Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tých bláznov, čo sa dvesto kolečiek točia stále dokola jak na reťazovke v lunaparku a ešte sú aj nabubrelí, že akí oni veľkí pretekári sú. Tu však zvuk burácajúcich motorov znel lepšie než zvuky z toalety po vianočnej kapustnici a treba uznať, že film je natočený veľmi dobre, nedáva ani chvíľku priestoru na nudu, hoci s jeho výrobou boli samé problémy, keď producenti rozpočet míňali na ludry z pláže a svoju energiu na vzájomné hádky. Jedno je však zaujímavé, akým spôsobom funguje náhoda. 15 herečiek odmietlo rolu, kým sa k nej dostala Nicole Kidman. A kam to až dosiahla. K manželstvu a rozvodu s diktátorským trpaselom. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Od Bouřlivých dnů jsem nic moc nečekal a právě proto jsem se příjemně bavil a vychutnal si tento film. Řekneme si to na rovinu, že tohle není nejlepší film jaký Tony Scott natočil. A při sledování občas bude mít dojem, že jede na půl plynu. Film sazí v první polovině hodně na humorné scény, které jsou správně načasované a trefné jako závody na kolečkových křeslech, závod kdo bude dříve v restauraci, policejní zastavení nebo první výrazné setkání Nicole Kidman a Toma Cruise. Tyhle momenty ukazují film skoro jako komedie. O to více je pak působivější druhá půlka, kdy jde smích stranou a ukazuje, že za všechno se musí platit. Akce je hodně pěkně natočená, jen mě několikrát přišlo, že by záběr nebo scéna měly být delší, aby lépe navazovali na další záběr. Tom Cruise opět hraje bezstarostného floutka, který má prostě talent. Robert Duvall si roli mentora užívá a parádně hláškuje. Bouřlivé dny jsou fajn podívaná, která rychle uteče a Vy se u ní budete příjemně bavit. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě stejné, jako Top Gun. Lookem, atmosférou, romantickou složkou, rockovými slaďáky a celkově odlehčenou náladou. Top Gun je ale o fous zajímavější - přeci jen stíhačky > závody nascar. Days of Thunder je pohodová, ale taky od začátku do konce přesně nalajnovaná žánrová klasika, která svým průběhem těžko někoho překvapí. A asi jsem slepej, ale Nicole Kidman jsem tady vůbec nepoznal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač nešlo o sérii IndyCar, zažíval jsem subjektivních 500 hodin Indianapolis.. Velká dráha s barevnými autíčky, staří dědci, co si s nimi povídají a infantilní egomaniaci za jejich volanty - v příběhu, jenž je čitelný jak výpad jednorukého boxera a který udrží pozornost jen zásluhou dobře zrežírovaných závodních sekvencí. Není bez zajímavosti, že po Top Gun a Days of Thunder mělo přijít zakončení trilogie o pilotech, co válcují strach a dámské klíny (Days of Top Garden Tractor). Údajně v něm měl sopliak Tommy obléct overal technických služeb a soutěžit o co nejkrásněji úpravu parku s jiným postupně se napravujícím egocentristou. Jaká smůla, že producentské NE všechno zhatilo.. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Takovej Top Gun na kolech. Mladej a neklidnej Tomík sice nezná o autech vůbec nic, ale řídit je umí a to s velikou odvahou. Jeho horká hlava vypadá, že bude pro team problém.  A když se na scéně objeví, hezká doktorka v podání Nicole Kidman, začnou mladému samečkovi ty pravé bouřlivé dny. Je to výborná oddechovka. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Postavy Toma Cruisa a Roberta Duvalla jsou volně založeny na bývalém řidiči Timu Richmondovi a jeho nadřízenému Harrymu Hydovi. Scéna, ve které Harry (Robert Duvall) učí Cola (Tom Cruise) je pak založena na skutečném incidentu. Richmond se premiéry filmu nedožil. Zemřel na komplikace spojené s onemocněním AIDS rok před uvedením filmu do kin. (Monco)
  • Do role Claire Lewicky byla navržena Robin Wright, avšak natáčení se zúčastnit nemohla. (Monco)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama