Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Radko 

všechny recenze uživatele

Popová limonáda. Cieľom malinovky je obhájiť prácu federálnych agentov a volených prokurátorov v USA. To sú tí veledôležití vyšetrovatelia v oblekoch a slnečných brýľoch. Vždy sa tvária tak husto. Obklopení skupinou pritakávačov a služobných psov. Tí zas ochotne vrčia. Na príkaz bossa olizujú akékoľvek hovno či vybehnú na hocijakého nevinného. Zhusta sa vyskytujú v hollywoodskej kinematografii. Tiahnu sa ňou ako smrad, hypnotizujúci divákom štýlom: "No, do mindže, tí sú drsní! A bojujú proti zločinu!". Tu sa snažia dolapiť zmrda a vraha v jednom. Ten je aj so svojimi výčinmi provizórne krytý akýmsi mafošskýcm polobohom. Svedkom priznania, ktoré by zmrda dostalo za mreže, je chlapec. Jeho mladší brat, tiež prítomný pri udalosti, dostal posttraumatický šok. Leží na psychine a cmúľa si palec. Peripetie okolo malého hrdinu a jeho rodiny v nezávideniahodnej sociálnej a životnej situácii sú vykreslené fajn. Svedectvo bolo tak veledôležité, až dopomohlo k odhaleniu zločinu. Škoda záveru, kde sa všetko nesie v znamení dokonalej práce policajtov, ochotných vždy pomôcť a zabezpečiť snívanie amerického sna všetkým svedkom zločinov a ich rodinám. USA polícia je jednoducho raj na Zemi. Ak ju poslúchate, ak sa jej podvolíte. A samotní agenti a prokurátori nie sú len drsné vypočúvacie stroje, čo majú svoje zdroje! Majú, milé a vážené dámy a milí páni, oni títo fízli presúvajúci sa Amerikou na súkromných lietadlách mirnix-dirnix, oni majú aj CITY, CITY. A nie bohvieaké. Zaľúbia sa do exhipisáčky a exalkáčky v jednom, dnes abstinujúcej advokátky. Ach a och. ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil pouze příběh a potenciál, o tenhle film by se rvalo 4 a 5 hvězdiček, kdo si ho vloží do svého portfolia...Ale to bohužel nehodnotím. Herecké výkony otřesné a snaha o nadopování příběh emocemi, jak právnička běhá za 11ti letým klukem jak pejsek je děsivé... Rád bych řekl, že bych to zhlédnul znovu (tzn. min. 3 hvězdičky), ale vždy se mi vyjeví konkrétní scény a nikoliv, nechci. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Dnes sem si oživil tenhle filmek. Přesně prototyp filmu z konce století. Herecky našlapaný, ovšem dějové takový nemastný. Líbilo se mě to ještě méně, než v době premiéry. Viděno v kině, což byl takovej ten průměrnej zážitek, kterej by byl skousnutelnější doma na dvd. Dnes tomu jednu vlasatici uberu, protože nijak zábavný to není. 40%. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Rozhodně film na který se dá podívat a dívat dokonce i herecké výkony nebyly špatné hodnotil bych to tak 80 procent z mé strany, Dokonce i přběh ky právník mafie se zastřelí a kluk je v nesprávnou dobu na nesprávném místě a mafie má strach tak se pokusí odklidit nepohodlné svědky. až na ten happy end to bylo typicky americké . ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdybych to neznal, grishamovku od Schumachera bych si představoval přesně takhle. Kolem soudu to šlape, v thrillerových vodách klesá a víra v šťastné konce nových začátků odpovídá duchu doby. Prim samozřejmě hraje obsazení. Jones si jede dalšího Samuela Gerarda, tzn. cílevědomý vůdce týmu, který štěká pokyny (možná proto, že je na podřízené pes), Sarandon si ve své oblíbené roli ochránkyně potřebných počíná naprosto suverénně a Renfro debutující jako protivný umanutý spratek si permanentně koleduje o vyliskání (takže svou roli zvládl dobře). Kromě toho se ve vedlejších úlohách objeví plejáda známých tváří spjatých s devadesátkami (Macy, Walsh, Patton, Lecterův dezert Heald, doktor z pohotovosti Edwards či třeba posledním skautem naklepaný Coates). A mimochodem, pokud se budeme bavit v rovině krimi, těch nejhroznějších zločinů se tu dopustil LaPagliův Barry „Břitva“ Muldano výběry ze svého šatníku.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama