Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Demi Moore mě zatím nepřesvědčila o tom, že je dobrá herečka a ani tady to nedopadlo:) Ale protože zbytek filmu, který mimochodem slouží jako další z důkazů, že NAVY SEALs nejsou normální, je velice efektní a Viggo Mortensen recituje D. H. Lawrence se skutečným zaujetím. Nehledě na to, že Anne Bancroftová jako obvykle svým, nutno říci letitým, osobním kouzlem přebíjí všechny ostatní zúčastněné, pokládám ve výsledku G. I. Jane za celkem povedený film. BTW hudbu dělal Trevor Jones a místy to opravdu stojí za to. 60% a nebudete to potřebovat vidět víckrát. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu tohle hodnocení. Film je povedený. Sice na Ridleyho Scotta to není takové napětí, Ale určitě se to povedlo. Herecké obsazení mi zde sedí. Demi Moore se na roli tvrdé ženy hodí. Stejně tak jako Viggo Mortensen. Tento film mě nezklamal. I přes to, že to byla blbá americká propaganda. Naopak. Zapůsobil na mě velice pozitivně. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Najlepšie platená herečka 90. rokov, Demi Moore, sa rozhodla svetu ukázať, že nie je iba najkrajšia a najbohatšia, ale aj najsilnejšia. Feministicky ladená báchorka o vojenskej dôstojníčke, ktorá sa chcela stať členom špeciálnych jednotiek, bola však trapasom. Prílišnú naivitu scenára a slabučký výkon hlavnej hviezdy nedokázalo v tomto prípade spasiť ani výnimočné filmárske oko majstra, ktoré ostalo navyše napoly zavreté. Ten film má síce svoje silné momenty, ale hlášky typu „Suck my Dick" by pochovali aj výrazne zaujímavejšie tituly. Najväčší čierny bod v kariére tohto mimoriadne kvalitného tvorcu a posledný klinec do rakvy jednej, kedysi sľubne sa rozvíjajúcej hereckej kariéry. Komerčne film síce nedopadol zle, avšak posmech divákov aj kritikov bol až príliš silný. 5/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Scott je samozrejme dobrý režisér, ale G.I.Jane mu veľmi nevyšla..Ono nie je tak problém v tom ako je to natočené, skôr v scenári. Neviem či mi niečo ušlo, ale celý čas som nechápal či sa jedná o agitku zoženštenia armády, poukázanie na diskrimináciu, o motivácii hlavnej postavy už ani nehovorím...Koniec som doslova odzýval... Existuje kopec lepších filmov o vojenskom drile, ktoré majú aj nejaký ten hlbší podtext, G.I Jane sa im nepribližuje. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Nepřišlo mi, že jde o feministický film - a pokud šlo, nevadilo mi to. Film má spád, Demi hraje to, co má (cenu Zlaté maliny nebudu brát v potaz, neboť porota, která cenu uděluje je banda zakomplexovaných pitomců oceňující herce nazdařbůh podle jmen) a i akce je dostatek. Samozřejmě, Scott natočil v první řadě akční film, byť tak trochu jiný, a ne psychologickou sondu do hlavy ženy v armádě, tak si to místo psaní posměšných komentářů, uvědomte. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Na autenticitu filmu dohlížel Richard Marcinko, zakladatel SEAL Team 6. (Sealteam6)
  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama