Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován masakrem z roku 1978, kdy bylo v Bar du télèphone v Marseille zavražděno deset lidí. Loajální policista pohybující se mezi zkorumpovanými kolegy uprostřed války marseilleských gangů musí vzít věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým... Policista z protigangové jednotky Richard Vronski dostane za úkol vyšetřit masakr, který spáchali muži z klanu Orsoni. Jeho brigáda má neortodoxní metody, není však jediná. Mají rivaly v jednotce pro problematické akce, které velí major Costy. K tomu přichází nový ředitel, divizní komisař Ange Leonetti, a ten má uklidit Marseille a zklidnit divoké psy ve svém týmu. Všichni si rychle uvědomí, že bez obětí a riskování nic nezískají. Zvlášť, když se dcera komisaře stýká s antigangem, severní město útočí na Korsičany, klíčový svědek je ve  vazbě zavražděn a policie pošle toho nejzahořklejšího agenta. Vronski a jeho muži si musí zachránit kůži a zvolí jednu z nejnebezpečnějších cest. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Opravdu mistrně temný film ... po dokoukání jsem měl spíš depku ... policajti se navzájem vraždí víc než mafiáni ... policajti dělaj s mafiánama kšefty, protože sami policajti maj hodně nečistý svědomí ... žádná postava zde není kladná ... je to dost drsné ... surové ... nechutné ... a navíc David Belle tady seskočí jen tři schody ... v tom obrovské zklamání ... představoval jsem si něco úplně jiného ... krimi se střílením, snad i dobrým dějem, vtipem a s parádním "parkour-em". no je tam jen to střílení a vraždy ... ehm ... na zabití času ale ok. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepříliš přehledná gangsterka. 1)  Do války několika soupeřících gangů se vloží různé policejní složky, které jsou ale prolezlé spolupracovníky gangsterů._____ 2)  Film pěkně demonstruje mentání blízkost policistů a zločinců._____ 3)  Aby se v této spletité pavičině vztahů divák lépe orientval, skoro všichni chlapi jsou drsně vousatí. Ach ano, vše je tak drsné. Inu, Bronx._____ 4)  Sdělení snímku je jasné. Všichni jsou gangsteři anebo se jimi v blízké budoucnosti stanou. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Několik frakcí zkorumpovaných poldů, které se (ne)vědomky vydají na hon proti sobě ve chvíli, kdy dva znesvářené gangy vstoupí do války a na scéně se objeví nějaký ten milión eur. Každý hraje svou hru, do toho vnitřní záležitosti a jakmile nejde pouze o vynášení informací, ale je třeba si ušpinit ruce, tak se naskakuje na jízdu, kde nikomu nebude dělat problém donášet na kohokoli, vydírat všechny, měnit strany lusknutím prstů a... Ano, je to další z Marchalových "macho zkorumpovaných krimi světů, kde o altruistu nezavadíš". Tentokrát však "vohulil volume nekompromisnosti doprava" málokdy vídaným způsobem. Ne nutně v rámci naturalistické akce (i když v té také), ale spíše dopady a vyústěním. Každá (re)akce má za následek odpovídající (re)akci a tak je výsledkem bezvýchodná spirála činů, které nelze vzít zpět. Ano, je to natolik ryze marchalovské, že více už to ani nejde. Nebýt to tak perfektně zrežírované, napsané a zahrané, tak by to až hraničilo s nechtěnou sebeparodií ne nepodobné té, která se "přihodila" Snyderovi s Bayem. Jenže ono to perfektně zrežírované, napsané a zahrané je. A tak je výsledkem echt poctivá drsná nekompromisní žánrovka ze staré školy, která se už ve filmech moc nenosí. A ostatně i ve Francii, tomuto subžánru zemi zaslíbené, se přesunula spíše na pole seriálové. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Reno už je starej o tom žádná, ale Francouzi naštěstí pořád tyhle přímočarý kriminálky točit umí. Nicméně po prvním shlédnutím jsem byl spíš zklamán a i když jsem ty 3* dal, tak jsem si nebyl jistý a tak radši ani nekomentoval. Napodruhé mi to sedlo víc a ten průměr si to zaslouží, ale už tu byly i lepší kousky.55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pane Marchale, 2x kultovy film na tu istu temu  sa neda natocit. Natocil to uz raz - rok 2004 s Anjelom Dauteuilom a Gepardom Zerardieum. Chce to byt strasne drsne, len to je film z roku 2004, tu uz to nefunguje. herecke drzky nic moc, keby aspon Cassela ukecal, tak bych poskocil v hodnoteni   : 7 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen na podzim roku 2019, měl být dokončen 9. května 2020, ale poté byl odložen kvůli chybějícím záběrům. Poté se dostal do rukou Netflixu, když producent Gaumont prodal celosvětová práva k filmu této platformě, která dílo pustila 30. října 2020. Je to poprvé, kdy nebyl film Oliviera Marchala uveden do kin, ale na Netflix. „Udělal jsem Bronx se spoustou vášně a ctižádosti po boku Gaumontu, jsem šťastný z toho, jak si Netflix zamiloval tento film, aby mohl být objeven velmi velkým publikem! Moje děti a já jsme fanoušci Netflixu, často tam sledujeme filmy a seriály. Jsem proto hrdý na to, že se Bronx připojuje k této rodině,“ komentuje filmař v oficiální tiskové zprávě. „V současné situaci pandemie věříme, že Bronx bude mít na Netflixu optimální expozici. Pro Olivierův film je to obrovská příležitost,“ uvedla Sidonie Dumas, producentka a generální ředitelka Gaumontu, když měl být film uveden do kin v září. (vencap36)
  • Natáčení trvalo 47 dní. Natáčelo se v Marseille, Fréjus, Cassis, Fos-sur-Mer a Nice. (bianci)

Reklama

Reklama