Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto v pořádku. Dodnes si ráda připomenu zdejší variace protihráčů Val Kilmera, protože Batman navždy je zkrátka obsazený nebývale dobře, co se týká vedlejších rolí. Tomy Lee Jones výtečný, Jim Carrey a Riddler jedna duše jsou... a samozřejmě sexy Dr. Chase Meridian v podání éterické Nicole Kidman. Žel s Chrisem O'Donnellem to jde kapánek dolů, nicméně nechybí Sugar a Spice a starý dobrý Alfred Pennyworth. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Schumacher to poňal po svojom a ja som myslel, že som na sado maso techno párty plnej stroboskopov a fluoreskujúcich mejkapov. Občas som aj myslel, že pozerám telenovelu točenú mobilom a že Tommy Lee Jonesa dabujú , ale i tak ma to celkom bavilo. P.S. Kde je starý dobrý Val Kilmer??? ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Todle ještě nebylo až tak špatný. S Burtonovými filmy to samozřejmě srovnávat nejde, ale ve prospěch filmu mluví jednoznačně Kvalitní Triky (to, že by to vůbec nemusely bejt, je druhá věc), občasné zbarvení dříve tak šedého Gothamu (tady to ještě bylo v únosném množství) - vypadá to tak nějak víc comicsověji a v každém případě Val Kilmer, kterému poloha Bruce Wayna sedla překvapivě na tělo. Rozhodně srovnatelný s Michaelem Keatonem Také občas potěší příjemně odlehčené dialogy ( "Kde šiješ?" ] Dvojice záporáků však propadla (mizerně napsaní, mizeně udělaní, a v případě Lee Jonese i mizerně zahraní - Jim Carrey dělá co může) Taktéž Nicole Kidman naprosto propadla, a rozhodně hodnocení neprospívají ani dvě scény, kde se Batman dostane do nějaké situacem a pak se z ní dostane a my nevidíme jak (podle mě se z nich totiž dostat nešlo) - především ta první mě vrtá hlavou. Batman vystřelí lano, zahakne se a jede s autem po zdi.... fajn... A jak se dostal z vertikální polohy zase do té horizontální, popř. jak se dostal zase na zem... A pak je tu ještě debiní střih, občas vůbec nevíte, co se na plátně děje...Jinak ale, i přes tydle chybičky musím říct, že první setkání s Batmanem Schumacher ještě ustál - v rámci možností... P.S. Kde se ale vzala v Gothamu Socha Svobody, nepochopím... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po době temna přišla doba... komedie? Stupidity? Batman Forever je spíše hodně bláznivou komedií, než film o jednom hrdinovi, který ochraňuje Gotham City. A to říkám jako člověk, který v životě nedržel komiks v ruce, takže to není tak, že by zrovna Batman byl má nedotknutelná modla. Jediná pozitiva tohoto dílu spočívají v mladé Nicole Kidman a Carreymu, který byť hraje hodně na hraně přehrávání, je alespoň zábavný a zajímavý charakter. Tommy Lee Jones jako Two-Face je obrovská chyba v castingu (a to říkám s hodně velkou úctou k této legendě) do té role se totiž naprosto nehodil, na mě působil až rušivě. Upřímně nechápu, jak Joelovi bylo dovoleno udělat pokračování. 40 %. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? ))) ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • V tomto filmu se na Batmanově (Val Kilmer) kostýmu poprvé objevují zvýrazněné bradavky. (korbitch22)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 1995 v Los Angeles. (Varan)
  • Hádankářovy (Jim Carrey) rébusy sestavoval mistr v americké soutěži v hádankaření Will Shortz. (cariada)

Reklama

Reklama