Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak především tady začínal ve 12 letech výborný mladý herec Brad Renfro (Nadaný žák). Zajímavou roli tu má Tommy Lee Jones (skvělá je scéna u soudu) a Susan Sarandon za svůj výkon byla nominována na Oscara a dostala cenu BAFTA. Vůbec nemyslím, že by šlo o špatný film - napínavé scény působí napínavě, dojímací scény dojímavě a je tu i trocha humoru. Slušné řemeslo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zopár sfilmovaných právnických trilerov od Johna Grishama mám rád (Kedy zabiť), no väčšina z nich dopadne ako Klient: skúsený režisér sa zjavne nudí, bombastické herecké obsadenie je zarážajúco nevyužité, scenár zbytočne komplikovaný a celé je to chladné ako januárové ráno. Diváci ale v 90. rokoch na podobných látkach frčali, takže nečudo, že to pri skromnom 45-miliónovom rozpočte na celom svete zarobilo 117 miliónov. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Joel točí svoje filmy ako na kvalitatívnej hojdačke. Niekedy je s nimi úplne na vrchole s nohami k nebu, inokedy škriabe podrážkami blato a štrk, no a niekedy si len tak plachtí ani hore ani dole. Tento postarší snímok je celkom jednoznačne postavený na výbornom herectve Susan a Tommyho, ako aj na drzom a na facku sa správajúcom Bradovi Renfrovi. Patrí k tomu lepšiemu čo Schumacher natočil a dá sa s prehľadom vzhliadnuť aj po rokoch. Ako píšem je to o tých hercoch. Scenár možno má kde tu nejakú dierku, hlavne v chovaní niektorých postáv a záver s ohľadaním mŕtvoly je úplne celý proti logike, ale dá sa to vydržať. Je to celkom slušný krimi thriller tak trochu z právnického prostredia, trochu zabŕdajúci aj do prostredia mafie a trochu zo súdnej siene. Ja mám niekedy dojem, že snímky tohto typu sa už dnes prestali točiť a je to možno škoda. Vzhľadom na tie spomínané dierky dávam len tri hviezdy, ale rád som to znova videl. Dobré je to. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Film na jedno zhlédnutí. V podstatě je to děsná blbost, která má spád, ale nic nového nepřináší, jasný průměr. Tommy Lee Jones hraje s přehledem, Susan Sarandon si nominaci na Oscara asi zasloužila, i když nějak zvlášť neexceluje. Renfro má bohužel ksichtík grázla, takže mu je těžko věřit tahle role. Ale špatně nehrál. Schumacher tady dokázal, že když má moc peněz, není to moc dobré. Není to průšvih jako jeho Batmani, ale k jeho nejlepším filmům to má hodně daleko, také díky dost hloupému scénáři. Ale na televizní pokoukání to stačí. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Téměř precizní thriller, jehož formu mu dokázal vnuknout především Joel Schumacher a jeho přirozený um a čuch. Musím dále přiznat, že mám slabost jak pro T.L.Jonese, tak pro S.Sarandon, takže jejich filmová spolupráce mnou musela být náležitě oceněna - filmovou Grishamovu předlohu jsem četl a podotýkám, že že mě její filmová podoba zaujala mnohem víc - to jak tady někteří píší, že se jedná o nudný film je možná způsobeno tím, že nečetli knihu. Ta mi naopak přijde jednotvárná a rozhodně mě jednotlivé herecké charaktery nepřišly tak zajímavé, jednoduše jsem si je nemohl personifikovat. Pokud k tomu ještě přihodím skvělého Shorea a jeho neustálé hudební podmanivé podkreslování, nemohu hodnotit jinak, než velice kladně - lepší 4*....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama