Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě v dobách, kdy Tony Scott nebyl vizuální mág a mistr akce, natočil tento podivný (jedná se dokonce o Scottův filmový debut) horor, který spíše připomíná raná díla Davida Cronenberga. Nepříliš zajímavé ani atmosférické. V dnešní době stojí za shlédnutí snad jen díky sexuální scéně Catherine Deneuve a Susan Sarandon. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

40-50% ... Toto sa asi ani nedá nazvať upírskym filmom, pretože popiera akékoľvek zaužívané stereotypy o upíroch. Čo by ani až tak nevadilo, keby ten film aspoň o niečom bol. Neprišlo mi to ako niečo súvislé. A scenár ako taký mi prišiel strašne povrchný. Ani zvučné mená ako Deneuve a Sarandon nepomohli. Ale zvukovo a hudobne to bolo na výbornú. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden dlouhý vydařený klip s efektně nasnímanými hvězdami. C.Deneuve, Francouzka s nejdelší šíjí, je uhrančivá a tajuplná sama o sobě. Což teprve, je-li upírkou! Žádné na první pohled krvelačné bestie, avšak ani žádné rozpolcené postavy dnešních Svítání. Za slupkou krásných bytostí se ukrývá prvotní touha po přežití, krvi a věčném životě. Žena, nositelka rodu, je i zde nad mužem. Bowie má své dny sečtené...bestie jedna ( tedy bestií je zde Deneuveová). Vždy se těším na klubovou scénu s uhrančivými gothicky ze skupiny Bauhaus. Velký příběh nečekejte, spíše obrazy, symboly, metafory, trochu filozofie, hudbu - zkrátka dlouhý gothický klip. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že ve své době "Hlad" působil hodně sugestivně a moděrně. Zjevně se jedná o nejartovější Scottův film, kterým se vydal tak trochu ve stopách svého bratra ( tenhle směr ale poměrně záhy opustil). Tím nechci říct, že by "Hlad" nějak blbě zestárnul, to určitě ne. Ale místy jde trochu moc do kýče a novoromantická vizuální stylizace působí lehce přebujele....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/hlad-hunger-r-t-scott-1983.html ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Lesbicko-upírska story európskeho strihu v depalmovskom kabáte? V réžii epileptického videoklipára Tonyho Scotta? S obnaženou štyridsiatkou Deneuve odetou do "fuck me, I'm stylish as hell" kostýmov? A vyschnutým, po krvi lačným dôchodcom Bowiem? Popretkávaná citáciami Hitchcocka? Damn! Shit! Now that is whack! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • David Bowie se pro svou hudební scénu naučil hrát na violoncello. (Pavlínka9)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Bessie Love. (Pumiiix)
  • Během natáčení nechal Tony Scott 11letého syna Davida Bowieho, Duncana Jonese, poletovat na place s kamerou. Scott údajně nakonec použil fragmenty z Duncanových záběrů. Po smrti Tonyho Scotta se Duncan Jones vyjádřil, že Scott byl pro něj mentorem a doporučil mu studium na London Film School. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno