Reklama

Reklama

VOD (1)

Soudem jmenovaná zákonná zástupkyně podvádí svoje klienty, a místo aby o ně pečovala, získává nad nimi absolutní moc. Její nejnovější oběť má ale v rukávu nečekané eso. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (595)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo mi tu výraznejšie vadilo, boli nesympatie k hlavnej hrdinke a jej charakteru, no ale zase na druhú stranu, veď to bola pointa filmu. Skôr vadilo rozuzlenie a to, ako si dokázala poradiť s ruskou mafiou, čo sa mi zdalo dosť pritiahnuté za uši. Ako príbeh však pobavilo aj napriek tomu. A Petr Dinklage.... skrátka super pánko. Na slabší nadpriemer akurát. 70/100 ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Ono se to na pohled nezdá, ale jde v podstatě o naplnění typického gangsterského schématu o cestě jednoho mafiána na vrchol a jeho následném pádu ve stylu Zjizvené tváře (přičemž oním mafiánem je hlavní anti-hrdinka, amorální a manipulativní lidská hyena převlečená za starostlivou pečovatelku), akorát je to zabalené do emancipovaného a satirického kabátu vhodného pro (post)moderní kinematografii 21. století. Mafián Peter Dinklage a jeho poskoci se jeví jako legrační a neschopní záměrně, představují totiž zastaralý model kriminálníků, kteří se krčí v ilegálním podsvětí a pěstují si auru úplatkářů, pašeráků a únosců usekávajících prsty, zatímco novátorská Rosamund Pike a její ženský gang působí navenek naopak jako legitimní dobrodinkyně a vyhřívají se na výslunní pod ochrannými křídly státní legislativy a justiční přízně. Svůj byznys ale neovládají tak jako klasická mafie navzdory špatnému systému, ale naopak s tím systémem spolupracují a zneužívají jeho slabin a film pak ukazuje i jejich konkrétní bezbranné nevinné oběti, takže se s nimi z podstaty věci nejde ztotožnit (což na konci dolehne jako na jedinou potenciálně sympatickou postavu s nějakým vývojem i na Dinklage, který prozře k horšímu a přidá se na stranu těch, jimž nelze fandit). Což bude asi pro kdekoho nepříjemné a leckomu to bude vadit (navzdory slabému zadostiučinění na poslední chvíli), stejně jako několik dost nevěrohodně působících okamžiků, které hlavní anti-hrdince několikrát zásadně nahrají do karet. Výrazné herecké výkony všech zúčastněných jsou nicméně jednoznačným plus. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Není žádným tajemstvím, že Netflix má laťku pro filmovou produkci zatraceně nízko. Preferuje kvantitu před kvalitou, takže výjimku potvrzující pravidlo je potřeba zvlášť vychválit. Už samotný nápad s duelem extrémně amorálních postav je velmi atraktivní. Herecký koncert Pike dodává její postavě ještě děsivější auru. Originální hudební složka sedí k příběhu naprosto dokonale. Blakeson hodně překvapil, a když to ke konci vypadalo, že nevybere poslední zatáčku, tak předvedl ten jediný správný manévr. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak jako poslání týpků s bouchačkama do domova bych moc jako "chytrý souboj" tedy neviděl, ale okey.. nenudil jsem se..(což v týhle době je už fakt cenný..najít film, který zaujme a udrží pozornost diváka) i když mi to příjde víc o zmrdech, než kdejáká marvelovka, co si na film o antihrdinech jen "hraje". Každopádně tím koncem to zachránili, jinak bych byl fakt nasranej, ale přišlo mi to tam dopsaný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po Slibné mladé ženě další svižný, hravý a zábavný thriller, který ještě víc riskuje se svou antihrdinkou, jíž fakt nejde fandit, narozdíl od jejího protihráče. Problém je ale spíš v závěru, kde to trochu ztratí drajv a začne to být trochu moc přepálené. Pike potvrzuje, že jí prvotřídní mrchy jdou a Dinklage je tradičně fajn. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, predovšetkým v hlavnom meste Boston. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

21.04.2021

Streamovací gigant Netflix pokračuje v trendu obřího utrácení za nový obsah. Nově bylo odhaleno, že služba hodlá v letošním roce zase vypláznout neuvěřitelných 17 miliard dolarů. Tedy stejně tomu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama