Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš než o čistokrevný horor jde v tomhle případě o mysteriózní psychologické drama,kde sice občas trochu straší,ale není to nosný prvek příběhu.A v tomhle ohledu to celkem funguje a neměl sem s tím filmem velký problém.V rámci bubacích scén mají Things Heard & Seen dokonce i poměrně slušnou atmosféru.Osobně bych to sice tak o dvacet minut zkrátil aby méně kolísalo tempo,ale ty dvě hodinky nejsou nic co by se nedalo vydržet.Víc než kdy jindy je tu každopádně vidět,že jde o film podle knižní předlohy,která je psaná ženou pro ženy (moje domněnka),protože manželce se to líbilo víc než mě a počítám,že by si klidně hvězdu přidala...60% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

artové horory to majú ťažké. majú tendenciu ostať nepochopené. veľkú časť divákov si odplašia tým, že tá znepokojivá atmosféra a snaha postavami, situáciami a osudmi priblížiť sa čo najviac realite a bežnému životu pôsobí nepríjemne. prípadne snahou o nejaký filozofický presah, otvorenými či vyslovene "zlými" koncami a/alebo prevracaním, nenaplňovaním či úplným popieraním zaužívaných žánrových klišé. autorský pár scenáristov/režisérov, ktorý si ma hneď na začiatku svojich kariér získal perfektným debutom, mi potom zo zorného poľa na dlhé roky zmizol, aby som sa dostal vďaka netflixu k ich ostatnému kúsku. a ten na ich škodu všetky vyššie zmienené neduhy vykazuje, preto zrejme tie nižšie hodnotenia. no to všetko nijako neodzrkadľuje fakt, že sa jedná o poctivú filmárčinu a nenápadnú, pod kožu lezúcu reverznú apoteózu a genderovo ladenú prevrátenú variáciu na jednu z najklasickejších hororových premís v dejinách filmu a literatúry (dokonca miestami snímaním a niektorými formálnymi prvkami celkom priznane cituje Kubrickov Shining a iné). ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

A co nám zůstává skryto. … Existují dva světy. Některé dny jsou jasné, hřejivé.. plné slunce a šťastných myšlenek. Jiné jsou zamračené, chladné a prostoupené temnotou zlých skutků. Těch druhých se bojím! Přesto mě něčím přitahují i když má jemná duše trpí. Tím se učím čelit překážkám, které přijdou. Jsem křehká, ale bojuji. Jin a jang. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skúsené tvorivé duo si zobralo na plecia viac, než bolo schopné uniesť. Zaujímavo rozohratá zápletka s viacerými postavami, viacerými tajomstvami a utajenými zločinmi začne v druhej polovici vyúsťovať do banálnych riešení. V podstate by sme sa zaobišli aj bez bubu efektov a celej náboženskej mytológie, ale to by sa už adaptácia asi úplne odklonila od ducha predlohy. Občas film príjemne vystraší, potešia aj herci, ale radosť by sme z tohto filmu mali asi iba v tých osemdesiatkách, v ktorých sa odohráva a kedy mal byť tento príbeh napísaný aj nakrútený. ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama, které se soustředí na pár, který se přestěhuje do maloměsta a ne všechno je, jak vypadá. Paradoxně všechny ty duchařské nebo mystery věci uvnitř jsou vlastně ve filmu na škodu, protože to funguje samo o sobě. Bohužel těch napřirozených nebo hororových situací je tu poskrovnu a úplně nedávají smysl. Takže jakž takž fajn atmosféra, které se buduje celý film v poslední třetině nespěje do brutálního vyvrcholení, ale spíš do ztracena. 5/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikl podle stejnojmenného románu „All Things Cease to Appear“ z roku 2016 od Elizabeth Brundage. (SONY_)
  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)

Reklama

Reklama