Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

kubilov 

všechny recenze uživatele

The Fan byl kasovně i vesměs podle recenzí propadák. Jde o další z filmů Tonyho Scotta, který proslul skvělými filmy, ale i naprosto průměrnými až podprůměrnými omyly, právě zde pak jde o tu druhou možnost. Robert De Niro má zajímavou roli, ale nějak mi k ní příliš nesedí, na druhou stranu Wesley Snipes si zde střihl jedno z těch svých lepších představení, kterých má ale v kariéře dost poskrovnu. Z dalších postav zaujme například Benicio Del Toro, který se také na hráče baseballu hodí až překvapivě dobře. Ačkoliv jde o veskrze průměrný thriller, ze začátku to tak vůbec nevypadalo, protože občas mi Scottova režie sedne opravdu dobře, což se povedlo zrovna zde, zvlášť když rozjezd byl vlastně nejlepší částí celého filmu. Za Gimme Shelter si 3* obhájím. ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Zítra to bude rok co nás Tony Scott navždycky opustil. Z blížícím se smutným výročím jsem se rozhodl trochu doplnit jeho filmografii. Tenhle film je zářná ukázka toho kam až může dojít zápal a nadšení ve fandění. Pro mě je to spolu s Pomstou nejslabší setkání se Scottem. Což, ale není úplně jeho vina. Vizuál to má pěknej, stejně tak soundtrack. Spíš to vázne pro stránce scenáristické. Musím vyzdvihnout De Nira, to byl psychouš jak má být. Snipes se snaží, ale jak nikoho nezabije není to s nim ono. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný psychologický thriller z dílny Tonyho Scotta, ve kterém herecky září Robert De Niro v roli psychopatického fanouška, ale nijak špatně si nevedl ani Wesley Snipes. Scottovy proslulé hrátky s kamerou a kamerovými filtry, solidní Zimmerův soundtrack, místy dost mrazivá atmosféra a neposlední řadě zajímavý námět jsou tím, čím tenhle film baví a co ho zaslouženě posílá s hodnocením někam k 75%. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší je první půlka, De Niro pořád umí zahrát (když chce) narušenou psýchu jako málokdo. A tady je předzvěst jeho maniakálního řádění vážně slibná - postupný rozkol se zaměstnavatelem i bývalou rodinou a sílící posedlost graduje velmi slušně. Zásluhu na tom jistě měla i Scottova režie a Wolskiho kamera (spousta filtrů, jako vždycky), které mě hodně bavily. Ale v tom očekávání vyhroceného finále je zároveň největší slabina tohohle nevyrovnaného filmu, protože scénárista z toho nakonec uplácal dost béčkovou a klišoidní záležitost (vražda, stalking, únos, ...). Ostatní se za tuhle položku ve svojí filmografii rozhodně stydět nemusí (a i ten Snipes hraje na svoje poměry dost sympatickou postavu). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro sa tomuto projektu bránil. Tony Scott ho ale prehováral tak dlho, až sa podvolil. A urobil chybu. The Fan je príšerný thriller a herec v ňom má ešte príšernejšiu rolu. Kde nie je dobrý scenár, tam nepomôžu ani efektné kamerové filtre. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama