Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (288)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejhorší akční scény v novodobé historii áčkého vysokorozpočtového akčního filmu. Něco tak neuvěřitelně nevěrohodného a odfláklého jsem v moderní dekádě ještě neviděl. O to víc zamrzí, že je to zrovna od jednoho z nejlepších - Ridleyho Scotta. Mám na mysli samozřejmě tu jedinou opravdovou akční scénu s ostrou municí v závěru. Výcvik je zajímavý, cool a záživný, parťáci Moore jsou správná zvířata a Masterchief Viggo Mortensen je brutální tvrďák. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Demi Moore nikdy nebola dobrá herečka. Avšak jej omnoho slávnejší a talentovanejší ex-manžel Bruce Willis jej vedel vďaka svojmu vplyvu a pákam v Hollywoode dohodiť úlohy vo filmoch, ktoré točili prestižní režiséri. V roku 1997 sa objavila v hlavnej úlohe akčného vojenského filmu "G.I.Jane", ktorý režíroval slávny Ridley Scott. Mal to byť trhák, kino hit. Ale nič také sa nakoniec nekonalo. Vykľul sa z toho nudný militantný feministický škvár. Bol to absolútny prepadák, za ktorý bola trápna holohlavá Demi Moore právom ocenená Zlatou malinou. * ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příběh o ženě, která má možnost podstoupit výcvik u námořnictva a která chce dokázat, že zvládne stejně tvrdý trénink jako její mužští kolegové. Proč ne? Trochu jsem se toho tématu bál, ale už první půlhodina mě přesvědčila o tom, že mé obavy byly zcela zbytečné. Už od začátku a bez zbytečného okecávání film nabírá slušné tempo, které mu víceméně vydrží až do parádního závěru, jenž je opravdovou akční lahůdkou a přehlídkou vojenských vrtulníků zároveň. Demi Moore mě mile překvapila a musím jen konstatovat, že tahle role by pasovala jen málokomu jinému. Stejně tak musím vyzdvihnout i Viggo Mortensena, protože drsný velitel výcviku v jeho podání je opravdový zážitek. Ridley Scott mě opět nezklamal. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatný, jak to podle zdejšího hodnocení vypadá. Jistě, je to takové americko-hrdinsky-pohádkové, kdy žena vstoupí na pole ovládané muži a musí všem i sobě dokázat, že zvládne všechno, co zvládnou i jiní a v mnohém ještě víc. Pokud na tohle přistoupíte, Kofola (tedy není co řešit - ne , není to reklama :) Pokud ale nechám příběh plout a zaměřím se na vizuál, není moc co vytknout. Ridley je prostě v akčních vojenských snímcích jako ryba ve vodě i když některé finální zpomalovačky byly spíš lehce úsměvné. Hudba k tomu všemu pasovala taky a Demi se k tomu taky víc než hodila. Spokojenost. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce filmu nejde skoro nic vytnou.Úžasné záběry a svižné tempo a celkem fajn příběh.Největší problém je pro mě Demi Moore,protože jsem jí to celý film neveřil a vím snad jen o jedné herečce,které bych tohle věřil a to je Michelle Rodriguez.Takže takhle se to u mě má a Viggo je řízek i když má hnusnýho kníra. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)
  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama