Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (224)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zadumaný Sovák nahradil výbušného Kopeckého a hned je to znát - úroveň je o hodnou míru dole. Navíc tentokrát se netepe sousedská žárlivost, ale chtíč po amerických penězích, pro který jsou někteří ochotni i dědu obětovat. A do tématu se Schulhoffovi hodila i tehdejší populární soudnička o klubu Nováků, ačkoliv je do filmu napasovaná tak trochu na sílu. Ubylo fórků, děj je rozvleklejší, a přes svou stopáž brzy film začne nudit. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Oproti "jedničce" slabota. Peterka sice opět super, ale té komunální satiry je tentokrát trochu moc a ani děj již není tak napěchovaný gagy jako v Zítra to roztočíme... Další vadou na kráse je přeobsazení starého Nováka. Ač mám pana Sováka hodně rád, tak tady je jeho pojetí maloměšťáckého dědka mnohem nudnější a unilejší než jak ho pojal pan Kopecký o pár let dříve. Výborná je naopak kapela od Dáši Veškrnové, která je přímo napěchovaná stylovými týpky ... I když v tom cítím trapnou narážku na tehdejší underground a novou vlnu (byli jsme u ňáký komise a ty nám řekli, že neumíme hrát). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som sa bavil zhruba rovnako, ako pri prvom dieli, ono je to zrejme spojené aj s tým, že tento film som pravidelne vídaval už od útleho veku v televízii a jeho dej mi tak trochu vtedy pripomínal vzťahy našich príbuzných za morom s našou širšou rodinkou žijúcou v tom chudobnom Československu. Čiže pre mňa televízna klasika, možno tak trochu guilty pleasure, trochu aj osobná záležitosť, ktorá kedykoľvek po nedeľnom obede v telke príde vhod. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že oba dva díly mají svůj potenciál. První díl byl o něco málo lepší, ale byl to původní a druhé díly ve většině případě bývají lehce slabší. Nicméně jak jsem řekl potenciál má i tento díl. Každopádně já jsem spokojený a dívám se na oba filmy od mala. Takže 4 hvězdy a to jen proto že, je slabší než první, ale furt skvělý. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Podvod postavený na tom, že každý Novák zašle pět korun na připravovaný sraz Nováků, by ve skutečnosti vynesl mnohem více. V ČR je cca 34 tisíc držitelů tohota jména, žen Nováková pak stejně. Scenárista se tak držel při zemi, protože podvodníci vybrali 12 500 Kčs, což je příspěvek od 2 500 Nováků. (sator)
  • Když vystupuje z letadla tetička (Stella Májová), je slyšet několik taktů americké hymny. (sator)

Reklama

Reklama