Reklama

Reklama

Ve spárech temnoty

  • Austrálie Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako před léty se režisér rozhodl vše vsadit především na postupné budování atmosféry a několik úderných leč dobře provedených krokodýlích útoků. Žádné gigantické monstrum, žádné přemrštěné digitální efekty a to se mi na něm líbí asi nejvíce. Zpola potopená jeskyně se ukázala býti slušným prostředím k natočení filmu, zvláště když pracujete především s náznaky, dobrým zvukovým doprovodem a šetrným podsvícením. Jen v samotném závěru se dle mého nechal až moc unést a akční finále mi do toho zas až tolik nepasovalo. Ale tak to je otázka vkusu a momentální chuti. O trochu horší už to bylo s tou omáčkou okolo. Postavy jako takové mi nějak zvlášť nevadily a některé z nich mi byly i docela sympatické, no o dost horší už to bylo s úrovní dialogů a přesvědčivostí některých momentů. Ale to zas u tohoto režiséra není žádná novinka, spíše bych řekl jeho „neduh“. Každopádně si myslím, že i tentokrát odvedl slušnou práci, za kterou se určitě stydět nemusí. Nicméně na krokodýlím jídelníčku bych určitě skončit nechtěl, přestože sám jsem měl už tu „čest“ krokodýlí maso ochutnat na jedné z mých dovolených a musím uznat, že není zrovna nejhorší. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z krokodýlí žranice divák uzří spíše krokodýlí mrsknutí. A i když si kovaní zoologové trhají diplomy, tenhle jeskynní průzkum docela zabaví. Režisér Andrew Traucki se po třinácti letech vrátil do podobných vod, v nichž už se se svým štábem s krokodýlem zabijákem v zádech svého času brodil. Tentokrát jen změnil lokaci, a denní svit vyměnil za šero jeskyně. Krokodýlí eskapády napsalo scenáristické duo John Ridley a Sarah Smith, co se věnuje seriálové tvorbě. A tenhle jejich "zlozvyk" až rutinu si přetáhli i do filmových vod, které neskýtají tu nejnápaditější hru na honěnou se zubatým šibalem. Ovšem režisér má poměrně přehled a cit, kdy diváka napnout a své herce poslat do úzkých. A tak se stalo, že Jessica McNamee v titulní roli si s krokodýlem tyká, ten si ji na své menu nezařazuje, ovšem čtyři její přátelé už pro něj představují plnohodnotný jídelníček. A to nevyzrazuji postupné řídnutí party, nýbrž jde o pouhé konstatování, že divák shledá jednoduché, avšak intenzivní dění přece jen poněkud předvídatelným a schematickým. K duhu filmu jde realisticky komponovaný krokodýl, neokoukané herecké tváře a poměrně neotřele využité prostory panenské jeskyně. (Rozpočtem) skromná hostina s kuchařem pevného stisku může začít. 7/10 ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pan Traucki se proslavil Krvavou Lagunou tenhle film na tu dobu vzniku byl nadprůměrný následně na to navázal podobně kvalitním Útesem a měl slušný náběh na kvalitního režiséra zvířecích hororů bohužel tohle nedokázal využít jelikož jeho další film Džungle byla srajda a od té doby si dal 7 let pauzu až natočil tohle. Vzal si námět z Pádu Do Tmy a Jeskyně tak, že parta lidí jde prozkoumat neprozkoumanou jeskyni a tam na něco narazí pojmenoval to Krvavá Laguna Rokle, aby tím evokoval u diváků nějaké pokračování Krvavé Laguny (ačkoliv to s ní nemá nic společného kromě krokodýla) a zkusil navázat na své počátky. Bohužel /bohudík doba šla dopředu a lidi chtějí vidět víc než 2 pipiny jak se hádají,která z nich šukala s tím a tím a čí bude ten a ten parchant. Navíc jdeme podle klasického klišé máme tu dvě ženské z nichž jedna je těhotná myslíte si, že umřou ani omylem (poznámka nedávám to do spoilerů jelikož to tu už beztak někdo vykecal) naopak tu máme 3 chlápky z nichž 2 jsou schopní a musí umřít jen kvůli tomu, aby se naplnily feministické kvóty. P.s. ten konec byl jako co ona se zachránila našla auto ujela pár metrů a naprala to do vody? (cože?) o tom, že z několika metrů není schopná trefit krokodýla velikého jak kráva radši pomlčím. P.s. 2 Ve filmu Kořist kdosi nadával jak to, že není schopný krokodýl rozbít stěnu ze skla tady tento je větší king ten nedokáže rozbít sklo od auta 40 procent chce to asi další 7 letou pauzu ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Máme tu další zvířecí horor ten horor berte opravdu jen v uvozovkách. Není to, ani pořádný survival boj o přežití, na který jsem se těšil. Jeskyně byla docela fajn, ale místama unavovala až uspávala. Krokouš vypadal uvěřitelně a měl takové neviditelné zabíjení. Škoda tohle nebylo úplně povedené. Přeživší postavu jsem hned uhodl, ale nečekal jsem, že se k ní přidá i kartářka. Dávám 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička pěti lidí se vydá na průzkum zapadlé jeskyně, která by mohla znamenat profit coby turistická atrakce. Jenže v tu nejnevhodnější dobu se spustí bouře, voda stoupá a navíc se záhy ukáže, že komplex slouží jako obývák nebezpečné potvory. Klišé by nevadilo, protože to je průvodním znakem většiny podobně laděných filmů. Totéž se bohužel dá říct i o kameře, která se pravidelně plaší, když dojde na akci. Tady to navíc "podpořily" lampy, které výletníci překvapivě zapomněli nabít. A je to škoda, protože těch několik jasných záblesků, kdy se predátor ukázal, stálo za to. Na druhou stranu zvuková stránka zaslouží jedničku a poslouchat svačící mrchu mělo něco do sebe. Fajn byla i atmosféra jeskyně a konečně mi to sedlo i herecky, což mě upřímně řečeno docela překvapilo. Zbytečné mi přišlo řešení osobních problémů a rozesmál mě konec, ale nemůžu říct, že by celkový dojem pokazil. Slušná jednohubka. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama