Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (123)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na väčší film naozaj netreba veľa. Tu máme jednu jedinú nosnú tému, komornú atmosféru, hoci veľa sa deje aj v exteriéroch, a skvele zahraté postavy. Jediné, čo som nemusel vidieť bol LaBeoufov vták, nemusel ho vystavovať na obdiv tak často. Každopádne Vanessa Kirby je aktuálne určite najväčšou favoritkou na oscara, stará pani Burstyn bude tiež nominovaná. Záverečné súdne jednanie vrcholí citlivo a metafora s jablkom sa tiež veľmi vydarila. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silné a depresivní drama o vyrovnání se se smrtí dítěte, které vyniká nejen výbornými herci (skvěla V. Kirby, přirozený Shia, po dlouhé době výrazná Burstyn) ale i sebevědomou režií, která se nebojí přitlačit na pilu (samotný porod je strhující nejen formou, ale i obsahem) a zároveň uměle neždímá emoce. Je to sice film, který stačí vidět jednou a není v něm nic, co by stálo za opakované shlédnutí (snad jen porod natočený na jeden záběr) ale to jedno shlédnutí v divákovi zanechá ojedinělý zážitek. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Evropský film v americkém provedení. Dosti divný pakůň. Ale on běhá. A docela dobře závodně. Asi sice ne na první pozice, ale je to pakůň černý. Film začne dosti divně. Kupodivu hned tím, co by spousta lidí popsalo jako zázrak. Porod. Ten je asi popsán autenticky, ale upřímně i docela komicky. V celku jsem si myslel, že jestli to takto půjde dál, tak tento film mě silně obejde ve všem možném. Nakonec se ukázalo, že toto je více asi umělečtější, sofistikovanější a sušší Manželská historie. A opět na Netflixu. To skoro ani nezní jako náhoda. Nakonec se celý film dost dostane do festivalového ladění, které mi nakonec velmi sedne. Neuvěřitelným překvapením je hudba, která zní jako od skladatelského mistra z minulých století a on je to menší návrat legendy Shora. Plus k tomu sympatické i děsivé herecké výkony a obecně zajímaví souhra celého vedení filmu. Vlastně skoro takový filmově genetický experiment, který začal dosti pochybně, ale vyklubalo se z něj opravdu něco zajímavého. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut naprosto úžasná filmová sekvence. Jenže poté už to je docela nuda. Film je dlouhý a klidně by mohl být kratší. Ale herci předvádí skvělé výkony. Vanesse bych toho Oscara dal a Shia taky hraje slušně. Kamera je taky skvělá, ale jako celek mě to ani moc nezaujalo a nemyslím, že bych měl potřebu se na to podívat někdy znovu. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Evropská arthouse filmařina s americko-britským obsazením v kanadském filmu pro Netflix. Marně jsem dumal nad tím, jak by mohla postava Kirby (ze zámožné rodiny) v reálu žít a čekat dítě s neandrtálským dělníkem v podobě Šály LaBlafa. Pochopil bych to ještě, kdyby působil neodolatelně a měl kládu jako bejk, ale když nám Šála připomene, že se rozhodl léčit si komplex malýho kašpárka sebeobnažováním (pokolikáté už?!), utvrdí vás to v domnění, že dramaturgicky tu něco nehraje. Symbióza kamery a hudby funguje. Herci hrají jako o život, ale když už to tvůrci natočili na základě vlastní zkušenosti, mohli do toho obsadit taky uvěřitelný pár, který by k sobě pasoval. Ne ledovou posh pannu a jeskynního muže s pidi pérkem. Když se pro ně rozhodli, očekával bych, že nám taky nějak osvětlí (flashbacky), proč je tenhle pár vůbec spolu, když teď evidentně vidíme, že spolu vůbec být nemají. Bohužel onen emocionální dopad na diváka díky tomu vůbec nefunguje. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Úvodní 30minutová sekvence narození dítěte se natáčela po dobu 2 dnů a vyžádala si 6 pokusů. (Kuzmik)
  • Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu. (filmovyfan)
  • Herečka ztvárňující hlavní postavu, Vanessa Kirby, ve skutečnosti doposud nikdy nerodila. Z tohoto důvodu pro svou přípravu k filmu sledovala četné množství dokumentů a videí různých porodů a porodních asistentek, dokonce jí bylo povoleno být přítomná u porodu v nemocnici v severním Londýně. (Kuzmik)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama