Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Koukám, že klasičtí čsfd „day one” kritici to zase nepochopili. Nebo od toho čekali nějaký krutopřísný a nekompromisní horor, který bude děsit každou scénou. A ne, je to psychologické a filozofické drama, které se nebojí dotýkat témat jako je nebe a peklo, afterlife nebo samotné duchařno. Já byl spokojený a vlastně mě mrzí, že jsem první hodinu furt pauzoval kvůli rodinným problémům, každopádně finálních a depresivně strašidelných 30 minut bylo povedených. Jako silně mi bylo nepříjemno. Celkem pěkně natočeno, je sice pravda, že možná si mohli dát tvůrci víče péče do toho mysteriózna, ale zas tak moc mi to nevadí. Herci jsou fantastičtí, ať už jen fakt, že je to kombinace herců z Manka, Better Call Saul, Malých žen a Stranger Things mluví za sebe. Překvapilo mě to a mrzí mě, jak to zase lidi přijmuli. Pak jsou tu filmy, jako Kong vs Godzilla a jemu podobné (debilní přirování ano, ale jde o princip), které jsou daleko lépe přijmuty a já nad tím jen kývám hlavou. Pro fanoušky mysteriózna a psychilogických filmu povinnost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix duchařiny, thrilleru a vlastně i rodinného dramatu, který by se mi docela i líbil, kdyby tu nebylo několik ale. Tvůrci se sem toho snažili nacpat strašně moc a nakonec se jim povedlo to všechno splácat do smysluplného celku, ale některé linie zůstaly nedotažené. Třeba minulost manžela by si zasloužila trochu víc prostoru, totéž se dá říct o historii domu, potažmo celé vesnice a takhle by se dalo pokračovat. Uvítal bych i trochu víc strašení, které tu víceméně absentovalo.Vyloženě potěšili jenom herci s výbornou Amandou Seyfried na čele. Jako čtyřdílná minisérie to mohlo být mnohem lepší. 55% ()

Reklama

Kienast 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavé mdlé mystery drama, které mi dost připomnělo film "Pod povrchem". Hororem bych to určitě neoznačoval. Amanda Seyfried je tu v pohodě, větší problém jsem měl s manželem, který je otravný, vlezlý a nesympatický. Určitě to není nějaký průšvih, ale nefunguje to v žádné rovině, na horor málo strašidelné, na drama málo emocionální a na thriller málo napínavé. Film tak možná víc ocení ženy. 4/10 ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Chápem, prečo sa Things heard and seen pohybuje v takýchto nižších číslach. On sa na ploche 120 minút možno pre istú časť divákov celkom vlečie. Pre istú časť divákov zrejme nesplnil očakávania. Či už celkové, alebo hororové. Mne sa toto nie úplne konvenčné poňatie zla a aj vývoja deja celkom páčilo. Nie je to nič prevratne nové, ale podľa mňa to funguje celkom slušne. Postavy sú pomerne sympatické. Alebo nesympatické keď je to žiadané. V takomto duchu pravidelne sklamaných diváckych (mojich) očakávaní to kráča až do konca. Ten nebudem konkretizovať. Poviem len že sa mi páčil, že ma čiastočne aj prekvapil a že bol po výtvarnej stránke zaujímavý. V rámci netflix tvorby je to určite jeden zo zaujímavejších filmíkov (zaujímavejší ako napríklad lepšie hodnotený Eli, z ktorého vraj diváci odpadávali od strachu). A takto nízke hodnotenie si podľa mňa nezaslúži. Niekde na úrovni 70%, ale rád práve proti prúdu zaokrúhlim hore. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nechápu, jak může mít někdo v roce 2021 pocit, že s takovou zápletkou může ještě uspět. Ohraný příběh silně připomínající tucet laciných televizních krimi dramat/thrillerů, kterých si třeba na youtube můžete pustit celou řadu, už vážně nedokáže nikoho ohromit, natož zaujmout i když k tomu přidáte sexy Amandu Seyfried, nějaké ty duchařské prvky a pár vražd. Netflix sice dokázal vyprodukovat pár solidních filmů a seriálů, ale přijde mi, že s opravdovou kvalitou začínají být hodně na štíru.    Za celou dobu jsem tu nenarazil na žádnou pasáž, která by mi alespoň na nějaký delší čas utkvěla v paměti. Postavy mi moc sympatické nebyly, většinu příběhu jsem se dost nudil a když k tomu připočítám ne moc úsměvný a dobrý závěr, chabou atmosféru a fakt, že se tu uchýlili jen k několika ohraným duchařským prvkům a vraždy se odehrály víceméně mimo záběr kamer, má spokojenost se rozhodně nějak nezvýšila. Celé to prostě vidím jako podprůměrnou záležitost, u které jsme toho (budu-li se držet českého názvu filmu) moc dobrého neviděli a slyšeli jsme jen hromadu ne moc záživných dialogů.    Přišlo mi, že tvůrci ani sami pořádně nevěděli, co chtějí točit. Nabídli nám tu několik možností, jak by se film mohl dále rozvíjet, ale vlastně pořádně nedokončili ani jednu z nich. Mohla za to jen tvůrčí neschopnost z toho vymáčknout něco víc? Nemyslím si, protože „kde nic není ani smrt nebere“. Podprůměrný film, který je v mých očích ztrátou času, jelikož nic kvalitního nenabídne. Jediné co mě zaujalo, bylo to, že jde v krátkém sledu o další film, kde se objevily alpaky – ještě chvíli a asi si taky nějakou pořídím… 40% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)

Reklama

Reklama