Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie vynikajúcej komédie "Zítra to roztočíme drahoušku!" sa nesie v podobnom nápaditom, humorom nabitom duchu so skvelými hereckými výkonmi Luďka Sobotu, Ivy Janžurovej, Stely Zázvorkovej, či Jiřího Sováka, ktorý výborne nahradil Kopeckého. S takto nabitou hereckou elitou tých čias sa ani nedá natočiť špatná komédia. Táto má navyše tú výhodu, že nestárne a dá sa pozerať opakovane. Tradičná vlastnosť Čechov a Slovákov lakomosť sa v tomto snímku rozhodne nevypláca a v závere každý dostane, to čo si zaslúži. Rozhodne poučné aj v dnešných časoch. Tetička z Ameriky rozhodne nebola taká sprostá za akú ju pokladali a Novákovi svoj biznis nedotiahli do zdárneho konca. Ako by im nestačili poctiví český koruny. Za najlepšiu scénku považujem príchod rodinných príslušníkov k dědečkovi a Filipovský ich svojim typickým spôsobom pošle do prdele. "Prdičky naší babičky. To zas múžete klidne odšpacírovat. Asi si z vás někdo vystřelil."..."You know, Praha moc krásný město." Svätá pravda a zaslúžených 80%. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Oproti "jedničce" slabota. Peterka sice opět super, ale té komunální satiry je tentokrát trochu moc a ani děj již není tak napěchovaný gagy jako v Zítra to roztočíme... Další vadou na kráse je přeobsazení starého Nováka. Ač mám pana Sováka hodně rád, tak tady je jeho pojetí maloměšťáckého dědka mnohem nudnější a unilejší než jak ho pojal pan Kopecký o pár let dříve. Výborná je naopak kapela od Dáši Veškrnové, která je přímo napěchovaná stylovými týpky ... I když v tom cítím trapnou narážku na tehdejší underground a novou vlnu (byli jsme u ňáký komise a ty nám řekli, že neumíme hrát). ()

Reklama

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dříve se mi tento film líbil více než "jednička", s postupem času jsem však změnila názor. Ono dělat tzv. "dvojky", tedy pokračování předchozích úspěšných filmů, je nebezpečné. Divák se totiž nevyhne srovnávání... A to se stalo i v tomto případě. Příběh je nevšední, avšak trochu komplikovaný, chybí mu lehkost i atmosféra předchozího filmu. Co se mně osobně nelíbilo, to byla absence Miloše Kopeckého, který si tu roli ještě klidně mohl "střihnout" - v té době totiž ještě nejenže žil, ale i točil. Čímž nechci nijak snižovat komediální talent Jiřího Sováka... Ale Kopecký je jen jeden. Nemyslím si, že se tento film vyloženě nepovedl, jen je to trochu slabší odvar. 60% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...pokračovanie filmu:Zítra to roztočíme drahoušku...ale bolo to predsa len slabšie,myslím i pre zmenu hlavnej postavy-už nehral M.Kopecký ,ale namiesto neho J.Sovák a ten i keď to bol vynikajúci herec-tak na Kopeckého predsa len v tomto filme nemal.Bolo to také "suchšie"....... Ale stále vyborná zábava i po rokoch sa dá pozrieť. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Jakožto volné pokračování skvělé komedie o sousedských naschválech mě film zklamal. Chybí mi humor prvního dílu, herecký koncert, k němuž výraznou měrou přispíval Kopecký (zde nahrazený Sovákem - také výborný herec, ale není to ono...) a přijde mi, že snímek je spíše než komedií smutnou sondou o normalizační maloměšťácké vypočitavosti a hrabivosti. Na myšlence jak okrást lidi s příjmením Novák neshledávám nic vtipného a spíše mě mrzí, že na konci na frak nedostal syn René, který se Svazem Nováků přišel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Natáčelo se v Praze a v obci Karlštejn. (M.B)
  • Ve filmu je chyba v umístění bytů obou rodin. V prvním díle bydlí na rovné chodbě a dveře mají vedle sebe vodorovně, kdežto tady sice bydlí vedle sebe, ale dveře mají do pravého úhlu. (cariada)
  • Miloš Kopecký odmietol hrať v pokračovaní filmu, pretože vraj nebol spokojný s kvalitou scenára. Nie je to však pravda. Tou je, že nechcel už hrať so svojou exmanželkou Stellou Zázvorkovou (Božena Novákova). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama