Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby se Vám podařilo dostat jezdce na pohřeb jinak než jako nebožtíka, vstoupíte do historie." Nerozeznám od sebe závodní okruhy v Daytoně, Charlotte nebo Indianopolis, na závody Nascar bych se nikdy nešel mačkat s tisíci fanoušky kolotočovýho závodění a infantilní egomaniaci na dráze mě prostě nezajímají. Jenže z pohledu závodníků celá ta nudná akce vypadá o dost zajímavěji, nástup Dr. Lewické mě pobavil a pro chlapácký stříkání testosteronu jsem měl vždycky velký pochopení. A taky rád vyhrávám a miluju sportovní filmy, takže jsem si přes veškerý výhrady Bouřlivé dny několikrát prožil a to s minimálními následky na své zdraví. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Závody Nascar mě vždycky přitahovaly, takže bylo jen otázkou času, kdy si najdu cestu k tomuhle příběhu. Pár lidí z mého nejbližšího okolí, kteří film viděli, ho přirovnávají k Top Gunu a nazývají ho proto Top Gunem na kolech. Musím říct, že nejsou tak daleko od pravdy. Tenhle film má s Top Gunem hodně společného a taky z něho z velké části těží. Hans Zimmer odvedl skvělou práci. Píseň od Marie McKee Show Me Heaven miluju. Jeden čas jsem si ji pouštěla pořád dokola. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě to bylo docela dobrý, je pravda že ten příběh je dost jasnej už od začátku, ale vynahradí to svižný závody. Tony Scott do toho vložil akčnost a to těm závodům vydatně pomohlo a tom Cruise taky nebyl špatnej a role výbušnýho závodníka, kterej chce za každou cenu vyhrát mu dokonale sedla co se týče Nicol Kidman tak tady spíš jen tak paběrkovala a moc se do filmu nedostala, ale to mi nějak nevadilo a stejně jsem se dobře bavil ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale takový filmy mě prostě baví. Práce Tonyho Scotta je tady zřejmá na hony daleko, protože to je naprosto stejná kostra jako u Top Guna, jenom s tím rozdílem, že letadla vystřídala závodní auta. Někdo si může říct, že ten, kdo viděl Top Gun, tak mu nemůže tento film nic dát. Mě se to ale velmi páčilo. Nejem proto, že prostředí Nascar je hodně zajímavé, ale taky, že Tom Cruise předvedl podobný výkon jako už ve jmenovaném snímku, tudíž se mi jeho výkon líbil. Navíc s Michaelem Rookerem vytvořil dobrou dvojku, která závodí za každých okolností, i v nemocnici. Hans Zimmer v hudebním doprovodu jako vždy nezklamal. Takže celkově nemůžu jinak, než tomu dát 4*. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

NASCAR je prostě v americe populárnější než F1 a tak se není co divit, že je na tohle téma natočeno tolik filmů. Kidman i Cruise nastavují svoje vzájemné hraní na takovou úroveň, kterou vlastně do puntíky zopakují o dva roky později v romanťárně Navždy a daleko a po pravdě to není žádná sláva! Příjemný a světlý bod celého filmu je hudba od Hanse Zimmera. Pokud jste ale milovníci NASCAR, tak ale rozhodně zklamaní nebudete. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Před závodem v Darlingtonu je zpovídán jeden z jezdců, Neil Bonnett, který těsně unikl smrti při vážné nehodě. Ta si pro něj přišla při tréninku v Daytoně roku 1994. (HellFire)
  • Napriek prekročeniu rozpočtu a oneskoreniam v natáčaní však až po dokončení natáčania filmári zistili, že zanedbali nafilmovanie auta Colea Trickla (Tom Cruise) pretínajúceho cieľovú čiaru v Daytone, ktoré sa tak vo filme nenachádza. (Arsenal83)
  • Po smrti Tonyho Scotta v roku 2012 filmový kritik Stephen Metcalf tvrdil, že film znamenal dôležitý zlom v histórii amerického filmového priemyslu. "Najlepší film, ktorý natočil, bol možno Karmínový príliv, ale najdôležitejší film, ktorý natočil, bol Dni hromu." Povedal, že excesy jeho produkcie a neschopnosť vyrovnať sa s veľkosťou kasového úspechu Top Gun (1986) pomohla ukončiť éru, ktorá nasledovala po neúspechu Nebeskej brány (1980) pred desiatimi rokmi. Práve excesy, ktoré vyvolali vtedy mocní producenti Simpson a Bruckheimer viedli k tomu, že po natočení Dni hromu sa k hlavnému slovu pri natáčaní filmov opäť dostal režisér. (Arsenal83)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama