Reklama

Reklama

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastain) je na smrtící misi. Přísně utajovaná zbraň se dostala do rukou nepovolaných žoldáků, a tak vymyslí plán. Spojí své síly s mezinárodní konkurencí! První je německá agentka - drsňačka Marie (Diane Kruger), další je bývalá  spojenkyně MI6 a špičková počítačová specialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a do třetice je to zkušená kolumbijská psycholožka Graciela (Penèlope Cruz). Tyto ženy se navzájem moc nemusí, ale v zájmu důležité mise je nutné, aby spolupracovaly. Musí být o krok napřed před tajemnou ženou Li Mi Sheng (Bingbing Fan), která sleduje každý jejich pohyb. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (131)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemám vůbec nic proti girl-power akčňákům,nicméně realita je taková že zatím všechny pokusy (čest výjimkám) se moc nepovedly a silné ženské hrdinky mnohdy ztvárněné áčkovými hvězdami opakovaně nabíhaly na slaboučké až debilní scénáře (třeba Jolt).355 mělo nemalý potenciál ze z téhle škatulky vydrápat,ale ve finále zůstalo někde na půli cesty.Technicky je to v pohodě,obsazení je nadstandardní a ani ta béčková zápletka by vůbec nevadila,ale jako celek 355 ničím nevyčnívá.Ty dvě hodiny se každopádně dají přežít bez větší újmy,protože Kinbergův film je rozhodně lepší než již zmíněný Jolt,nebo třeba Ava,ale šance že bych si za pár dní pamatoval,že jsem to viděl a o čem,že to vlastně bylo je dost malá...55% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Hodnotím nadprůměrně, protože mě to bavilo a také za silnou trojku Chastain, Cruz a Kruger - všechny v jednom filmu pohromadě. Hodnocení 49% jasně říká "na tohle se nedívej". Ale právě to herecké složení mě přinutilo udělat pokus. A vydržel jsem. Naštěstí nešlo o klon Andílků, žádná parodie a nucený humor. Naprosto vážně myšlené béčko. Tím vážně myšlené nemyslím plnohodnotná obdoba všech těch "chlapských" akčních filmů. Musí to být, jakožto "ženský" film, logicky jiné. I když podobné filmy s jednou hrdinkou už byly také plnotučné. Ale holt víc ženských pohromadě vždycky vyvolá "zvláštní" atmosféru. Prostě jsem byl rád, že se mám na co dívat a nebýt po filmu naštvaný. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain túžila vytvoriť ženskú tímovku vo veľkolepom akčne špionážnom prevedení a síce sa snaží, ale moc to teda nevyšlo. Na projekt sa podarilo zohnať viac než solídny rozpočet, ale nie práve najschopnejších ľudí a to na všetkých postoch. Určite som rád, že to nie je nič v štýle Charlieho anjelov, takže pôvab agentiek a podobné zbytočnosti sa tu prakticky vôbec neriešia, vlastne len v jednej situácii, ale je to poctivejšia žánrovka. Zápletka už je trochu zaostalá, takéto superzbrane, ktoré v nesprávnych rukách zničia svet ma už dávno nebavia, ale aspoň je to celé svižné, často sa striedajú krajiny a lokácie a nenudí to. Nenašiel som tu síce ani jednu scénu, ktorá by strhla, ale aspoň sa na to dá pozerať. A môže za to aj hviezdne medzinárodné obsadenie v zložení Jessica Chastain, Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupita Nyong'o a Bingbing Fan, ktoré sa postupne pridávajú do deja. Na akčné hrdinky sa ale vôbec nehodia, obzvlášť práve hlavná Jessica Chastain, ktorú mám rád v menších filmoch alebo vo vedľajších úlohách veľkofilmov, no tu akosi nesedí. Ale aspoň sú to všetko schopné herečky, aby to dokázali celkom uhrať, len každá z nich má na svojom konte aj podstatne zaujímavejšie úlohy. No mimo nich už nie je o koho stáť, hlavne záporáci nestoja za nič. Veľkým sklamaním je ale hlavne akcia. Je jej tu dosť a obsahovo je úplne v poriadku, klasické súboje, prestrelky a nejaká tá naháňačka, odohrávajú sa aj v dobre zvolených lokáciách, no tu všetky klady končia. Natočená a zostrihaná je neuveriteľne otravne. Tu nie je jediný úsek akcie, ktorý by sa dal aspoň trochu pochváliť, mizerne prevedené súboje, digitálne prestrelky, úplne zlá kamera, tu som bol vždy rád, keď bolo po akcii a radšej sa všetci spolu rozprávali. S režisérom nemám žiadne skúsenosti, ale svoju prácu tu nezvláda vôbec. A to ani mimo akcie, kde to zachraňuje len všetko ostatné. Takže podľa mňa to nie je až taká katastrofa, raz sa na to pozrieť dá, ale pri takom rozpočte sa mohli posnažiť trochu viac. 54% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Scenár plný B-čkových nápadov a riešení, miestami nie príliš fungujúcimi prvkami. Akčné scény mnohokrát idú „len s polovičným plynom“, jediný silnejší moment príde len pred záverom. Záver je však bez väčšej sily. Niektoré scény nie sú dotiahnuté do konca, charaktery postáv sú „klasické“ a ploché, ich dimenzie dobre známe z iných (podobných) filmov. Bohužiaľ, skvelé herečky z Á-čkovej ligy len plytvajú svoj čas (je smutné, že pre J. Chastain je to druhý neúspech v rade akčných filmov – minule jej nevyšla Ava). Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totálně strhaný akčňák, ovšem musím říci, že mně se to (zejména v kontrastu s levnějšími akčňáky Neftlixu) vlastně dost líbilo jak co se týče akce, tak vizuálu a výpravy. Jsem asi jediný, kdo si užil Kinbergovy X-meny a ani jeho nejnovější film mě nezklamal. Velmi mě mrzí obrovský komerční průser v kinech, snad to Simona Kingberga a Jessicu Chastain úplně nezastaví, jelikož bych rád viděl víc a bojím se, že podobných středometrážních filmů v kinech uvidíme ještě méně. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku při honičce v metru se nejdříve pokouší prchající Marie (Diane Kruger) nastoupit do stojícího vlaku, který je však již uzavřen k odjezdu. Marie prchá do tunelu metra a Mace (Jessica Chastain) běží za ní. Po rvačce Marie opět prchá a celá scéna končí tak, že je Marie lehce zraněna, ale stejně ještě přeleze koleje, těsně před projíždějící vlakem. A přestože vlak jede poměrně rychle a přestože víme, že jeho dveře jsou během jízdy zablokované, najednou vidíme Marii uvnitř vlaku, jak ukazuje „jedničku“ Mace. Jenže v tom je právě problém: jak mohla vylézt na rychle jedoucí vlak, jak se mohla dostat dovnitř, když do stojícího vlaku to v zastávce nešlo a jak to mohla udělat tak rychle, že ještě mohla ukazovat neslušné gesto?! (pjotri)
  • Název filmu odkazuje na Agenta 355, což bylo kódové jméno neidentifikované špiónky, která bojovala za Patrioty během Americké revoluce. (peeteno78)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno