Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tohle je film ukazující spoustou prvků na styl 80. let (v dobrém). Na začátku leží mrtvé zmasakrované dítě s matkou na podlaze, což už v dnešní politicky-korektní době nehrozí. Terry O´Quinn hraje (dobře) vyšinutého cvoka, co touží po dokonalé rodině, není nad to vidět začátky dnešní hvězdy. K tomu přidejme pár skvělých hlášek, násilí a zajímavý příběh. Joseph Ruben se později etabloval jako režisér thrillerů o smrtících ohrožení manželů/rodin a očividně mu to šlo dobře, takže bych v tom hledal nějakou obsesi. :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sólo pro nevlastního taťuldu Terryho O'Quinna, který vám v oblečení často sladěném do barev svetru Freddyho Kruegera musí předat otcovskou lásku, jinak budete Ztraceni. Inspirace masovým vrahem Johnem Listem, pestrobarevné podzimní listí zdobící předměstí Seattlu, nepříliš sofistikovaná psychologická rovina a docela agresivní gore při očekávaném deadlistu. Finiš i přes klišé zajímavý. Přítomnost Jerryho Blakea (nebo jak se zrovna bude jmenovat) v pokračování o dva roky později se dá vysvětlit jedině tím, že nemá srdce.. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V 91 roce jsem to coby sedmák u kámoše na videu v sedm ráno před prvním zvoněním sledoval napjatý jak struna. Od té doby jsem to neviděl, až dnes a po těch 22 letech to ze svého kouzla napínavého jemně (přesto mrazivě) krvavého horrorového thrilleru s úžasným Terrym Ouinnem v hlavní roli, neztratilo ani zbla. Malý velký film. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré bezprostredne po pozretí zhodnotím ako priemer, resp. lepší štandard, no po zhliadnutí desiatok a stoviek podobne neutrálnych záležitostí sa stane, že jedna-dve z nich uviaznu v pamäti ako trvalejšie hodnoty. A toto je presne prípad Otčima. Silný film, cez klasický príbeh nezabudnuteľne upriamujúci pozornosť na množstvo psychopatologických osobností nevlastných, ale aj vlastných otcov, nachádzajúcich zdroj svojho najvnútornejšieho potešenia v psychickom, či fyzickom ubližovaní, ponižovaní a týraní. Uvedené zvrátené potešenie v pošliapaní partnera a rodiny je im vlastné a neobmedzuje sa na konkrétnu osobu, skôr alebo neskôr si to uplatnia na každej ďalšej partnerke i dieťati. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že vyššie hodnotenia sú tu len z nostalgie... Terry hrá naozaj dobre a presvedčivo, no neuveriteľne predvídateľný dej a nechcená komickosť niektorých scén (pars pro toto: Jimovo "vtrhnutie" do knižnice) zhadzujú tento film do prepadliska dejín. A navyše film dnes už postráda atmosféru a napätie, zostali len fragmenty. Vidieť film 10 - 15 rokov dozadu, tak tu aj ja hodím štyri hviezdy, no dnes isto nie. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Donald E. Westlake vytvořil charakter Stephanie podle jeho skutečné dospívající nevlastní dcery, se kterou si nerozuměl. (henrycruel)
  • Terry O'Quinn byl za svůj výkon nominován na ceny Saturn a Independent Spirit Award. (Chatterer)
  • Stephanie je 16 let, kdežto její představitelce Jill Schoelen bylo v době natáčení 23 let. (henrycruel)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama