Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film zásadně nevyniká v žádné oblasti, snad jen to obsazení není špatné. Demi Moore, když se moc nesnaží, je snesitelná, a spolu s Viggem Mortensenem fungují jako zajímavý pár, kde rozhodně nejde o nic intimního. Mimochodem, tohle chápu jako pozitivum, že se nikdo zbytečně nesnažil do toho šoupnout i nějakou tu romantiku, kterou by tam Bay nacpal, ať už by mu kdo chtěl, říkal, co chtěl. Klidně by si v tomhle smyslu mohl podat ruku s Cameronem. I když zas nesmím Scotta moc vychválit, protože nějaké ty intimnější vztahy zde nechybí. Bez nich to prostě asi úplně nejde. Přesto musím říct, že jsem z "G. I. Jane" nebyl úplně zklamaný, ale je to tím, že tohle je typ filmu, do kterého nebudete vkládat příliš velké naděje. No a pro fanynky Vigga Mortensena je to více méně povinnost. Moje přítelkyně z něj byla naprosto unešená. Asi si budu muset koupit uniformu. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem od filmu čekal úplně něco jiného, než čeho jsem se dočkal. Ridley Scott nám servíruje poměrně slušnou žánrovku. Sledovat Demi jak se rve se vším, co jí v uskutečnění jejího snu brání, je chvilkama ceklem silné. Nebudeme si nic nalhávat a asi všichni čekáme, že to dopadne tak nějak dobře. No a pak je tam jen to jak moc dobrá cesta k cíli bude. Co se divácké cesty týče je fajn. Dobře se na to dívá, děj ubíhá a třeba akce na konci je výborná. Bohužel ale, když se ohlédnu zpět, nevidím nic co by bylo určitým způsobem speciální a já si na to někdy vzpomněl nebo měl důvod film někomu doporučit. A to je škoda. 67 procent. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už nejsou ženy v armádě ničím výjimečným. Chtěly rovnoprávnost, tak ať jí mají…Vůbec ne špatný filmeček z výcvikového prostředí, kde dostanou všichni pořádně zabrat a je úplně jedno jestli jsi prominentní spratek, drsňák, nebo holka. Demi Moore obstála, jen „bez vlasů“ už tak přitažlivá každopádně nebyla. Nicméně jsem se bavil hlavně první polovinu, která mi přišla drsnější, špinavější a živější. Jak se do toho začnou srát city, jde to většinou do kopru…50% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Women power. Zvlastni, ze je tenhle kousek tak malo obliben a obecne povazovan za Ridleyho nejhorsi, protoze to tak neni. V ramci svych cilu je G.I. Jane velmi efektivni a bavil jsem se s ni od zacatku do konce. Sice nemam rad Rambo zeny, ktere by me prepraly a daly mi do drzky, ani zeny bez vlasu, nicmene Demi to vsechno zvladla velmi sympaticky i se zachovanim urcite female hodnoty a skin head uces ji nakonec docela slusel. K tomu kvalitni Viggo, kvalitni hudba, par typickych Ridleyho zaberu a hotovo. Mozna trosku skoda, ze to krome poslednich minut byl cele vlastne jen trening a ve vytvareni atmosfery/napeti to tak melo permanentni automatickou rezervu.7/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V té době platila Demi Moore za megahvězdu a měla za sebou propadák Striptýz, kde chtěla být ze všech nejkrásnější. A rok nato zase zatoužila být ze všech nejsilnější, nejdrsnější, a já nevím, jaká ještě. A tak spojila síly s matadorem Ridley Scottem, oholila si hlavu a natočila G.I.Jane. Není to úplně špatný film, ale je neuvěřitelně povrchně natočen. Demi v něm není zrovna sympatická a poté, co si ve filmu v zajímavé scéně na toaletách před zrcadlem oholí strojkem hlavu, tak klesne všem. Pak už tedy zbývá, jak si s rolí poradila, ale není to po herecké stránce nijak slavné. Musí si projít peklem náročného přijímače, pak je nasazena do akce, a bum prásk, odehraje se nějaká akce a pohádky je konec. Chtělo to více si vyhrát s tématem, ale tady je divákovi předhozena nahrubo natočená blbinka a děj se co děj. 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Stejně jako ve skutečnosti nosí ve filmu příslušnící Navy SEALs hodinky značky Traser P 6600 Type 6 MIL-G. (Jizni Tlapa)
  • Na autenticitu filmu dohlížel Richard Marcinko, zakladatel SEAL Team 6. (Sealteam6)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama