Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak by vypadal svět, ve kterém Superman nevyrůstal v USA, ale v Sovětském svazu?
SSSR, 1955 – sovětská propaganda představuje světu Supermana – neporazitelného hrdinu a symbol sovětské moci a komunismu. Prezident Eisenhower pověřuje geniálního Lexe Luthora úkolem vymyslet a vytvořit protiopatření, které by USA ochránilo před novou sovětskou hrozbou. Superman však brzy odhaluje skutečnou zrůdnou tvář režimu, který ho vychoval a kterému věrně slouží. Proto se rozhodne vzít budoucnost Sovětského svazu do vlastních rukou a přetvořit svět dle komunistických ideálů. (TwoFace)

(více)

Recenze (66)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jelikož, jsem komiksovou předlohu nečetl, tak jsem se docela těšil, protože DC animáky prostě šlapou velmi dobře, a navíc toto téma je zajímavé. A je to v rámci možností dost dobré. Samozřejmě, že čím více znáte z DC komiksů, tím více si animák užijete, a dané odkazy vám budou dávat větší smysl. Akce je povedená, daná myšlenka je hodně fajn, a má to dobré momenty. 7/10 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film nevybočuje z průměru DC animáků, což je ale vzhledem k zajímavé předloze škoda. Ano, animace je laciná a komiksová předloha má grafiku mnohem lepší. To by se ještě dalo prominout, ale neodpustitelné jak, jak snad i schválně tvůrci původní příběh otupili, zato si neodpustili zdůraznit moderní politická témata - zatímco předloha se k ideologii a společnosti vyjadřuje hlavně obecně. Rozhodně nevyznívá jako oslava amerických hodnot a americké demokracie, což si v tomhle filmu tvůrci neodpustili. Suma sumárum se jedná o špatnou adaptaci, ale docela slušný film. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vadí mi odklon od Millarova komiksu v klíčových aspektech děje a překroucení v něm prezentovaných ideologických myšlenek a vlastně i pointy. Jako pohádka je Rudá hvězda ale velmi podařenou variací na Supermanovský mýtus. Se skvělou akcí a řádně temnou atmosférou. Vrcholem zůstává střet s Batmankovem. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem mohl čekat, že když už někdo potěší alespoň animovaným ztvárněním nejkreaturitivnějšího (= subjektivně nejlepšího) nápadu na zpracování jinak nesnesitelné DC ikony, tak to ve výsledku přesladí, přizdisráčsky z rudé přelakuje na hvězdněpruhovano (viz např. emocionální podpásovka s gulagem a následná anihilace Džugašviliho) a zejména okleští o geniální závěrečnou pointu, za kteréžto "opomenutí" bych autorovi scénáře naordinoval aspoň třicet let v nějakém fajn letovisku na Kolymě. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sovietsky súdruh Superman ? Vlastne prečo nie. Videl som už Japonského Batmana (Batman Ninja) a ten ma tiež zaujal postavami "vhodnými" do iného obdobia než je tradičný Gotham a Metropolis. Red Son obsahuje niekoľko zaujímavých scén, či už sú to bitky zo súdruhom Batmanom alebo hrdinská reč na červenom námestí vedľa veľkého Stalina. Netradičné obdobie a netradičná výmena uloh priniesla niečo čo tu ešte nebolo a možno aj preto ma to bavilo. Hudba od Frederika Wiedemana na ruský spôsob sa tiež podarila. Animácia a akcie sú od ostrieľaných profíka (Sam Liu) znova štýlové. 75% - 4* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film je adaptací stejnojmenného příběhu ze série „Elseworlds“ vydaného roku 2003. (TwoFace)

Reklama

Reklama