Reklama

Reklama

Archiv

Trailer 1

V roce 2038 se odborník na robotiku vyrábí kopii svojí zemřelé manželky i s jejími vzpomínkami. Prototypy, které vytvořil jako první, ale začínají čím dál víc žárlit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby tak byly všechny sci-fi prvotiny takto kvalitně natočené a obsazené. Samozřejmě to není bůhvíjak originální pecka, ale Archive má mnoho jiných kvalit. Kamera, triky, výborná hudba a herecké výkony na jedné straně a na té druhé režie, která to vše přetavila i přes delší stopáž v působivý příběh se zvláštní atmosférou. Mám nakoukáno opravdu velké množství filmů s tématikou umělé inteligence a mám poměrně vyhraněný názor na pokusy nacpat do ní emoce jako láska a empatie... . Nicméně tady se tvůrce pustil jiným směrem, takže žádné velké filozofování, technické detaily, nebo strašení koncem lidstva. Ve skutečnosti je to velmi lidský příběh o ztrátě, loučení, lidských emocích, lásce a obavách. A s přibývajícími minutami to funguje lépe a lépe. Stačí akceptovat tvůrcem nastavená pravidla, kterých je málo a nejsou úplně za hranu logiky. A dokonce i když není závěr zrovna šokující, tak pomůže dát do kontextu a vysvětlit i to, co se vám v první polovině filmu úplně nezdálo. Zdejší hodnocení mě utvrzuje v domněnce, že spousta lidí neumí zpomalit a mají poněkud přehnaná a v tomto případě nemístná očekávání. V té záplavě Netflixáckých sotvaprůměráren je pro mě Archive příjemné překvapení. PS: Ta nemístná očekávání souvisí se zdejším popisem o čem film je. Zapomeňte na variaci na Ex Machina, na Frankensteina, nebo Transcendenci...podobný, ale přesto jiný příběh. ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi a plot twisty v závěru, tudíž hodnotím o hvězdičku výše, než by si toto dílo reálně zasloužilo. Ano, správně - bez výše zmíněných faktorů bych snímku dal druhé nejnižší možné hodnocení, protože je jednoduše opravdu mizerný. Špatný scénář, špatný herec a především CGI na úrovní studentského filmu si netflixovské sci-fi zkrátka nezaslouží. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi o umělé inteligenci typu A.I.od Spielberga nebo Ex machina apod., ale tohle bylo tak nudné s nezajímavým dějem, že nechápu, jak jsem to mohl vydržet do konce, který mě v poslední minutě hodně nasral. Asi bych to několikrát vypnul, ale držel mě dobře namixovaný zvuk a hudba, kterou jsem si nesmírně užíval. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Vidím, že hodnotenia sa líšia a to razantne, niet sa čo diviť. Tajomno, ktoré nám je pomaaaaaaaly predkladané tajomnom aj zostane. Nevysvetlené výlety AI krabice č.2 k vodopádu a k jazeru. Ženy roboty, ktoré dostanú citový software začnú na seba žiarliť, ale žiadne súboje neuvidíme. Staviteľ robotov, ktorému dochádza čas a firme trpezlivosť si nakoniec vytvorí dokonalú ženu, ktorej chce nahrať hoci sa vzpiera SW svojej mŕtvej priateľky, ....alebo nieje mŕtva? Hviezda za scénu kde si robotka k nemu ľahne do postele, scenériu s vodopádom a záverečnú scénu. ws ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Hodinu a sedem minút trvalo, kým sa dostavila prvá z dvoch ako tak zaujímavých scén a prebrali ma z polospánku. Toto bola jedna veľká nuda, ktorú nezachránil ani ako tak uspokojivý koniec o jednom, miestami dvoch hercoch a dvoch obživlých krabiciach s jednou androidkou zavretých v lese na samote v komplexe, pozostávajúcom z jednej chodby a dvoch miestností s občasnými pasážami v lese, keď si náš sexi vedec hodil elasťáky a šiel zabehať alebo opraviť wifinu. Neviem, čo alebo o čom mal byť tento rip off Ghost in shell či Ex-machina, ale zjavne to nevyšlo. A keď už ideme navodiť cyberpunk 2077 alebo Blade runner atmosféru aspoň v jedinej exteriérovej pasáži mimo labák a les, tak si dáme záležať alebo sa vysereme na to, lebo dve aziatky v pršiplášti a jeden hitman s neónkou v hlave a plastovým desert eaglom boli akurát na smiech rovnako, ako futuristický, technológiami nabitý labák s čiernobielymi bezpečnostnými kamerami s vga rozlíšením. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • V jednej z úvodných scén je v pozadí počuť pieseň "St. James Infirmary". Je to pieseň o mužovi, ktorý vidí svoju manželku/priateľku natiahnutú na stole v márnici. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Budapešti (Maďarsko) a v uliciach Chicaga (Illinois, USA). Vonkajšie zábery z vodopádov sú z Månafossen v Nórsku. Natáčalo sa od konca októbra 2018 a skončilo sa vo februári 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama