Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

sud 

všechny recenze uživatele

Občas je fajn si jako kontrast k bezbřehému množství moderních ultrakorektních snímků, připomenout něco z dob, kdy bílý heterosexuální muž vládl světu, rány bolely a zápach střelného prachu byl cítit až k divákovi do křesla. Černý déšť sice nepatří mezi žánrovou špičku, ani do žánru nepřináší nic nového, je to však stále velmi dobrý thriller s parádní atmosférou, krásnou kamerou a zručnou režií Ridleyho Scotta. Hrdinové navíc nejsou neprůstřelní a o jejich život se skutečně bojíte. Michael Douglas se zde nachází ve vrcholné herecké formě a v  podobných rolích přímých zásadových chlapů jsem ho měl vždycky nejraději. 85%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozbeh je kostrbatý. Príchod do Japonska to ale posúva do zaujímavejšej roviny. Hlavne kvôli triu Douglas, Garcia a Takakura. Chémia medzi nimi funguje. Charakterovo sú rozdielni a každý prechádza počas filmu určitým vývinom. Od momentu, kedy Douglas uteká z lietadla a stáva sa z neho osamelý pomstiteľ, bez znalosti jazyka a dôležitých kontaktov je potom zvyšok filmu už len úsmevnou atrakciou. S vybuchujúcimi autami. S veľmi viditeľným dablérom v scénach na motorke a s finále, ktorého zmysel mi možno trošku uniká. Určité motívy(hlavne tie zo začiatku) necháva film nedoriešené a práve tento nevyriešený problém tomu výrazne podkopáva nohy. Ale aj napriek tomu dávam 4*. Tá hodina uprostred je totiž naozaj výborná. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké s tím dělal Scott drahoty a kolik filmového materiálu přitom spotřeboval, je výsledkem jen průměrná a také místy až nudná krimihistorka plná dobových klišé a Japonska, které však nehraje v příběhu velkou roli. Úplně stejně by se to všecvhno mohlo odehrávat v tradičním LA. Nesedl mi Douglas, nesedla mi Kate Capshaw, nesedl mi Černý déšť. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Yakuzácky zlosyn zaistený pre vraždu a lúpež v USA má byť prevezený späť do Japonska. Sprievodcov mu robia policajti, ktorí ho zadržali. Po prílete si ho preberie tamojšia polícia. Policajti si spokojne mädlia ruky, tešiac sa na posedenie s prítulnými gejšami. Z tohto nadšenia ich veľmi skoro vyvedie iný, tentoraz pravý japonský policajt. Výtvarne skvelo riešený film, kde väčšina scén sa deje v šere, tlmenom dennom či nočnom osvetlení, parách unikajúcich z rôznych potrubí. Prostredie pretechnizovaného japonského veľkomesta a jeho okrajových štvrtí je zobrazené veľmi priliehavo. Dejovo konvenčná krimi o naháňaní zločinca, pomste a snahe o nápravu pošramotenej povesti. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Akční film působí poněkud ohraně, protože podobný děj, skoro stejnou zápletku a její způsob řešení, už bylo x krát viděno a v různých kvalitách. Bohužel je pak těžké si uvědomit, že tento fílm patří k těm průkopnickým poplatným své době vzniku. Jako fanoušek akčního žánru a pánů Douglase i Garcii nemůžu jít níž a ani nechci.:-) "Doufám, že aspoň jeden šikmookej umí blafnout anglicky." A ještě mě zaujala vizionářská věta, která o dvacet let předešla dobu: "Teď je v Americe dobrá jen hudba a filmy." Musím jedině souhlasit, není nad bezkonkurenční továrnu na sny! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama