned se songem Dead Beat Dance nebo The Cramps se songem Surfin Dead. http://www.youtube.com/watch?v=OMop2Uoppbw ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Romerovej Noci oživlých mŕtvol z roku 1968 sa ich O´Bannonov Návrat zďaleka nevyrovná. Pritom samotná myšlienka nebola vôbec zlá, kontaminácia spodnej vody vplyvom dažďa po spálení jednej z mŕtvol v krematóriu. Avšak okrem tohto momentu je tých svetlejších už príliš málo, snáď iba vydarená maska jednej z mŕtvol v sklade a príchod záchranárov do márnice, inak je to podpriemerná hororová komédia, počas ktorej mi však bolo skôr do plaču z výkonov hercov. Som rád, že už mám túto klasiku za sebou. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Ernie Kaltenbrunner (Don Calfa) se jmenuje skoro stejně jako vedoucí Hlavního říšského bezpečnostního úřadu, který měl na starosti tzv. konečné řešení židovské otázky. Balzamovač Ernie je pravděpodobně bývalý člen Wehrmachtu nebo neonacista. Indicie: ve sluchátkách zní píseň nazvaná „Heiß über Afrikas Boden“ od Afrikakorps, na nástěnce visí obrázek Evy Braunové a nosí poloautomatickou pistoli Walther P-38 v ráži 9x19 mm. (Zdroj: imfdb.org) (POciSEM)
  • I když je děj situován do města Louisville v Kentucky, natáčelo se jen v Kalifornii, a to konkrétně v Burbanku, Palos Verdes Peninsula, Sylmaru a Los Angeles. (Tygrys)

Reklama

Reklama