Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

salalala 

všechny recenze uživatele

Částečně souhlasím s komentářem uživatele Ravena0. Všecko je tak napůl a nedotažený. Scottův debut je naprosto pochopitelně ovlivněn tehdejší tvorbou jeho bratra. Asi nejtemnější Tonyho film začíná velmi zajímavě a vypadá jako velmi provokativní snímek ve stylu sadomaso. Potom to ale upadne a tuhle rovinu si to drží celý film. Z herců se mi líbil jen Bowie, přišel mi správně tajemnej a přesně obsazenej. Deneuve ani Sarandon tu nepředváděj nic extra, samozřejmě kromě zajímavý lesbický scény podbarvený operní árií. Hudba je teda výborná a pomáhá dokreslit zneklidňující a správně tajemnou atmosféru celého snímku. Škoda, že ten film má slabší scénář, protože atmosféru má po celou dobu. Prostě typický debut, neni moc co vytknout, ani co chválit. Rozhodně ne nejlepší film Tonyho Scotta, ale jeden z nejoriginálnějších. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrné drama s nějakými hororovými prvky. Nic není úplně dotažené, všechno je tak nějak napůl. Ať již jde o vraždy, lesbickou lásku, vykreslení postav... Vše je mdlé a unylé. Jestli chcete vidět pořádný horor, raději sáhněte po Smrtelném zlu 2. Pokud však chcete vidět trochu jiný upírský film, který není jen akční vybíjenou ve stylu Blade, tak by vás Hunger mohl potěšit... Možná. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Akademicky chladný pokus o upíří baladu. 1) Spoiler. Pojetí upírské existence jako prokletí a nepřetržité utrpení je zajímavým lehce filosofujícím pohledem na některé aspekty lidské/upírské existence. Kultivovanému snímku vévodí atmosférická kombinace obrazu a hudby. 2) Manýristický charakter filmu (gotický román, lesbické prvky) ovšem nedokáže nahradit emoce. Atmosféra je více o dekadenci, než o romantismu. Hrůza a láska se předvádí jako na jevišti ochotnického divadla 3) Inu, upírka Miriam není tvor z dnešní doby, jak to mile konstatuje druhá hlavní hrdinka, doktorka Sára: She's that kind of a woman. She's... European. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Upírská tematika je v posledních letech v kurzu. Těm, kteří nadávají na světélkující "upíry", mohu s klidem doporučit celovečerní debut Tonyho Scotta Hlad. Tony už zde předevedl smysl pro vizuální stránku. Jeho režie je poklidná, vytříbená. K tomu musím jedním dechem dodat, že Hlad má naprosto geniální soundtrack, který v dnešních upírských filmech najdete těžko. Navíc velmi zajímavý je střih. Tony Scott využíval montáž a prolínání jednotlivých scén patří k nejsilnějším momentům filmu. (Jeho současný epileptický styl by sem nepasoval ani náhodou.) Hlad je tak ve výsledku poetický horor v tom nejčistším slova smyslu. Báseň. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Od Tony Scotta jsem tak nádherný umělecký počin vůbec nečekal. Upírská tématika pojatá tak starosvětsky a tragicky. Záhadní sousedé nejsou jen podivíni, ale také stovky let staří upíři, kteří žijí až do skonání věků. Žádné brutální zabíjení ani většina upírských klišé s česnekem. Film je spíše psychologické drama se zamyšlením, zda je nesmrtelnost tak dobrá, jak si každý myslí, protože ne vždy může být nesmrtelnost spojena s mladým tělem. Pěkné masky, nervózní tajemná hudba a chladně klidná Catherine Deneuve, která se chová tak hezky aristokraticky a žensky dle starých dob. Opravdu příjemné krve třísnící překvapení. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení nechal Tony Scott 11letého syna Davida Bowieho, Duncana Jonese, poletovat na place s kamerou. Scott údajně nakonec použil fragmenty z Duncanových záběrů. Po smrti Tonyho Scotta se Duncan Jones vyjádřil, že Scott byl pro něj mentorem a doporučil mu studium na London Film School. (Eldrick)
  • Kostýmní výtvarnice Milena Canonero jednoho dne během natáčení zmizela a nebyla k nalezení. Později se zjistilo, že letěla do Říma nakoupit kapesník pro Davida Bowieho. Letěla tam na vlastní náklady, jelikož zjistila, že v Londýně nejsou k sehnání látky, které by ve filmu uplatnila. (Pavlínka9)
  • David Bowie prohlásil, že kvůli specifické chraptivosti svého hlasu chodil každý večer na most George Washingtona a z plného hrdla vyřvával všechny punkové písničky, na které si vzpomněl. (Matty)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama