Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Tyhle věci se nemůžou dostat ven, že ne?“ „Dostat ven? Ani za Boha, ne. Tyhle věci vyrobili inženýři US armády.“ Ještě, že je na inženýry US armády takový spoleh, jinak bychom přišli o vynikající zábavu. Návrat živé smrti je naprosto parádní zombie klasika osmdesátých let. Dobrý příběh, skvělé postavy, výtečný humor, obstojné masky. Neexistuje nic, co bych film mohl vyknout. „Mozek. Živý mozek. Více mozků!“ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu blbá slátanina, která těží z Romera a jeho úspěchů. Co se mě týká, největší chybou je doslova nesmrtelnost všech zombií a taky to, že si za a) udržely intelekt a za b) jsou ukecaný jak ženská na pavlači. Romero se dokázal vyhnout trapným scénám, scénám čistě pro efekt, hloupým vtipům a dokázal do svého díla kromě pitomých žvástů vložit i ducha. Návrat oživlých mrtvol je ale jen bezduchá hloupost, která se pokouší lacinými fórky a zbytečně přemrštěnými jednáními hladových mrtvých (i přemrštěným vzhledem) vyrejžovat trochu peněz. Přeci jen mám radši, když je toto téma bráno vážně a bez zbytečných přehnaných nechutností. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle začátky : CITUJI - Události zobrazené v tomto filmu jsou všechny pravdivé, jména postav jsou skutečné, jména lidí a organizací jsou taky skutečné.......... Drama natočené Danem O´Bannonem začíná kousek od márnice. A sousední hřbitov dodá maso pro náš snímek. Spálením živé mrtvoly započne skázu. Plyn unikající z komínu márniční spalovny se dostane na hřbitov. Mrtví ožijí. CITÁT - Čerstvej mozek.......... Jeden z těch filmů, kde chodící mrtvoly nejsou žádná pomalá béčka, ale akční běhající ukecaní ďáblové. CITÁT - Ještě víc zdravotníků.......... Povedený hudební doprovod, který má na svědomí Matt Clifford, dobré masky a některé humorné scény, dají do hromady povedený horor. Ve filmu zazní The Damned se songem Dead Beat Dance nebo The Cramps se songem Surfin Dead. http://www.youtube.com/watch?v=OMop2Uoppbw ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené hororové béčko o zombíkách a partě nudících se teenagerů. Zombík ve sklepě je asi ten nejděsivější zombík, co jsem tam viděl ale je reálný a skoro v tekutém stavu. Pár scén je i dost nechutných - jako mrtvolné sraženiny krve u ještě dýchajících lidí. Hudba je perfektní - sedí jak p*del na hrnec. Chtěl bych sehnat soundtrack :-) Nejvtipnější je ovšem scéna, když vypustí tu látku, oživí zombíka a začne hádka v kanceláři - v pozadí buší mrtvola v mrazáku na dveře a ty dva se hádají: Kreténe! Hele dej si bacha nebo přijdeš o práci :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vyrostl jsem na třech zásadních zombiárnách - Saviniho remaku Romerovy NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, Fulciho PÁTERU THOMASOVI a na tomhle. I když to není taková brutální groteska jako EVIL DEAD nebo BRAINDEAD, jde o zábavnou a nápaditou hororovou komedii od scenáristy Vetřelce přímo odkazující na Romerovu černobílou klasiku, ačkoliv tentokrát jsou zombies rychlé, myslí, mluví a nestačí jim jen vyřadit mozek, musíte tělo kompletně zničit. Stejně jako u Romera jde o obléhačku u hřbitova, který tu spolu se skladem mrtvol na lékařské účely a márnicí tvoří jakýsi ďábelský nekro-trojúhelník, v němž postavy uvíznou a běhají z místa na místo, přičemž hlavní útočiště najdou v márnici s krematoriem (které jediné zombies zničí, ale...). Když jsem to viděl v pubertě poprvé, bral jsem to smrtelně vážně, dost jsem to obléhání prožíval a opravdu se bál rychlých nezničitelných zombies. A i po letech to baví, protože to má spád, fajn herce, vtipné dialogy, skvělé masky a efekty a striptýz na hřbitově. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • I když je děj situován do města Louisville v Kentucky, natáčelo se jen v Kalifornii, a to konkrétně v Burbanku, Palos Verdes Peninsula, Sylmaru a Los Angeles. (Tygrys)
  • Trash (Linnea Quigley) se původně jmenovala Legs a měla ji ztvárnit Jewel Shepard. Ale odmítla, protože nechtěla být ve filmu nahá, a tak dostala roli Casey. (Zdroj: gamesradar.com) (Tygrys)

Reklama

Reklama