Reklama

Reklama

Archiv

Trailer 1

Vzdálená budoucnost, rok 2038. Jules a George Almorovi mají autonehodu, při které Jules, v té době těhotná, zemře. Její vědomí je uloženo v zařízení vytvořeném společností Archiv, které Georgovi umožňuje vést s ní simulované rozhovory po telefonu, po dobu až 200 hodin. George, odborník na robotiku, začne tajně vyvíjet robota, který bude schopen trvale udržet její vědomí. Po dvou počátečních pokusech, prototypech J1 a J2, je jeho finální verze J3, téměř hotová. J2 má mozek šestnáctileté dívky a začne žárlit na Georgeovu práci na J3 a stále více se začíná chovat nepředvídatelně. Archiv zjistí, na čem Georg pracuje a chce roboty získat? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi o umělé inteligenci typu A.I.od Spielberga nebo Ex machina apod., ale tohle bylo tak nudné s nezajímavým dějem, že nechápu, jak jsem to mohl vydržet do konce, který mě v poslední minutě hodně nasral. Asi bych to několikrát vypnul, ale držel mě dobře namixovaný zvuk a hudba, kterou jsem si nesmírně užíval. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Hodinu a sedem minút trvalo, kým sa dostavila prvá z dvoch ako tak zaujímavých scén a prebrali ma z polospánku. Toto bola jedna veľká nuda, ktorú nezachránil ani ako tak uspokojivý koniec o jednom, miestami dvoch hercoch a dvoch obživlých krabiciach s jednou androidkou zavretých v lese na samote v komplexe, pozostávajúcom z jednej chodby a dvoch miestností s občasnými pasážami v lese, keď si náš sexi vedec hodil elasťáky a šiel zabehať alebo opraviť wifinu. Neviem, čo alebo o čom mal byť tento rip off Ghost in shell či Ex-machina, ale zjavne to nevyšlo. A keď už ideme navodiť cyberpunk 2077 alebo Blade runner atmosféru aspoň v jedinej exteriérovej pasáži mimo labák a les, tak si dáme záležať alebo sa vysereme na to, lebo dve aziatky v pršiplášti a jeden hitman s neónkou v hlave a plastovým desert eaglom boli akurát na smiech rovnako, ako futuristický, technológiami nabitý labák s čiernobielymi bezpečnostnými kamerami s vga rozlíšením. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Opravdu mučivá záležitost - sci-fi povídka s odhadnutelným vývojem a komickým zvratem, kterou někdo sadisticky natáhl otravnými flashbacky a emo záběry na skoro dvě hodiny. Chudák Stacy Martin tam musí pobíhat posypaná moukou s bílou parukou jako Majka z Gurunu a generovat existenční dilema, aby to pak bylo úplně k ničemu. Hlavní protagonista je ztělesněn necharizmatickým hercem s vizáží George Michaela, který jakoukoliv předstíranou emoci uhasí mrtvýma očima. Tady silný sci-fi zážitek nehledejte. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Verze 1: Krabice s nohama. Verze 2: krabice s nohama a rukama. Verze 3: Ženská. Sakra, tomu říkám pokrok. Přišlo mi to směšný většinu filmu. Verze 2 má mozek puberťačky, tak na sebe upozorňuje a nakonec spáchá nežití. Trochu morbidně (jen trochu - pořád je to krabice) mi to přišlo vtipný. Když následně Jarmil (čti George) vytvoří fakt věrohodnou ženskou repliku a ona ho v posteli pohladí (bohužel jen po rameni), on ji vyrazí. PROČ?!! Co kromě blbostí tomu pošukovi letělo hlavou? Jsem nějak nepochopil, ovšem rozhodně tomuhle filmu schází sex. Něco ve stylu Splice, abych byl přesný... Některé prostřihy venku/vevnitř jsou jak na cik cak. Určité záběry jsou mimo mísu, jiné naprosto geni(t)ální... Co nemá chybu, je hudba... V tomto žánru sci-fi je však bohužel pro film velmi bohatá konkurence, která zvládla podobný námět lépe (z novějších třeba Ex machina, ze starších AI: umělá inteligence). Takže Archiv bohužel zapadne a za pár let si na něj nikdo nevzpomene. No... bohužel... blbostí se točí vlastně opravdu dost. 2* PS: Závěr je prvoplánový a nesedí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tady ty filmy, kde někdo žije v krabici, v sobě skrývají riziko, že se u jejich sledování může divák cítit, jako by v té krabici byl zavřenej taky. A to není synonymum pro velkou zábavu. To je stav, kdy se v průběhu hodiny a půl začnete ošívat, protože se všechno viděné děje podruhé, potřetí a popáté. Jeden kotrmelec už pak ten výslednej dojem nezachrání. P.S.: Hodně vás tu v souvislosti s Archivem zmiňuje film Ex Machina. Mně osobně se ústřední myšlenka Archivu, respektive obě dvě, líbily víc, ale právě nejen kvůli Ex Machině, ale třeba i kvůli Black Mirroru se s hodnocením držím při zemi, protože ty inspirační zdroje jsou za mě až moc okatý. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • V jednej z úvodných scén je v pozadí počuť pieseň "St. James Infirmary". Je to pieseň o mužovi, ktorý vidí svoju manželku/priateľku natiahnutú na stole v márnici. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Budapešti (Maďarsko) a v uliciach Chicaga (Illinois, USA). Vonkajšie zábery z vodopádov sú z Månafossen v Nórsku. Natáčalo sa od konca októbra 2018 a skončilo sa vo februári 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama