Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tu už sa vsadilo iba na chamtivosť a okolo toho sa točí celý film. To na nejakú solídnu zápletku a roztočenie deja nestačí a tak zostali len trápne situácie a občasné fóriky. Skvelí herci odviedli, čo museli, ale táto komédia sa im nezapíše do biografie veľkými písmenami. Aj ja si z toho zapamätám asi len Veškrnovej bigbít Ba di-di-ba-ba di-di-ba-ba di-di-dam, ja čekám, čekám te-le-gram. ()

MEGAJOHN 

všechny recenze uživatele

Po několika-stém shlédnutí (no dobrá, to jsem trošku nadsadil, i když je snímek stejně starý jako já...) nakonec jednu hvězdičku srážím po zamyšlení se nad charakterovými odchylkami jednotlivých postav oproti minulému dílu. Tak např. Bartáčková byla v prvním díle o mnoho jednodušší člověk, který ani nechodí do divadla. Tady najednou dokáže perfektně zahrát jak stařenku, vyzvídající okolo domu dědy Nováka, tak chudou příbuznou tetičky z Ameriky. Jinak je to ale fajn komedie na kterou se, čas od času, znovu rád podívám. ()

Reklama

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie vynikajúcej komédie "Zítra to roztočíme drahoušku!" sa nesie v podobnom nápaditom, humorom nabitom duchu so skvelými hereckými výkonmi Luďka Sobotu, Ivy Janžurovej, Stely Zázvorkovej, či Jiřího Sováka, ktorý výborne nahradil Kopeckého. S takto nabitou hereckou elitou tých čias sa ani nedá natočiť špatná komédia. Táto má navyše tú výhodu, že nestárne a dá sa pozerať opakovane. Tradičná vlastnosť Čechov a Slovákov lakomosť sa v tomto snímku rozhodne nevypláca a v závere každý dostane, to čo si zaslúži. Rozhodne poučné aj v dnešných časoch. Tetička z Ameriky rozhodne nebola taká sprostá za akú ju pokladali a Novákovi svoj biznis nedotiahli do zdárneho konca. Ako by im nestačili poctiví český koruny. Za najlepšiu scénku považujem príchod rodinných príslušníkov k dědečkovi a Filipovský ich svojim typickým spôsobom pošle do prdele. "Prdičky naší babičky. To zas múžete klidne odšpacírovat. Asi si z vás někdo vystřelil."..."You know, Praha moc krásný město." Svätá pravda a zaslúžených 80%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sousedské vztahy v "nadčasové" rovině s perfektními vtípky a horou nápadů. Obě majetnicky znesvářené rodiny jsou tak kouzelně zahrané, až mám nutkání jim fandit. Netuším proč se to lidem tak nelíbí, ale já se bavil. Typická lidská neřest (lakomství) je tu v čiré podobě z mnoha úhlů, takže pokud se v charakterech někdo najdete, máte co napravovat:-) ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Jakožto volné pokračování skvělé komedie o sousedských naschválech mě film zklamal. Chybí mi humor prvního dílu, herecký koncert, k němuž výraznou měrou přispíval Kopecký (zde nahrazený Sovákem - také výborný herec, ale není to ono...) a přijde mi, že snímek je spíše než komedií smutnou sondou o normalizační maloměšťácké vypočitavosti a hrabivosti. Na myšlence jak okrást lidi s příjmením Novák neshledávám nic vtipného a spíše mě mrzí, že na konci na frak nedostal syn René, který se Svazem Nováků přišel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Trápenie si počas natáčania užil František Peterka (Karel Bartáček), ktorý sa ako neherec cítil v skvelej spoločnosti tých najväčších hereckých majstrov ako outsider. „Veľa mi pomohol pán Jiří Sovák (Evžen Novák), ktorý nahradil Miloša Kopeckého. Hovoril mi: ‚Franto, predstav si, že si doktor a tá rola je pacient. A tebe ide predsa o pacienta, ego ide bokom. Chceš ho čo najlepšie vyliečiť, nie?“ Tým mi otvoril oči. Ja som sa nikdy s nikým z hercov veľmi nebavil a skôr sa držal bokom. S ním sme sa ale veľa rozprávali. Bol to fajn chlap.“ (Raccoon.city)
  • Novákovi se mají stěhovat do 10. patra, dům má však pater jen 8. (M.B)
  • Novákovci dali Bartáčkovcom 13 000 Kčs, za čo neskôr dostali 500 amerických dolárov. Podľa toho môžeme odhadnúť, že v roku 1980, bol kurz dolára ku korune 1:26. To ale bola cena na čiernom trhu, v banke v tej dobe stál dolár asi 13 Kčs, ale nedal sa kúpiť. (AxelWers)

Reklama

Reklama