Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 2

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (341)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $15,502,112Tržby Celosvetovo $23,506,237Ridley Scott je vizuálny majster a tu to naplno potvrdzuje. Aj keď príbeh je dosť priamočiary ale zas všetko naokolo je tak vyšperkované, že musím dať plné hodnotenie. Masky, kamera a hudba je tu na špičkovej úrovni. Famózna rozprávka! /90%/ ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl ještě malý, tak mi skřeti, bažinářka a pekelník naháněli hrůzu. Jejich masky byly a jsou velmi povedené. Dokázala se vytvořit dokonalá vizuální stránka, která bohužel poráží příběh, který je sice pěkný, ale pro někoho se může zdát poměrně jednoduchý. Mě se legenda líbí, jako malý jsem na to koukal a v té době to pro mě bylo fascinující. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke niet veľmi čo vytknúť. Parádne kulisy, masky, toto všetko spĺňa tie najprísnejšie kritéria právom očakávané od takého majstra réžie akým je R. Scott. Príbeh ako taký je absolútne prostý, vyskladaný na princípe klasického rozprávkového boja medzi dobrom a zlom o nejakú “pobehlicu”. Mňa osobne Ridleyho “Legenda” nie že nebavila, ale ani nijak veľmi neohúrila. Pozlátko v podobe vizuálu je jedna vec, no pútavosť príbehová, úplne niečo iné. Medzi 3-štyri. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snový příběh, ve kterém se naplno projevila Scottova výtvarná stránka (a jeho umělecká studia). Les, slunce, křišťálová voda, jednorožci, byliny, stromy, impresionistické barvy, opar, stříbrokřídlý hmyz a opojné vůně v protikladu k temné síni, bažinám, čarodějnici, skřetům a...démonickému Timu Curry! Ano, tenhle démon je ztělesněním nejtemnějších nočních můr! Zrcadlo se zaleskne a pak se za doprovodu zlatavých jiskřiček objeví ďábelské kopyto...a tanec princezny s postavou, jejíž šaty jsou určeny pro ni, stejně jako zrádné křeslo, je předzvěstí hrůz... Ano, příběh je jednoduchý, jak už to mnohdy u pohádek bývá, ale forma bere dech. Viděno 5x ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Výprava 6/10/// +mladičký Tom Cruise a krásná Mia Sara, překrásní jednorožci, dobrá hudba, na svou dobu vydařené masky -temné, depresivní, zážitek fakt hrozný a dneska už to i nudí/// Vzpomínám si, v dětství jsem to musel aspoň jednou vidět, některé scény se mi totiž zdáli povědomé. Ale divím se, že to na mě nezanechalo následky, už si ani nepamatuji jestli se mi to tehdy líbilo. Dnes však jsem měl problém ustát těch devadesát minut. Scénář je hrozný, skřehotavý elfové mi šli na nervy, depresivní bezradnost hlavního hrdiny mě skličovala. Tohle už fakt nikdy víc a svým dětem tohle rozhodně nepustím./// Celkem 50%/// ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Pohádka byla postupně sestříhána ze svých 150 minut na hodinku a půl. Ne testovacích projekcích byla hodnocena jako příliš temná a dospělácká. Studio uvedlo na zkoušku původní verzi v evropských kinech. V amerických kinech ale vyměnili soundtrack a přetočili závěrečnou scénu. (Pumiiix)

Reklama

Reklama