Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak ste videli ducharín doslova stovky ako ja, tak sa zrejme budete cítiť v mojej koži. Nemám nič proti dramatizácii hororu nejakým vnútorným aspektom, ktorý má navodiť atmosféru, že toto môže mať naozaj skutočné základy a môže ukázať, že rodinné drama, je občas väčší horor, ako nejaká mátoha, ale musí to mať energiu a emocionálne besnenie. Nie len guličky na povrázku, ktoré si divák posúva postupne dozadu. Ak by som bol laik, ak by som bol neznalec, hodnotím lepšie, ale tak nie som. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film neponúka nič, čo by som nevidel niekde inde alebo by ma to mohlo aspoň zaujať po príbehovej stránke. Film zabíja hlavne prekliate dlhá stopáž. Pri tomto námete a hlavne preto, že je tu vela zbytočných scén, mohol film mat minimálne o 30 minút menej. Troška chválim, že i keď som sa prichystal na ducharinu, tak neriešil iba to, ale i minulosť hlavného hrdinu. Je tu pár zvratov, ale ktoré sa u tohto nezáživného filmu ľahko odhalia už pred ich znázornením. Technicky je na slušnej úrovni, od kamery až po veľmi schopných hercov na čele s Amandov Seyfried. Lenže film si po celú dobu nevytvoril ani jednu vypätejšiu scénu a čo zamrzí asi najviac, všetko podstatné sa dialo mimo zaber alebo to tvorcovia celkom odignorovali. Takže nielenže film plynie veľmi pomaly, ale ani skoro nič neukáže a v takýchto projektoch je to rozhodne premrhaný potenciál a to je škoda. Slabé 3*. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Keď som pozrel na hodinky, bežala hodinu filmu a nedialo sa tam absolutne nič, došlo mi, že som spravil veľkú chybu. S hororom to nemá spoločné vôbec nič. Je to čisto vzťahová dráma, kde sa pár presťahuje do domu na dedine a odkryjú sa ich problémy. Nato, že v tom dome umrelo neviem koľko ľudí sa zabudne a tak sledujeme len tú jednu premisu. No a keď na konci sa to začne hrať na krimi, mal som dosť. Pochváliť nemám vôbec čo, bez Amandy by som šiel do opadu. Otras, vyhnúť sa a 2 hodiny času radšej venujte štrikovaniu, aj to bude zábavanejšie. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý thriller s pár hororovými prvky. Film ne moc úspěšně balancuje mezi venkovským dramatem o přesunu mladé perspektivní dvojice z města na venkov a duchařským soft hororem. V té první poloze určitě funguje líp, je ovšem zbytečně zdlouhavý a chybí mu lepší gradace. Že tvůrci pracují více s atmosférou než s lekačkami by vůbec nevadilo, kdyby veškerá jejich snaha nevyzněla do ztracena. Ústřední dvojice hraje dobře a tahá na zádech psychologické drama převlečené za mysteriózní příběh, který ale zoufale postrádá cokoliv zajímavého, historie osady a starého domu je hrubě nevyužitá, a finální rozuzlení je zkrátka meh. Klasické netflixovské spotřební zboží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Ženy se v tom domě spravedlnosti nedočkají-. Psychologické drama o rozpadu rodiny je jen šmrcnuto duchařským hororem, což mi nakonec až tak nevadilo. Napětí je po většinu času až příliš skryté, jen tušené, avšak dá se vyčíst z chování a jednání postav. Každopádně George je hajzl i bez toho, aniž by ho musel ovlivňovat duch nějakého násilnického předchůdce obývajícího dům, do něhož se s půvabnou Catherinou nastěhoval. Postupné odhalování Georgových tajemství je na celém filmu vůbec to nejlepší. A zlo si hledá zlo, zlý duch hledá zlého člověka. Usměvavý J. Norton předvedl příjemný výkon - jeho přátelská postava se před očima diváka promění v kurevníka a to je jen začátek. Když nastane problém ve škole, George nastoupí cestu, z níž není návratu. Jistě, mohlo dojít na neúnosné konfrontační scény mezi postavami, ale střet mezi partnery nemusí mít nutně podobu Války Roseových. 3,5* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)
  • V čase 1:51:54 můžeme na lodi vidět nápis „Lost Horizon“, který odkazuje na stejnojmennou novelu Jamese Hiltona z roku 1933, resp. na dle ní zadaptovaný snímek Franka Capry z roku 1937. (Marcos22)
  • Dcérka páru sedí v knižnici na zemi s natiahnutými a prekríženými nôžkami, v zábere z druhej strany už je v tureckom sede. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama