Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se tvůrci pokusili navázat na skvělou komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…! a moc se to nepovedlo. Bohužel byl Miloš Kopecký nahrazený Jiřím Sovákem, který je zkrátka jiný herec. Jeho slovní přestřelky jsou o poznání slabší než ty s Milošem Kopeckým. Tvůrci se také snažili o jakýsi děj, který se moc nepovedl. Obě rodiny už moc nebojují proti sobě, ale jen se snaží bezpracně zbohatnout. Jejich vychcanost mě nijak nebavila. Jako většinou je pokračování horší a ode mě si vyslouží slabé tři hvězdy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka normalizační komedie – připitomělá zápletka, která má jediný účel: oblbovat diváka a jen tak mezi řečí mu podsouvat normalizační obraz světa, zakuklený do chabého satirického hávu. Velmi trapný odsudek české podvodnosti, chamtivosti a také samozřejmě toho, že se nám tady přece nežije tak dobře. Pravda, v krámech máme hovno, ale dolar trvale klesá. Schulhoff nepatří k nejhorším tvůrcům normalizační etapy, díky hereckým výkonům je možné tuto komedii ještě uvádět v atraktivních časech, leč její přiblblost to příliš neotupuje. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to s tímto filmem neviděl tak černě jako někteří. Jistě, jedná se o kvalitativní posun dolů, po předchazejím filmu Zítra to roztočíme..., ale ne zas tak markantním. Jako sonda do tehdejší doby to je výborné.Když přidáme občasné vtipné scénky a velice slušné herecké obsazení tak dostaneme mírně nadprůměrný výsledek, který dokáže zastínit i trošku slabší scénář tohoto filmu. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dříve se mi tento film líbil více než "jednička", s postupem času jsem však změnila názor. Ono dělat tzv. "dvojky", tedy pokračování předchozích úspěšných filmů, je nebezpečné. Divák se totiž nevyhne srovnávání... A to se stalo i v tomto případě. Příběh je nevšední, avšak trochu komplikovaný, chybí mu lehkost i atmosféra předchozího filmu. Co se mně osobně nelíbilo, to byla absence Miloše Kopeckého, který si tu roli ještě klidně mohl "střihnout" - v té době totiž ještě nejenže žil, ale i točil. Čímž nechci nijak snižovat komediální talent Jiřího Sováka... Ale Kopecký je jen jeden. Nemyslím si, že se tento film vyloženě nepovedl, jen je to trochu slabší odvar. 60% ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Méně řachandy než v "Zítra to roztočíme," kdy se vám smíchy prohýbá bránice - ale více úsměvné satiry ohledně českého "nebát se a nakrást". K výměně Kopecký - Sovák. Nejde o to, že by Kopecký byl nutně lepší herec než Sovák. Jde o to, že mezi chaoticky-extravertně-cholerickým-labilem Kopeckým a Zázvorkovou je chemie, stejně jako je (skrytě explozivní) chemie mezi ním a Janžurovou. (V této poloze relativně umravněný, strukturovaný, introvertnější) Sovák už s nimi takto nereaguje. Nevzniká tak ostré tření a konflikt jako základ na neslučitelných charakterech založeného humoru (jako je třeba Červený trpaslík). Proto do filmu přidali dědečka (František Filipovský) jakožto "pátý element". ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Novákovi se mají stěhovat do 10. patra, dům má však pater jen 8. (M.B)
  • Rodiny Novákových a Bartáčkových bydlí na stejné adrese jako ve filmu Zítra to roztočíme, drahoušku…! (1976), ale již ne v 10. patře, ale ve čtvrtém. Filmová ulice má název „Na stráni“, dnes je to Hennerova 227/7 v Motole. (sator)

Reklama

Reklama