Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Quint 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím než Peter Jackson uspěl s Vesmírnými kanibaly a Brain-Deadem, povedlo se zdárně skloubit splatter film s černou komedií Danu O'Bannonovi. I jemu nebránil v pořádném rozletu nízký rozpočet a dokázal přivést na plátno ohromující ansámbl komiksově stylizovaných zombíků v nejrůznějších podobách (scvrklá stařena bez spodní půlky těla, nahá punkerka, oživlá kolekce mrtvých motýlů, „rozpůlení psi“ či dehtem zalitý chodící skelet). Docela zábavný punkový zombie film, reflektující osmdesátkovou éru death metalu a tehdejší obavy z jaderné hrozby. Zombíci jsou tu proti předchozím zvyklostem poměrně rychlí, relativně inteligentní a mluvící („Pošlete další poldy“). ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Povedené, humorné a hlavně nápadité. Armádní plyn, spousta oživlých mrtvol toužících po lidských mozcích, hysterická partička lidí. Ano, všechno to zavání lacinou podívanou, o kterou se vlastně jedná. Prioritou tohoto snímku nejsou žádné strašidelné dechberoucí scény, zde jde hlavně o zábavu a invenci, které se režisérovi dostává až až. Vše se nese v tradičním béčkovém duchu - toporní či naopak přehrávající herci, laciná výprava včetně hudby. To je právě ono, co jsem od filmu očekával a výsledný dojem byl více než dobrý. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Tohle je už klasika zombie žánru, skvělé oživlé mrtvoly požírající všechno v dosahu, jeden z prvních zombie-filmečků, které jsem měl tu čest vidět (prvním byla dvojka od tohoto filmu;)) Vynikající hudební podkres, když mrtwolky vylézají z hrobů, neskutečná psina, když si objednávají nejdříve více zdravotníků, poté více policistů :)) má to ten šmrnc 80.let a nikdy bych to tomuto filmu nebral, ale dvojka se mi přeci jen líbila víc, asi proto, že jsem ji viděl dřív :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

K osmdesátým létům patřili zombíci, ale z dnešního pohledu už se kouzlo pomalu a nenávratně vytrácí a raději bych hnilobné kreatury nechal tam. Nejvíc film ztrácí v rozkolu, který nikdy příliš akceptovat nebudu a sice, že film osciluje mezi hororem, komedií a parodií. Film totiž tím pádem nebyl ani napínavý, ani příliš vtipný. Měl však spád. Ve filmu se nic moc složitě neřešilo, zombíků bylo tak akorát, masky ucházející a nepříliš známí herci také nepůsobili otravným dojmem. Kdyby se však ta ošemetná komediálně parodická rovina odbourala, tak by možná vznikl film, který by patřil k těm nejlepším. Velmi často totiž dokazoval, že o nápady nebyla nouze. Film svým mimořádně jednoduchým pojetím ve spojení s bezbřehou naivitou plní kritéria osmdesátkového horůrku dokonale. Jenže tohle hororové období mám dávno za sebou a už mě tolik nenadchne jako dřív. Kdo neviděl, nemusel by být zklamán. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal sem nějakou parádní zombie komedii s hodně gore efektama, ale to se jaksi nějak nekonalo k mýmu údivu. Převážně se to odehrává tak, že hlavní postavy, který si člověk skoro vůbec nemá možnost oblíbit, křičej o život, zombáci běžej za nima a řvou že chtěj jejich mozky a tak pořád dokola, jednou to je vtipný, ale dál už se to ohraje. Ale je teda pravda, že parkárt se Dan O'Bannon pochlapil a ukázal několik pěknejch triků s mozkem, ale trochu málo na muj vkus, krom toho co se týká ty komediální části, tak se spíš jedná jen o takový náznaky, nikdy to film na diváka nevybalí v plný parádě a když už to vypadá, že se tam objevilo něco co film razantně pozvedne, tak je to hozeno do prdele a je to na půl filmu zapomenuto, jako hlavní zombák, ten byl fakt brutální, ale je tak málo využitej, že by si O'Bannon zasloužil nakopat do prdele. No a zakonční je kapitola sama o sobě, rychlý, blbý a na hovno. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)
  • Ernie Kaltenbrunner (Don Calfa) se jmenuje skoro stejně jako vedoucí Hlavního říšského bezpečnostního úřadu, který měl na starosti tzv. konečné řešení židovské otázky. Balzamovač Ernie je pravděpodobně bývalý člen Wehrmachtu nebo neonacista. Indicie: ve sluchátkách zní píseň nazvaná „Heiß über Afrikas Boden“ od Afrikakorps, na nástěnce visí obrázek Evy Braunové a nosí poloautomatickou pistoli Walther P-38 v ráži 9x19 mm. (Zdroj: imfdb.org) (POciSEM)

Reklama

Reklama