Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

dyfur 

všechny recenze uživatele

...pokračovanie filmu:Zítra to roztočíme drahoušku...ale bolo to predsa len slabšie,myslím i pre zmenu hlavnej postavy-už nehral M.Kopecký ,ale namiesto neho J.Sovák a ten i keď to bol vynikajúci herec-tak na Kopeckého predsa len v tomto filme nemal.Bolo to také "suchšie"....... Ale stále vyborná zábava i po rokoch sa dá pozrieť. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádnou extra vyjímečnou zábavu, ale klasickou komedii 80. let. Kdo je miluje, jako já, tak určitě nevynechá občasné uvedení v televizi. Akorát škoda že Kopeckého nahradil Sovák, ikdyž i toho mám rád. Kladně hodnotím zápletku s tetičkkou z USA, ktera tem je vylíčena jako imperialistický živel schopný zkoupit celý václavák. Ale taká už byla doba, prostě se mi zdá trapné neustálé přetřásání vlivu režimu u filmů této doby. Prostě se to tak natočilo a hotovo. To bysme museli kritizovat za vliv strany na kinematogragii 80% českých filmů. Po únavném dni v Prime time na usnutí jak stvořené...77% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje v postupném pádu započatém v půlce prvního. Půtek mezi rodinami je tentokrát méně. Znepřátelené klany uzavřely vratké příměří a vrhly se na okrádání důvěřivých dobráků. Původní lehkost se úplně ztratila a pokud byly nějaké postavy alespoň trochu sympatické, tak o to definitivně přišly. Tahle komedie Petru Schulhoffovi pořádně zhořkla. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, pravda, dobrá komedie v době svého vzniku časem vyčichne. Je to jako s parfémem. Trvalá a opakovaně aplikovaná vůně jednoho dne zevšední. Škoda, televizní stanice (zvláště ty komerční) nám pravděpodobně chtějí české komedie tak znechutit opakovanou reprízou, že pak budou mít více prostoru na ty své americké "rádoby" komedie a jiné slátaniny. A navíc: kdo tu dobu nezažil (rozuměj socialismus), nepochopí a nezasměje se. Hold, jiná doba, jiný mrav. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Miloš Kopecký odmietol hrať v pokračovaní filmu, pretože vraj nebol spokojný s kvalitou scenára. Nie je to však pravda. Tou je, že nechcel už hrať so svojou exmanželkou Stellou Zázvorkovou (Božena Novákova). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama