Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Určite jedna z vydarenejších Seagaloviek, ktorá má svojim enviromentálnym nadychom tento krát niečo do seba aj príbehovo. Odkaz rafinérkam sa Steven vôbec netrápil nejak maskovať (nie že by nechcel, ale jednoducho na to nemá) z čoho logicky vyplynuli nemalé problémy a ťahanice po súdoch s bossmi ropných spoločností. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Naučně ekologický záměr Seagalovi nelze upřít. Narážky na zhovadilost a lhostejnost kapitálu vůči svému okolí a ekologické rovnováze ve spojitosti s nádhernou aljašskou přírodou docela fungují. Když jsem na tom byl v kině, závěčná pětiminutovka (kromě toho, že je zcela pravdivá) docela zasáhla. Režijní debut se Seagalovi docela povedl, kromě poselství a hezké přírody film skýtá klasické akční propriety žánru – výbuchy, střílení a tradičně skvělé Seagalovo umění (včetně lámání rukou – toho se prostě nenabažím). Seagal je prostě machr. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za film, jednu za krásnou krajinu divoké Aljašky. Tenhle snímek je jeden z těch filmů, co se svého času furt dokola točily v televizi a taky film, co nesměl chybět nahraný na domácí videokazetě. Seagal moc nehraje, je to takové dost blboučké a ty pokusy o umění a promlouvání do duše diváka jsou svým zpracováním spíše úsměvné (byť jsou víceméně pravdivé). Na seagalovku je to ale docela zábavné, ta troška akce je natočena slušně a ani hudba nezklame. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musí Steven Seagal podstoupit spirituální cestu, aby se mohl stát ochráncem přírody, kterou ohrožuje zlotřilá ropařská firma. Firma budující rafinerii, která podle odhadů vybouchne hned po spuštění a tak znečistí okolí. Proto jí musí ještě předtím vyhodit do vzduchu Steven ve svém indiánském saku. A jak to udělá? Naštěstí má schovanou zásobu výbušnin v lesích Aljašky, "Just in case." Naplní bágl cé-čtyřkou, ale tak snadné to zase nebude. Musí si vyrobit tlumič z pet lahve, přelámat končetiny, narvat typa do vrtule, postřílet žoldáky, absolvovat parádní potyčku s tyčí v ruce, utopit záporáka v ropě a utéct z hořící plošiny. Nakonec, po vyřazení tuctů zlých lidí, pronese projev k zamyšlení odsuzujíce ropný průmysl, který zabíjí naší přírodu. Ačkoliv je příběh hrozně hloupý, svým způsobem mám tuhle seagalovku hodně rád. - "Well, let's see, that's natives 8, oil workers 0. Anyone else wanna play with Cupcake?" ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Hezké obrázky aljašské přírody a hudba B. Poledourise, takže za dvě hvězdičky. Halucinogenní scénka uprostřed filmu, po níž (tradičně namachrovaný) "medvědočlověk" Steven se svým tlumeným medovým hlasem a duchovně obrozeným zrakem okamžitě našel disketu, kterou zlí hoši trestuhodně přehlédli, mě nahlas rozesmála. Což ale určitě nebyl tvůrčí záměr. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama