Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu neopakovatelná atmosféra přelomu 80. a 90. let v podobě ponuré krimi, které se dneska už netočí, se stylovým drsňáckým poldou a zajímavým zasazením do Japonska. Na stranu druhou tuctový scénář a ono zmiňované drsňáctví Douglasovy postavy, které vůči japonské kultuře vyznívá občas hrozně buransky. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

"Já ti tu udělám takovej céres, že se ti ty šikmý voči narovnaj," vyjekl Nick Conklin na šéfa japonských policistů, poté co ho policejní prezident urazil svou distingovanou slušností. Snad bych ani nemusel psát dál, aby bylo zřejmé, oč v tomto filmu půjde. O tvrdé poldy, kteří se občas nechovají, jak mají. O ztrátu blízkého přítele a pomstu, o to, jak přežít Yakuzu a jednu pěknou blndýnu z Chicaga. A v neposlední řadě i o tom, že zakříknutý Ósacký polda z kanceláře se může přiblížit americkému extrahustému poldovi. Takový asijsko-americký sen. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

absolútne priemerný krimi-thriller. od prepadu do nižšieho hodnotenia ho zachraňuje scott a jeho nesporný vizuálny talent (hlavne v druhej polovici filmu, väčšina záberov vyzerá ako pohladnice). filmu ani príliš nepomáha douglas, ktorý tu je dosť nesympatický a pôsobý dojmom strašne namysleného frajera. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Scottova filmografie má slabá místa a bystřejším už došlo, že Černý déšť mezi ně rozhodně patří. Evidentně chtěl prezentovat japonskou kulturu běžnému divákovi, ale obsah už příliš neřešil, a proto zůstalo jen u pěkných obrázků okolo nezajímavé krimi zápletky. Nepomohla ani účast Douglase, který byl v té době na vrcholu své slávy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak po rokoch som sa dostal aj ja k tomuto kúsku a musím povedať, že je to fakt dobré. Ľahší príbeh zatieni Scottová drsná réžia a perfektný Douglas s Garciom. Zimmer tu svoje synťáky tiež spať nenechal, a aj keď trochu ta hudba zostarla melódiu to má a Scottovú atmosféru dokáže tiež podporiť. Black Rain je síce menej známa Scottovka, ale rozhodne akčná a kvalitná, odporúčam. 80% - 4* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama