Reklama

Reklama

Nesnesitelná tíha obrovského talentu

  • USA The Unbearable Weight of Massive Talent (více)
Trailer 1

Herca Nicka Cagea trápia finančné problémy. Aby odvrátil nevyhnutný bankrot, musí prijať ponuku vystúpiť na narodeninovej oslave bohatého fanúšika za odmenu milión dolárov. Týmto fanúšikom je však mocný drogový barón Javi Gutierrez (Pedro Pascal), ktorý uniesol dcéru mexického prezidentského kandidáta. A tak musí slávny herec Nick pod vedením agentky CIA Vivan (Tiffany Haddishová) predviesť pred gangstrami svoje životné predstavenie, aby zachránil nielen seba, ale aj svojich blízkych a splnil cieľ tajnej misie. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (221)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bláznivá volovinka, ktorá má oveľa bližšie k Jean-Claude Van Johnsonovi ako k sebereflexívnemu JCVD. Na štandardný špiónsky príbeh, kde hlavný hrdina musí vyriešiť záhadu navliekli bočnú líniu o megahviezde za zenitom. Namiesto Cagea tam mohol byť ktokoľvek z deväťdesiatok, kto je už za zenitom. Napríklad Travolta a stačilo by prepísať pár vtipov a narážok na filmy. Narážku na Face/off by ani nemuseli meniť. Čakal so, že to bude oveľa vtipnejšie a dúfal som vo väčší výskyt cameo výstupov, ale tých tu veľa nebolo a ani tak často som sa nezasmial. Najviac som po tomto filme zvedavý, či sa nejak zmení smerovanie Cageovej kariéry, alebo bude naďalej točiť divné voloviny. Aspoň sa snaží na rozdiel od iných, ktorí hrajú už len zo zotrvačnosti. Toto je ale len mierne nadpriemerná jednohubka. 6/10. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Ty vole, dvakrát Nikolku v jednom měsíci? Můj osobní rekord, ale zase velký dopad na moje ýkvé. Nuže, čekal jsem že osobní setkání Nicolase bude něco jako ve smyslu, samolízačská parodie na samotného Nicolase Cage, protože chápete, kdo jiný na světě by nejlépe zahrál Nicolase Cage jako samotný fuckin Nicolas Cage.. a kdo jinej by byl největší fanoušek Nicolase Cage jako já? V tomhle komentáři zazní ještě hodněkrát jméno Nicolase Cage, tak byste měli začít rankovat. Kdyby si film více utahoval z Nicolase Cage, až by z toho vznikla variace na "V kůži Johna Malkoviche", nejen že se tenhle námět mohl vy(s)třískat co nejvíc, a co nejšíleněji, mohlo z toho sejít ta nejhorší a nejbizardnější parodie. Kdyby existovala rubrika na ČSFD "fanoušci Nicolase Cage" nejen, že bych patřil mezi elitou, ale měl bych dostat i zálohu, že budu mezi prvními patřit k lidem, co vykouřej Nicolasi Cageovi péro, doprdele. Za pět let se přihlásím do nové gameshow "Co na to Nicolas Cage" a jako top výhra bude dovolená do CageLandu, kde hlavní atrakcí bude horská dráha z nahého Nicolase Cage, a jako cíl cesty vozík dojede do análu Nicolase Cage. Jo, a už nevím. Doufám, že všichni dostali po natáčení zadara polštář s ksichtem Nicolase Cage. Existujou stovky žánrů, ale Nicolka Cage není herec, on sám je ten žánr.. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nic Cage hrající Nica Cage je ultimátní počin, který filmový průmysl potřeboval. No to asi trochu přeháním, ale jedná se film, který snad ukazuje, že v Cageově filmografii se zase začnou objevovat kvalitní snímky a ne jen bizáry, které mu vybral berňák. Unbearable Weight je plné těch největších klišé a někdy jde až na hranu sebeparodie. Všichni na place to vědí, takže si Cage s Pascalem každou scénu maximálně užívají. Nejedná se však jen o úplnou blbinu, ale asi i o mírnou reflexi Cageovy kariéry s lehkou příměsí rodinného dramátka. Všechny jednotlivé aspekty spolu funguji náramně, přestože se ve své podstatě nejedná o nic světoborného, stejně se jedná o zábavný snímek, kterým to chtělo být především. Já jsem se bavil královsky, takže mise splněna. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Sledovat Nicolase Cage, jak hraje sám sebe, je poměrně zábavné, obzvlášť když jeho skalního fanouška skvěle ztvárňuje Pedro Pascal. Na druhé straně však tahle akční komedie ničím nepřekvapí a děj bohužel obsahuje i řadu hluchých míst. Nicméně to nemění nic na faktu, že jde o příjemně nadprůměrný film, který dokáže diváky zaujmout hned od prvních minut. (60%) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že snímek 'Nesnesitelná tíha masivního talentu' bude absurdní akční buddy-movie s prvky meta-komedie až parodie, kde si Nicolas fakiiiin-whoa Cage zahraje Nicolase fakiiiin-whoa Cage. Nakonec se z toho vyklubala hodně ambivalentní rádoby terapeutická mystifikace, která jede jen na půl plynu (ať už co se týká humoru i akce), která nevyužila svůj jedinečnej potenciál nebýt jen solidní béčkovou žánrovkou, a kterou kazí ústřední špionážní/kriminální linka která se bere až moc vážně. Ale jako nenáročná oddechovka na večer ujde. Největším superlativem je to, že Nicolas Cage si svou roli neskutečně užívá, no a Pedro Pascal mu jako kámoš do deště perfektně sekunduje. A ano, 'Paddington 2' je masterpiece....... [VERDIKT: 7 Nikolasů Klecí z 10, aspoň za tu snahu] ()

Galerie (110)

Zajímavosti (19)

  • Postava Vivien (Tiffany Haddish) byla v původním scénáři mužským agentem CIA. Jmenovala se Irving Duquesne a byla popsána jako „unavený muž s nadváhou“. (ČSFD)

Související novinky

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama