Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Animační zázrak, který uchvátí každým malým detailem v pozadí, je skvělou volbou pro rodinný večer. Hravost a nápaditost dodávají už tak odlehčenému filmu skvělý vizuální doprovod. Příběh, zabývající se rodinnými vztahy, neshodami a jakýmsi nepochopením, vás taky dostane a probudí ve vás spoustu emocí. Pokud bych měl vytknout jednu věc, tak je to humor, který se (párkrát, ale přece jen) objevuje v méně vhodných situacích a dělá z nich spíše tu dětinskou komedii. Jinak je to ovšem všemi aspekty (vizuálem počínaje a postavami konče) dokonale zvládnutý animák, který můžu jen doporučit. 9,5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď som videl trailer bol som veľmi skeptický. A som veľmi rád, že sa z toho vyliahlo toto. Film je možno priamočiary a od určitého momentu aj riadne bláznivý, ale zároveň je tak preplnený vtipmi, ktoré fungujú, že je na neho radosť pozerať. Bavil som sa celý čas. A od určitého momentu, kedy tá realistickosť prvých dvadsiatich minút naberie šialený ráz, som si to doslova užíval. Akcia, vizuál a epickosť sa tu striedajú s pravidelnosťou a film nemá kedy nudiť. Mne sa to naozaj páčilo. Rád sa k tomu budem vracať a hlavne je tam dosť vtipov pre najmenších aj pre tých dospelých. Nie je to kŕčovité a má to množstvo pekných momentov. Veľmi dobre zvládnutá vec a je to využité na maximum. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Něco mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Neuvěřitelně ulítlý film, který potřebujete kvůli těm tunám easter eggů vidět ještě jednou. Dojemná hypernaspídlá šílenost, kde hlavní roli hraje rodinná linka mezi otcem a dcerou. Samozřejmě si přidejte ještě sympatického psíka (nebo prase, nebo bochník chleba?) a máte tady nejlepší animák za posledních několik let! Furby a akce zblázněných robovysavačů (pro které je samozřejmě ponižující, když spadnou ze schodů - u toho jsem přímo řičel smíchy) je horor jaxviňa. 88% P.S.: Závěrečné titulky se skutečnými fotkami producentů, grafiků, režisérů, když byli ještě děti, jsou samozřejmě dojemné maximálně ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Možná jsem se těšil trošku moc. Rodina na baterky je hodně fajn animák, který minimálně co do vizuálních nápadů zvládá nabídnout mnohem víc než to, na co jsme zvyklí a možná i víc, než co servírují ti nejlepší v oboru. Navíc to má celé i sympatické hrdiny, funkční vtipy a velmi dobrou akci. Jenomže v základu je ten příběh až příliš obyčejný a předvídatelný, ať už v rovině „táta hledá cestu k dceři a dcera k tátovi“ nebo „technologii ruplo v bedně a chce ovládnout lidstvo“. Není to nic, co by mi vyloženě zkazilo zážitek z filmu, ale na druhou stranu ta technická kreativita, nápaditost a zábavnost tu často jen zdůrazňuji banalitu a obyčejnost zápletky. Tvůrci sice zvládají s grácií prodat i tu, ale přeci jenom jsem čekal trošku víc. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Terminátorská vzpoura strojů po mitchellovsku - s (daleko) nižším ratingem, ale o to větší porcí (ne)všední zábavy. Rodina na baterky - podobně jako Spider-Man: Paralelní světy - zaujme a ohromí neokoukanou animací, která v sobě mísí i hrané sekvence a různé animované formáty. Základní příběhová kostra o záchraně světa není nic nového, avšak nápaditě využitá animace, ale i způsob vyprávění povznáší snímek z prvoplánového průměru. Člověk sice tuší (i ví), jak to celé skončí, i tak jsem se ale nechal pobavit a dojmout příběhem o extrémně šáhlé rodince, již stmelila technologická apokalypsa. Nejvíce mě rozesmál "prasopsí bochník" Monchi a otcova konfrontace s internetem. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Jde o první exkluzivní film společnosti Netflix od společnosti Sony Animation. (LUKICKK)
  • Po dokončení filmu zaslali producenti štábu postavičky Monchi, ktoré hovorili: "You Guys Are My People". (megajalec)
  • Behom úvodného monológu sledujeme, ako robot dupne na telefón. To je odkazom na úvod filmu Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991), kde robot nohou rozdrví ľudskú lebku. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama