Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (228)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tom je, že podobný věci bezostyšně režiruje chlap. Scénář za mínus deset. Čtyři hezký ženský , pár životních mouder, super hudba, ale film nefunguje, protože je cílová skupina někdo jiný. Ke vztahovým věcem mám asi jen jednu výhradu (jinak jsou odpozorované moc dobře, focení u jídla, odpírání sexu, rychlovka s bývalým), a to je zmoudření Langmajerovy postavy. Tohle totiž v životě takhle není, chlap v téhle fázi pracovně rodinného vztahu se už zpátky nevrátí, a viděli a zažili jsme to mockrát. Elizaveta jako sociální pracovnice, Viktor jako úžasný děděček, jeho stará jako čarodejnice na ntou. A ňadro Hanky Vagnerové. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Pro takovou věc je cringe vzdálený výraz. V Matkách je nejspíš celá scéna českých profláklých herců, kterým z úst nevychází nic připomínající realitu. Nemluvě o tom, že poměr počet známých herců/kvalita hereckého výkonu je pod bodem mrazu. Celý film je postavený na relatable scénách, stereotypech a klišé, ale v běžných situacích by se nikdo nechoval stejně. Samozřejmě že zde máme zastoupené všechny typy vztahů, matek, rodičů, fáze těhotenství a tak si můžeme každou postavu a vztah založit na tom nejextrémnějším příkladu, co nás napadne. Z některých scén mi bylo fyzicky špatně a začal jsem zpochybňovat realitu, ve které je tenhle film číslo 1 na Netflixu v Česku a že něco takového vůbec vzniklo. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Matky by v zásadě mohl být velmi dobrý film, kdyby.... kdyby si tvůrci ujasnili, na jakou cílovou skupinu se zaměřit. Máme zde až klišovitě zařazené páry dle sociálních skupin s jasně definovanými typickými rysy. Bohatý manželský pár s věčně pracujícím, stárnoucím, úspěšným workoholikem s hezkou mladou a patřičně blonďatou manželkou v podání Langmajera s Hřebíčkovou, nerovný pár úspěšné influencerky Vágnerové a manuálně pracujícího křupana Prachaře, lehce nervově labilního jedináčka Marcínkovou s mírně flegmatickým Benonim a nakonec chudou, zoufalou a úplně blbou svobodnou matku v podání Sandry Novákové. Už chyběl jen nějaký ten ženský čtyřprocentní pár a byla by škála úplná. Tedy z tohoto hlediska nic překvapivého. Problémy, které řešily jsou vcelku všem blízké, ale jejich ztvárnění nebylo ani příliš vtipné, dramatické, natož nějak objevné. Vlastně jediná opravdu vtipná osoba byla matka Marcínkové v podání skvělé Zuzany Mauréry, ta měla šmrnc i vtip a role despotické matky a příšerné tchyně jí sedla. Při sledování jsem s místy docela nudila a dle hodnocení i kritiky, jsem v tom zjevně nebyla sama. Celkový dojem ve finále definitivně pohřbil až americký závěr. Za mne dvě hvězďule v rozvodovém řízení. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pracovní název bohužel neprošel, což je škoda, protože označení Krávy by ženskou sestavu vystihovalo mnohem lépe. Každopádně se jedná o poctivý kalkul, kterým se mají nakrmit dámské jízdy v kinech. Mnoho oblíbených tváří exhibuje v rolích, které nejsou ničím zajímavé. Vyústění jednotlivých linek je podle předpokladů naprosto banální. Reklama na manželství jak víno. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem od Matek čekal mnohem větší polízanici, než jaké se mi v kině dostalo. Pravda - film nemá v podstatě žádnou přidanou hodnotu, jelikož zobrazuje tuctové vztahově-rodinné problematiky, které jsme viděli už jinde. Nicméně mě film až na pár momentů - zejména se Sandrou Novákovou - nijak výrazně neiritoval a i přes tuctovost námětu mě ani nenudil a místy mě i mile pobavil, a to i přesto, že nejsem cílové publikum. Slabší tři hvězdičky! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • „Už na první čtené zkoušce, kdy jsem se seznámila se všemi kolegy, jsem měla pocit, že to bude fajn. A byla to velká radost. Bavilo nás to spolu, smáli jsme se vždycky celý den, i když jsme zrovna netočili. Zároveň si ale myslím, že to je dobrý film,“ řekla Gabriela Marcinková. (SONY_)
  • Natáčení mělo začít už na jaře roku 2020, ale kvůli pandemii koronaviru se natáčení odložilo na polovinu léta. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama