Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován masakrem z roku 1978, kdy bylo v Bar du télèphone v Marseille zavražděno deset lidí. Loajální policista pohybující se mezi zkorumpovanými kolegy uprostřed války marseilleských gangů musí vzít věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým... Policista z protigangové jednotky Richard Vronski dostane za úkol vyšetřit masakr, který spáchali muži z klanu Orsoni. Jeho brigáda má neortodoxní metody, není však jediná. Mají rivaly v jednotce pro problematické akce, které velí major Costy. K tomu přichází nový ředitel, divizní komisař Ange Leonetti, a ten má uklidit Marseille a zklidnit divoké psy ve svém týmu. Všichni si rychle uvědomí, že bez obětí a riskování nic nezískají. Zvlášť, když se dcera komisaře stýká s antigangem, severní město útočí na Korsičany, klíčový svědek je ve  vazbě zavražděn a policie pošle toho nejzahořklejšího agenta. Vronski a jeho muži si musí zachránit kůži a zvolí jednu z nejnebezpečnějších cest. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpochmurnějších záležitostí letošního roku. Pokud vám události roku 2020 nestačí, dejte si tohle, nic veselého vás nečeká, hlavně finále je lahůdka. Sice je to kriminálka, ale nic moc se nevyšetřuje, spíš jde o to si zachránit život a nějak přežít, karty jsou totiž rozdány. Akce je hodně přímočará a brutální, sice jí není úplně přehršel, ale ke stylu vyprávění se hodí výborně. Poctivé 4* ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Opravdu mistrně temný film ... po dokoukání jsem měl spíš depku ... policajti se navzájem vraždí víc než mafiáni ... policajti dělaj s mafiánama kšefty, protože sami policajti maj hodně nečistý svědomí ... žádná postava zde není kladná ... je to dost drsné ... surové ... nechutné ... a navíc David Belle tady seskočí jen tři schody ... v tom obrovské zklamání ... představoval jsem si něco úplně jiného ... krimi se střílením, snad i dobrým dějem, vtipem a s parádním "parkour-em". no je tam jen to střílení a vraždy ... ehm ... na zabití času ale ok. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Já ten francouzský krimi žánr fakt miluji. Země galského kohouta se s ničím ve svých detektivně laděných snímcích nemaže, většina zúčastněných postav se dá zařadit mezi lidský odpad, filmy oplývají pesimistickým nádechem, kde nikdo nemůže věřit nikomu, nebojí se ukázat brutalitu či pořádného zamotání kartami v hlavním příběhu (USA začíná za Francií v tomto žánru dost zaostávat, prostě to naturalistické zpracování mě vždy něčím dostane). No a Rogue City je perfektně namixovaný koktail všech těchto aspektů. Olivier Marchal patří mezi tu nejvybranější smetánku režisérů z Francie, na jeho filmech je vidět, že on osobně působil u policejních sborů, protože takový ten náhled pod pokličku fungování kriminalistů a dalších složek funguje jednoduše mistrně. Filmu malinko možná škodí to nepřeberné množství postav, než se zorientujete, tak to nějaký čas potrvá. Na druhou stranu, skoro všechny otazníky mi byly v průběhu zodpovězeny a pak jsem se v těch jménech již dost chytal. Akce špičková, vždy kratší, o to ale údernější a brutálnější, to Francouzi umí (scéna na staveništi absolutně luxusní záležitostí). Hlavní hrdina sympatický a charismatický jedinec. Možná bych šel s hodnocením spíše k 70 až 75 procentům, ale ten konec mi málem vyvrátil čelist, čuměl jsem jako puk, že se toho autoři teda vůbec nebáli. Za mě 8/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Marchal nie je Luc Besson. Príbeh mal príliš veľa postáv s príliš prepletenými osudmi nato aby z toho nebol takmer dvojhodinový prekombinovaný guláš, ktorý by podstatne lepšie dopadol ak by sa jednalo o povedzme 5 dielnu minisériu alebo na druhej strane ako 90 minútový film s trochu menším vzájomným prepojením medzi postavami. Ako vyzerá ozajstná práca polície ale aj kriminálnikov sa dá pozrieť v dokumente La Linea, Rogue city síce rozhodne nie je zlý film, ale režisér si na svoje plecia naložil príliš veľké sústo. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tyhle drsný francouzský filmy jsem si na Netflixu opravdu oblíbil. Ok, tohle nebyl přímo Netflix, jenom to dotáčeli a koupili v průběhu. Po Ztracené kulce a Zemi a krvi je to už třetí zářez, který jsem si opravdu užil. A mrzí mne, že to zůstalo jenom těsně pod dokonalostí. Chtělo by to trochu nápaditější režii a zjednodušenou zápletku, ke konci jsem moc nestíhal kdo je s kým. Zase to má skvělý drsňácky casting, překvapil ve vedlejší roli Jean Reno a Claudia Cardinale. Marchal v podstatě vykrádá sám sebe a Válku Policajtů a ani trochu to nevadí. Tehdy pod nm byt ostrý jako břitva i takový správňák jako Daniel Auteuil a tady jsou v podstatě takoví policajti všichni. 8/10 edit: Tak jsem našel, že to na Netflixu skončilo kvůli koronaviru a dotáčkám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen na podzim roku 2019, měl být dokončen 9. května 2020, ale poté byl odložen kvůli chybějícím záběrům. Poté se dostal do rukou Netflixu, když producent Gaumont prodal celosvětová práva k filmu této platformě, která dílo pustila 30. října 2020. Je to poprvé, kdy nebyl film Oliviera Marchala uveden do kin, ale na Netflix. „Udělal jsem Bronx se spoustou vášně a ctižádosti po boku Gaumontu, jsem šťastný z toho, jak si Netflix zamiloval tento film, aby mohl být objeven velmi velkým publikem! Moje děti a já jsme fanoušci Netflixu, často tam sledujeme filmy a seriály. Jsem proto hrdý na to, že se Bronx připojuje k této rodině,“ komentuje filmař v oficiální tiskové zprávě. „V současné situaci pandemie věříme, že Bronx bude mít na Netflixu optimální expozici. Pro Olivierův film je to obrovská příležitost,“ uvedla Sidonie Dumas, producentka a generální ředitelka Gaumontu, když měl být film uveden do kin v září. (vencap36)
  • Natáčení trvalo 47 dní. Natáčelo se v Marseille, Fréjus, Cassis, Fos-sur-Mer a Nice. (bianci)

Reklama

Reklama