Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (757)

Morien 

všechny recenze uživatele

No nevím, hodně toho násilí tam bylo navíc - mám na mysli neúspěšné hledání uprostřed filmu, které příběhově k ničemu nevede a akorát zabírá čas. Násilí na konci bylo super a tam jsem se nemohla vůbec odtrhnout od obrazovky. I přesto mě jímá podezření, že Guy (a nebo možná já) prochází krizí středního věku. Holt McCallany je jedním z mých předních oblíbenců na seznamu lidí, co vypadají jako žába. Poprvé, co jsem si všimla Eastwooda Juniora, mno bude to mít asi těžké, protože dokud se bude objevovat jen v takových filmech jako dosud, tak nepůjde poznat, jestli umí hrát nebo ne. Zajímalo by mě, jestli scénář původního filmu dává větší smysl, protože si říkám, že beztak jo, jako vždycky. A přečtení jeho popisu na wiki ihned ozřejmuje ta divná místa nesouladu mezi původním příběhem a (nadbytečnými) novými prvky, které si tam Guy během adaptace narouboval. Hodina a půl by filmu slušela víc. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tohle se musí líbit i starýmu Eastwoodovi. Revenge, heist, lehce B a já nevím co ještě biják, u kterýho jsem myslel hlavně na Zabíjení (1956), Charlese Bronsona, starý noiry a tezi, že každý si zaslouží druhou šanci. Od Ritchieho je to vlastně až neskutečná auterská resurekce, která vás s plnou silou udeří vždycky, když dojde na extrémní násilí a McQueenovskou stojatost. Klobouček. Takhle se v padesáti utrhnout z řetězu, to je slast. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se s Gentlemany vrátil do svých domovských vod, chytil tak trochu druhou mízu a ukázal, že na ty filmové pecky stále má. A s Rozhněvaným mužem dokazuje, že v tom i hodlá pokračovat. Je to stylová kriminální podívaná, která si bere premisu ze 17 let starého (a nedoceněného) francouzského snímku Le Convoyeur a roubuje na něj více úhlů pohledu, o dost víc akce a přímo atomovou dávku testosteronu, to vše za doprovodu melodického a temného hudebního doprovodu. Dlouho mě u nového filmu nezaujal hudební motiv jako zde. Být to celé o něco méně předvídatelné, byl bych více spokojen, přesto palec nahoru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jason Statham vo svojej zvyčajnej forme, no vďaka G. Ritchie je z toho niečo viac, ako len obyčajná cesta za pomstou. Najviac ma oslovila atmosféra, ktorú tu medzi postavami dokázal vyčarovať a tiež to napätie, ktoré tu divák cíti a o ktorom vie, že to čoskoro prepukne. No a tie Stathamove ksichty....... možno by sa naľakal aj Chuck Norris.  V skratke povedané, také inteligentné krimi puzzle, ktoré má ambície diváka úplne pohltiť. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se v tomto snímku představuje vážným námětem, který si půjčil z francouzského kraťasau https://www.csfd.cz/film/174275-krvavy-prachy/prehled/ To by nemuselo být na škodu, jenže film vrší na diváka hned několik handicapů. Jednak se dere do hájemství klasiky Heat (nedávno oprášené zde https://www.csfd.cz/film/502046-dokonala-loupez/prehled/) jenže film nemá nějak zvlášť propracované charaktery, a zdaleka nedokáže doručit hustou a sevřenou atmosféru, napětí v intenzitě zmiňovaných filmů. Střihem je film rozkouskovaný do několika segmentů, ani tento postup by nevadil, nelineární vyprávění je dávno standart. Problém je i Jasoň v hlavní roli, který je prostě neherec, u akčních blbinek typu Kurýr a série FF je dostatečně cool a drsný. Jenže, když se má pokoušet zahrát něco jiného, tak prostě nemá šanci. Ani ostatní herci to příliš nevytrhli, byť jde občas o zajímavé postavičky. Akce v závěru luxusní, ale film mě nedokázal vyloženě nadchnout, nebo strhnout kromě pár pasáží. Slabé nikoliv proto, že režisér dělá věci jinak, než obvykle, ale z výše uvedených důvodů. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Na začiatku filmu stojí na záberoch z výšky obrnené vozidlo pred otvorenou bezpečnostnou bránou. Na ďalšom zábere zvnútra vozidla je však brána zatvorená a práve ju idú pre auto otvoriť. (Arsenal83)
  • Filmová lokace bezpečnostní agentury Fortico (635 Mateo st LA) byla použita jako policejní stanice ve filmu Rudé horko (1988). (Maulincio)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Veľká väčšina interiérov, vrátane základne Fortico, bola natočená v Anglicku. (Arsenal83)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama