Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (755)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já mám se Stathamem dlouholetý problém a prostě si v pohledu na něho nelibuju. Ale když tak přemýšlím, asi jsem s ním dosud nic lepšího neviděla. Ta jeho nadřazenost a samolibost, kterou se snad každá jeho role vyznačuje mi tentokrát sedla. Bylo to ze začátku vtipný a tvrdý, později tvrdý a nemilosrdný. Dobré postavy, dobrá atmosféra, kamera, střih. No, hele, z kina jsem dlouho neodházela takhle unešená. Na druhou stranu, z kina jsem dlouho neodcházela vůbec. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tohle se musí líbit i starýmu Eastwoodovi. Revenge, heist, lehce B a já nevím co ještě biják, u kterýho jsem myslel hlavně na Zabíjení (1956), Charlese Bronsona, starý noiry a tezi, že každý si zaslouží druhou šanci. Od Ritchieho je to vlastně až neskutečná auterská resurekce, která vás s plnou silou udeří vždycky, když dojde na extrémní násilí a McQueenovskou stojatost. Klobouček. Takhle se v padesáti utrhnout z řetězu, to je slast. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu je jednoduchý, ale to vôbec neprekáža. Práve naopak. Zložitý dej by diváka zbytočne odvádzal od priamočiarej cesty pomsty plnej drsných chlapov, surového násilia a naozaj temného soundtracku. Verím však, že niektorým ľuďom bude chýbať prepracovanejšia zápletka, na aké sme u Ritchieho zvyknutí. Mne tu však ,úprimne, vôbec nechýbala. Wrath of Man väčšinu času ťaží z ponurej atmosféry, scén preplnených testosterónom a menším množstvom akčných scén, ktoré stoja za to. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Debilní český název si opravte na přesnější Kurevsky nasranej chlap. Vztek hlavního hrdiny skrytý za jeho non-stop kamennou tváří (Statham zjevně obdržel od Ritchieho jediný režijní pokyn - nikdy se neusmívej) je přímo hmatatelný. A když průběžně exploduje, nemá to podobu propracovaných efektních bitek a přestřelek, ale chladnokrevných a bleskových hromadných poprav, kdy Jason bez nějakých předchozích pošťuchovaček prostě vytáhne bouchačku a o pět vteřin později leží celá parta padouchů s kulkami v hlavách a Jason se přesouvá k další. Je to příjemně věcné, studené, drsné, temné a mlčenlivě vzteklé a taky nelineárně odvyprávěné z různých perspektiv, což dodává jednoduché revenge story tajemství a napětí, umocněné hudbou. Člověk si u toho potěšeně vzpomene na spoustu sympatických macho filmů, od sedmdesátkových kriminálek, přes Nelítostný souboj a Odplatu, po zahlerovky a nedávného, rovněž solidně nasraného Nobodyho. Ritchie se tu utlumil a natočil tak svůj nejintenzivnější film. Víc takových, prosím. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

No nevím, hodně toho násilí tam bylo navíc - mám na mysli neúspěšné hledání uprostřed filmu, které příběhově k ničemu nevede a akorát zabírá čas. Násilí na konci bylo super a tam jsem se nemohla vůbec odtrhnout od obrazovky. I přesto mě jímá podezření, že Guy (a nebo možná já) prochází krizí středního věku. Holt McCallany je jedním z mých předních oblíbenců na seznamu lidí, co vypadají jako žába. Poprvé, co jsem si všimla Eastwooda Juniora, mno bude to mít asi těžké, protože dokud se bude objevovat jen v takových filmech jako dosud, tak nepůjde poznat, jestli umí hrát nebo ne. Zajímalo by mě, jestli scénář původního filmu dává větší smysl, protože si říkám, že beztak jo, jako vždycky. A přečtení jeho popisu na wiki ihned ozřejmuje ta divná místa nesouladu mezi původním příběhem a (nadbytečnými) novými prvky, které si tam Guy během adaptace narouboval. Hodina a půl by filmu slušela víc. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Vyzvánění, které má H (Jason Statham), je „Jízda Valkýr“ od Richarda Wagnera z třetího dějství opery „Valkýra“ („Die Walküre“) ze série oper „Prsten Nibelungův“ („Der Ring des Nibelungen“). (Maulincio)
  • Filmový plakát byl prvním, kde se objevilo nové logo studia MGM. Po obnovení vypadá pouze jako monogram, tentokrát bez typické lví hlavy. (TaNya_)
  • Pandémia Covid-19 poznamenala zisky filmu. Napríklad v Spojenom kráľovstve sa pre lockdowny nikdy nedostal do kín a išiel rovno na Amazon Prime. (Arsenal83)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama