Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák byl dobrý herec, ale lépe by se i do této komedie hodil Miloš Kopecký, který hrál Nováka již v Zítra to roztočíme drahoušku, ale bohužel zemřel a musel být nahrazen. Jinak hodnotím tuto komedii jako lepší průměr. Jednička byla lepší a proto dávám této komedii jen tři hvězdičky. Veškrnka zde zahrála opravdu sama sebe Jaká je na obrazovce, tak taková je v normálním životě. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V porovnání s excelentní jedničkou je tohle už slabota. Místo Kopeckého je tu Sovák, což ani tak moc nevadí, ale zápletka je poměrně ubohá. Teta z Ameriky mě moc nebavila a nijak mě nedostala ani linka Soboty a Dášy. Jediným kladem tohotofilmu tady tak nakonec zůstává František Filipovský a jeho děda, který kouká na večerníčky... A jinak se skutečně dobrý film objeví jen občas. 60% tomu ale dám. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborné satirické komedie o dvou znepřátelených rodinách z dob socialismu. Už to není tak moc o dělání si naschválů mezi sebou jako v prvním díle. Teď je to zaměřeno více na to, jak se dostat k penězům. Zatímco Novákovi založí fiktivní klub Nováků a za členství chtějí zaplatit, Bartáčkovi si hrají na chudinu a chtějí vytáhnout co nejvíce peněz z bohaté tetičky z USA. [12972. hodnocení, 189. komentář, 63%] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Poprvé kdy Evženu Novákovi (Jiří Sovák) přijde dopis na registraci do klubu občanů jménem Novák. čte adresu : Otta Novák, Novákovice okres Nová Paka. Okres Nová Paka však zanikl již v roce 1960. (Busmart)
  • Miloš Kopecký odmietol hrať v pokračovaní filmu, pretože vraj nebol spokojný s kvalitou scenára. Nie je to však pravda. Tou je, že nechcel už hrať so svojou exmanželkou Stellou Zázvorkovou (Božena Novákova). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno