Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Všimla jsem si porovnání (ve zdejší diskusi) s filmem Pod povrchem. Hmm, problém je v tomhle. Tehdy jsem Fordovi věřila všechno, hlavně v ten moment přepnutí, a v kině si málem dala do gatí, a hned si vzpomněla, proč jsem si zakázala chodit na podobné věci do kina po zážitku s filmem Šestý smysl. Tady byl manžel odpornej už od první scény a já doufala, že pokud se stane něco špatného, on skončí ještě hůř ;) a vůbec nebyla napnutá. Škoda. Ale natočený to bylo skvěle  :) ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Koukám, že klasičtí čsfd „day one” kritici to zase nepochopili. Nebo od toho čekali nějaký krutopřísný a nekompromisní horor, který bude děsit každou scénou. A ne, je to psychologické a filozofické drama, které se nebojí dotýkat témat jako je nebe a peklo, afterlife nebo samotné duchařno. Já byl spokojený a vlastně mě mrzí, že jsem první hodinu furt pauzoval kvůli rodinným problémům, každopádně finálních a depresivně strašidelných 30 minut bylo povedených. Jako silně mi bylo nepříjemno. Celkem pěkně natočeno, je sice pravda, že možná si mohli dát tvůrci víče péče do toho mysteriózna, ale zas tak moc mi to nevadí. Herci jsou fantastičtí, ať už jen fakt, že je to kombinace herců z Manka, Better Call Saul, Malých žen a Stranger Things mluví za sebe. Překvapilo mě to a mrzí mě, jak to zase lidi přijmuli. Pak jsou tu filmy, jako Kong vs Godzilla a jemu podobné (debilní přirování ano, ale jde o princip), které jsou daleko lépe přijmuty a já nad tím jen kývám hlavou. Pro fanoušky mysteriózna a psychilogických filmu povinnost. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film v produkcii Netflixu, mixujúci prvky thrilleru, drámy a hororu. Príbeh (na základe knihy od Elizabeth Brundage) nie je nejako komplikovaný, je postupne a pomaly budovaný. Z celkového pohľadu, a najmä z hľadiska záveru, sa to však zbytočne blíži k dvojhodinovej dĺžke. Režisérska dvojica Berman a Pulcini chcú vo filme toho zachytiť veľa: pasáže rozpadu jedného manželstva (ktoré mimochodom od začiatku nestojí na pevnejších základoch), premenu manžela na „nevyspytateľného“ psychopata, a hlavne to celé spojiť s duchmi predchádzajúcich obyvateľov domu. A práve snaha to celé spojiť s hororom na úrovni duchov nejde nejako dohromady, minimálne nie na tej úrovni, čo by sme očakávali. Ten príbeh by v podstate ustál na nohách aj vtedy, keby z toho vynechali duchov. Pravdepodobne viac by sa mali zamerať na zachytenie postáv, ísť hlbšie v ich charakteroch a lepšie zachytiť premenu jednotlivých postáv. Pretože to, čo vidíme, je len „klasické zobrazenie“, známy z tuctových filmov. Z hereckej stránky to celé drží pohromade Amanda Seyfried, James Norton len v niektorých scénach je presvedčivý. Vo vedľajších pozíciách stoja za pripomenutie hlavne Rhea Seehorn, F. Murray Abraham, Alex Neustaedter a nestarnúca Karen Allen. Medzi tuctovými a mnohými „nekvalitnými“ snímkami Netflixu to nie je úplne zlý film, ale vďaka zbytočnej snahe mixovať s hororom a nevyrovnanej kvalite jednotlivých častí príbehu ten výsledok nie je taký, s ktorým by mohli byť spokojní diváci a ani tvorcovia. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru si autoři tohoto snímku nebyli s to vybrat, co chtějí natočit, resp. jaký žánr. A podle toho vypadá výsledek. Kladu si otázku - viděl jsem horor? Klasickou duchařinu anebo spíše netypickou duchařinu? Anebo psychologický thriller o rozpadu manželství? Či krimi s mysteriózním nádechem? V konečném důsledku ani jedno a ani v jedné oblasti ten film nefunguje. Rozčarování a zklamání, hodně slabé tři hvězdičky. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Na horor zapomeňte tedy aspoň v mém skromném měřítku. I když začátek je slibný a co se týká exteriérů, ty jsou úchvatné. I „zápletka“ vypadá slibně, jenže se to nějak celý pokazí. Úplně mě dorazilo velké finále. To namlouvání do scén typu „Už je čas Trevisi“ nepůsobí strašidelně, ale spíš úsměvně, nevím jaký byl záměr tvůrců, ale píšeme rok 2021. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikl podle stejnojmenného románu „All Things Cease to Appear“ z roku 2016 od Elizabeth Brundage. (SONY_)
  • Dcérka páru sedí v knižnici na zemi s natiahnutými a prekríženými nôžkami, v zábere z druhej strany už je v tureckom sede. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno