Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

teutates 

všechny recenze uživatele

V utlém věku jsem se na to díval jen pro "krásné oči" Demi Moore, které měla po jednorázovce u tyče, no v adolescentním věku jsem se na to podíval znovu, proč? To samé! Ridley je, dejme tomu, zdatný řemeslník, který udělá snímek stravitelným pro širokou masu populace... doma má určitě emancipovanou ženskou, která denně sleduje dění v USA (jako každý amík) a ta mu vnukla inspiraci (women in the navy seals). Být tuleněm je skutečně těžké, nezahrnuje to jen leženi na pláži, žraní a dělání potomků, taky je potřeba něhy a intelektu a to tady vnese důstojnice Demi. Ta se snaží dokázat, že nemá jen intelekt, no taky kopec svalů a špetku silikonu. Ukáže Viggovi, kdo tady kurva nosí kalhoty a nakope mu prdel. Joooo a taky mu řekne (zavřít oči), cituju jo, to ne já... "Vyhul si ho sám!". Nechápu dané intelektuální hodnocení 59%, když tohle šplhá na minimálně horních 70 jako výsledky drsné důstojnice! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začátek je skvělej především díky hudbě, která nezáživné politické kecy velice šikovným způsobem žene dopředu, pak přestane hudba a film trošku povolí, ale jen trošičku, protože co nevidět se Demi pustí do hodně tvrdého výcviku během něhož nejen vypracuje své krásné tělo, ale shodí i tu svojí bohatou hřívu a začne se vypracovávat mezi ty nejlepší vojáky. Krutost při jednom z úkolů mi nahnala až husí kůži. Největší slabinu filmu já vidím ve scénáři, proto jen 4 hvězdičky. Jinak ten podtext filmu, který může vyznít jak feministicky, tak antifeministicky se mi docela líbil :-) 75% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od té feministické propagandy, hromady klišé a patetických situací, nemůžu tvrdit, že by mě film před lety nějak pohoršoval nebo nudil. Demi se pro roli náležitě osvalila a Viggovi měl někdo oholit ten nechutný knírek:-). Jste něžná barbínka, nenávidíte vojáky, případně nesnesete, aby před vámi v autě (na kole, na bruslích apod.) jela ženská? Tak se tomuhle filmu vyhněte širokáááánskýýým obloukem ;-). Jestli se na to časem podívám podruhé, nevylučuji strhnutí prýmků, zatím dávám solidních 75%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná jeden ze slabších filmů Ridleyho Scotta, ale přesto velmi kvalitní podívaná se skvělou a alespoň z počátku krásnou Demi Moore. Ve vedlejší roli potěší rozhodně nejvíc Viggo Mortensen, kterého možná několik fanoušků LOTRa ihned nepozná v jeho knírku, ale brzy mu přijdou na chuť. Bohužel je GI Jane filmem bez překvapení a náboje, který by diváka nutil pochybovat o hlavní postavě a jejím "poslání". ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Poručíku O’Neilová, jestli chcete mít nějaký názor, tak platí ten můj." Nemám nic proti tomu, aby se holky rovnoprávně zpotily při výcviku v armádě a užily si přitom zvláštní formu demokracie zvanou buzerace. Taky mě dost bavilo, když na mě zelené mozky křičely svá moudra s důrazem na svou neomylnost. Nakonec jsem to vymývání mozků přežil a tak jsem si mohl užít, když je buzerován někdo jiný. Jen to chtělo větší grády, ale to by pak mohlo být vnímáno jako kritika US Army a to hraničí s velezradou, které se Ridley Scott evidentně nechtěl dopustit. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Stejně jako ve skutečnosti nosí ve filmu příslušnící Navy SEALs hodinky značky Traser P 6600 Type 6 MIL-G. (Jizni Tlapa)
  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama