Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

castor 

všechny recenze uživatele

„Tak kdo jsi? Jak jsi se do toho zapletl?“ – „Zvedl jsem telefon.“ Aneb ideální jednohubka pro snílky, kteří si přejí alespoň na okamžik ochutnat, jaké je to být hrdinou!! Cellular je propleten doslova učebnicovými stereotypy, ploché figurky tu najdete na každém rohu, ale právě onen hodně viditelný nadhled přidává potřebné plusové bodíky. Takže.. Na nic se tu nečeká, hned v úvodních minutách se začne osnovat jeden zatím neobjasněný únos. Hysterická učitelka biologie (to jest důležitý fakt) Kim Basinger opět v roli pasivní oběti, která se vzchopí ke vzpouře. Unesena, neví kým ani proč, opraví (!) rozbitý telefon a vytočí náhodné číslo. Na druhé straně se ozve lehkovážný floutek, který je dle své přítelkyně především nezodpovědný. Ale pro zoufalou matku a manželku je prakticky jedinou nadějí. Zbytek asi znáte. Mladíkovi nepomůže ani policie, natož sitcomové karikatury (tedy drobné, vesměs trapné a výše zmiňované postavy kolem), které mu jeho snažení zrovna neusnadňují. Postupně začne do příběhu prostupovat slušná dávka klišé a logických chyb(ek), nicméně to svižně ubíhá, se signálem je to prozatím taky v pohodě a ke kýženému finále (poctivý polda William H. Macy pod pleťovými maskami naštěstí přemýšlí) se s pár škobrtnutím přece jenom dopracujeme. A ani to nebolí.. I když v rukou jiného režiséra, než rutinního Davida R. Elvise (Nezvratný osud 2), by se stala tahle námětově zajímavá látka mnohem údernější. Takhle s povzdechem za slabších 60%!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Či tomu veríte alebo nie, toto je jeden z mojich veľmi obľúbených filmov. Cellular má jednu veľkú výhodu a tou je predovšetkým sympatické herecké obsadenie na čele s Chrisom Evansom. Akčný thriller, ktorý má primeranú dĺžku a je pomerne našliapnutý akciou, stále sa tam niečo deje a tak sa nemusíte obávať, že by ste sa nudili. Chris je stále v pohybe, buď behá alebo jazdí zbesilo v aute. Ako každý thriller tak ani tento nie je dokonalý, ale myslím že tvorcovia si sním poradili v skutku výborne. Celým filmom nás sprevádza skvelý soundtrack, ktorý je svižní rovnako ako samotný film. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

už dávno mi tak nikdo nezahrál na trapnou notu jako D.R.ELIS. bohužel mu v tom sekundovali i herecké výkony hlavních představitelů, ale scénárista a režisér jsou ti hlavní co si zaslouží pověsit za kou.e do průvanu! nevím jestli vůbec někdo bude mít zájem o nahrávku z mobilního telefonu, ale já asi nebudu mít chuť se na tento snímek podívat znovu. není zase tak špatný, jen mi bylo vše řečeno na první zavolání. a ani mobil se mi nevybil! (a to nemám funglovku baterku). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušně obsazený film, který ze zápletky nedostává všechnu šťávu, ale je rozhodně dost příjemný a jeho tempo není vůbec špatné. Kim Basinger mi přišla lehce do počtu, protože by za ní mohla každá průměrná herečka zaskočit. Chris Evans mile překvapil a dvojice Statham Macy si užijí jen málo času na obrazovce. Film se nedokáže dostat přes průměr, i přes své slušné tempu, hudební doprovod a obsazení, což mě dost zarážejí, protože jediná chyba v tom případě může být ve scénáři (jednoduchý a přímočarý, možná až příliš s pár drobnými chybkami) a režii(nevýrazná osobnost, která má za sebou jen pár filmů). Cellular není špatný film, ale je v něm něco co ho odsuzuje do průměru a snad jednou na podruhé zjistím co. ()

predators 

všechny recenze uživatele

A pak, že mobilní telefony škodí zdraví... :-))) Svěží jízda od začátku do konce, aneb jak se z obyčejného člověka stane velký hrdina. Tyhle filmy miluju! Skvělé herectvo, kterému prostě nejde nefandit...(tedy alespoň těm kladným :-)) a ikdyž víte, že tohle nemůže dopadnout špatně, nebude vám to vadit. Dojemný a vystupňovaný závěr filmu na nedělní odpoledne + skvělá písnička od Niny Simone - Sinnerman :-) 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Film měl před spuštěním natáčení chvíli „utrum“ kvůli ostřelovači, který terorizoval obyvatele Marylandu a Virginie v roce 2002. (imro)
  • New Line Cinema si za financování filmu do něj vložilo pár vlastních odkazů. Kromě předsedy studia Roberta Shaye můžete vidět v jedné z vedlejších rolí i producenta Deana Devlina. Ten ztvárnil taxikáře, který veze Ryana. V televizi v domě únosců běží Nezvratný osud 2 a mihne se tu i batoh odkazující na Společenstvo prstenu, tedy odkazy filmů pocházejících z tohoto studia. (imro)

Reklama

Reklama