Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

Satan 

všechny recenze uživatele

Každý díl Lecterovské série je něčím výjimečný a každý je nadprůměrný. Kdyby pracovala většina štábu na Hannibalovi (Demmem počínaje a Fosterovou konče), byl by to asi jeden z nejmrazivějších thrillerů a možná by předčil i jehňátka. Proč si to myslím? No Hannibal na svobodě, to je přeci skvělý námět na brutálně nedýchatelnou atmosféru! Ještě si vezměme pojetí Demma jako "napínače" strachu a celkového děje. Scott je ovšem jiný a i Harrisova kniha byla od jehňátek odlišná. S Demmem i bez Demma by stejně musely být natočeny krvavé a brutální scénky (střeva letící z balkonu, mozek na konci, znetvořený Mason dychtící po pomstě, lidožravá prasata). Atmosféra je ale i tak mrazivá. Rozhodoval bych se mezi 3* a 4*, ale přikláním se ke čtverce ještě za tu skvělou hudbu a fakt, že Scott kopíroval podle mě knihu úspěšněji, než Demme. Část ve Florencii je skvělá. [Přesná stopáž: 132 min] ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Proč já mám vždycky pocit u druhých, třetích či n-tých pokračování divný pocit... :-( Musím přiznat, že jsem čekal, že to bude horší... kvality Mlčení jehňátek to sice nedosáhlo, ale úplné demence také ne. Já osobně mám raději J.Moore než J.Foster (věc názoru a pohledu), A.Hopkins tady předvádí svůj "standard", ale chameleon G.Oldman, tak ten! ten je tady super....chro chro... :-) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady mi hrozně chyběla Jodie Fosterová. Nic proti Julianne Mooreové nemám, naopak v Nájemných vrazích byla vynikající, ale Jodie je Jodie. Tohle je jenom špatně natočený film za nemalé peníze, který drží nad vodou pouze Hopkins a Mooreová. Na rozdíl od nádherného Mlčení jehňátek postrádá Hannibal nějaké to napětí, důvěryhodné herce ve vedlejších rolích nebo strhující děj. Místo toho se divákovi dostane obvyklý efektů-více-než-snesitelné-množství a kbelíky sražené krve přeplněný Ridley Scottův směšný film. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Mimochodem, teď mne tak napadlo, že sním vaší ženu! '' ---- Ať si kdo chce co chce co chce říká, mně se t líbilo. A nepíši to zde jen proto aby se mi jednoho dne před obličejem neobjevil éterem napuštěný kapesník, který by mne odnesl na kuchyňské prkékno Dr. Hannibala... Hopkins byl skvělý i krásná Julianne. Část ve Florencii, kterou mám moc rád byla skvostná a ten koho napadlo do filmu vsadit božskou skladbu ,,Vide cor meum'' by zasluhoval zatraceně vysokou prémii! Tímto počinem byl film povýšen ještě kamsi dál a výš. Skvělý byl i Ray Liotta, který už asi za celou svoji kariéru nebude mít tepzastavující roli, než jakou měl zde... Já mám s filmem jediný problém, už si nikdy nedám můj oblíbený ,,mozeček'' s bramborem. A je úplně jedno, že se jedná o vajíčko s květákem. prostě je to mozeček... 4 snítky petrželky, která tak dobře voněla! :-) * * * * ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jodie, veřejně tě chválím za projev zdravého rozumu, díky kterému ses odmítla tohohle zúčastnit. Tam, kde byla Jehňátka mrazivá, tísnivá a k nesnesení napínavá, tam je Hannibal už jen samoúčelně nechutný a i když se mi některé Scottovy filmy docela líbí, tady mám pocit, že měl při režírování asi tolik mozku, kolik ho zbylo Claricinu šéfovi poté, co u něj Clarice a Hannibal povečeřeli. A to ještě film vynechává to, co nám v plné kráse předkládá kniha, po jejímž přečtení se už nikdy nezbavíte pocitu, že Harris zešílel a vy s ním. Herci povětšinou odvádějí dobrý výkon, i když člověk tluče hlavou do sedačky a ptá se, proč se do tohohle nechali lidé jménem Hopkins, Moore, Oldman a Giannini uvrtat (a odpoví si s neslušnou stručností "prachy"), italskou renesanci můžu a asociace se jménem Pazzi je zajímavá, takže jsem si v prvních chvílích i docela medila. Tím horší byl zbytek. Ne, zdaleka to nebyl nejhorší film, co jsem měla tu smůlu vidět, ale zklamání to bylo velké. A v případě Anthonyho zklamání bolí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • Anthony Hopkins za postavu Hannibala obdržel do té doby nejvyšší honorář ve své kariéře, a to 15 milionů amerických dolarů. (Edgerton)
  • Dům u jezera na konci snímku se vyskytuje i ve filmu A co Bob? (1991). (Elisebah)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama