Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 238)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zápletka chatrně vykonstruovaná. Snad se někdo vsadil, že natočí film, který se cele bude odehrávat v telefonní budce a tak k tomu horkou jehlou ušil scénář. Vševědoucí psychopat v roli soudící Prozřetelnosti, které nečiní problém zabít nejspíš zcela nevinného člověka. Věřili byste tomu? Tak to se po vás možná ani nechce. Napjalo by vás to? Nu, mohlo by... +++++ Žel mně ty střídající se záběry na ulici, okna (kamera jakoby tápe), Farrella či další postavy (kamera jakoby zaměřuje), obrazy v obraze a proud bezvýznamných keců s nekolika klíčovými, leč nijak zvlášť inteligentně vymyšlenými sděleními k napětí nestačí. Spíš mě nudí svou okatou snahou ohromit mě, vnutit mi horečnaté tempo. Proto ty obrazy v obraze, proto to rychlé žvanění, proto ten zájem vedlejších postav o budku. Hlavně ať se pořád něco děje, jedno co. Schumacher mi, hádám, krom Volného pádu žádnou zábavu už asi nepřichystá. Slabé **. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na rovinu, po přečtení několika vět v TV programu jsem nevěřil, že děj filmu mě udrží celých 80 minut v pozoru. Oběť si povídá se sniperem v telefonní budce. To nebude fungovat. Chyba lávky. To jsem si uvědomil už po deseti minutách, kdy jsem nebyl schopen odklonit svůj zrak od obrazovky. Thriller, který nám ukaže rozklad suveréního mladíka na ustrašenou trosku, která si uvědomí všechny svoje chyby. Prostě skvělé a Collin? To je pan herec! ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Manipulace, stylizace, dramatizace, provokace. V minimalistické hříčce režiséra, kterému budiž největším nepřítelem tučný rozpočet. Telefonní budka je filmovým důkazem, že stačí mít dráty vysokého napětí napnuté na ploše několika metrů čtverečních- dokonalá hra na vraždu se obejde bez bondovských udělátek, turistických lokací i nepřátel s tváří ruského zabijáka. Stačí mít postavu, která si pro zábavu pořádá Soudný den u utrženého sluchátka a hraje si s irským floutkem Farrellem, sofistikovaně cynický scénář a buňky, které onu zvědavost dostatečně ocení. Zvedněte to. Budete možná litovat. Ale to riziko za to stojí. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

film, se odehrává v budce.. řeknete si volovina, že?? také jsem si to myslela.. ale když je večer dlouhý.. všechno co máte doma už jste viděli.. a na poličce leží půjčený film, který jste dostala se slovy: "Až bude vhodná chvíle, jukni na to, stojí to za to." odhodláte se?? já jo.. a ono mě to vyrazilo dech :) thriller, kterýmu stačí k natočení převážně jedna ulice s jednou telefoní budkou a hercem, který umí hrát.. napětí by se dalo krájet, a i když je ten chlap vlastně mizera.. stejně chcete, aby záporák nevyhrál :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kolik toho každý z nás skrývá? Jak moc se před svým okolím přetvařuje a co udělá, až bude odhalen? Co když jeho výhružky vlastně nejsou plané a nezůstane jen u prozrazeného tajemství? Jak rychle jsme potom schopni přehodnotit své nejvyšší priority, když jde o život - a to nejen nám, ale i lidem nám nejbližším? Jestli já si tu pizzu radši přece jen neměl vzít... Dokonalý výkon Colina Farrella a bravurní hlasová kreace mistra odstřelovače ve filmu, který ve své době neměl absolutně žádnou konkurenci. Ani mnoho dalších projekcí nemění nic na faktu, že Schumacher s Cohenem tehdy navždy překonali sami sebe. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 143krát. (novoten)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama