Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Otec by na nás byl hrdý !!" Ty woe, ale kterej otec ?? Toho bych teda vážně rád viděl..;) Nejsmutnější na tomhle odpudivém průjmu se mi zdá fakt, že Steven "Svěrací kazajka" Saegal v plné jak fyzické, tak i "herecké" - Taky dobrej joke !! - síle, v době natáčení zneuctěné Aljašky navíc zrovna raketově stoupající, v ty pseudoekologické bláboly skutečně věřil.. Po stránce akčního žánru se jistě nejedná o až tak extrémní průser, byť jeden musí s hrůzou sledovat, jak velký Michael Caine naprosto hazarduje se všemi svými dokonale charismatickými rolemi i svou vlastní důstojností, když naprosto bez špetky vtipu či nadhledu karikuje toho nejhůře napsaného padoucha, jakého si umíte představit, ale Saegalova snaha vytvořit hybrid akčního béčka a ekologické agitky všechna ostatní pozitiva maže.. Už jen ta samotná idea, byť s velmi sympatickými motivy, vyznívá tak pitomě, že nemůžu hodnotit jinak.. Tak ostatně každá cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly, že ?? I tady ta cesta do pekla filmového, kde neseženete toaleťák, protože právě na něj kálel Horowitz svůj scénář.. Hloupá, nudná a neuvěřitelně trapná záležitost s cejchou - Totiž cejchem !! Cejcha smrti nás nebohé diváky teprve čekala.. - kultu.. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Všechno mezi 20. a 70. minutou mě minulo velkým obloukem. Ale začátek skvělej, úvodní bitka v baru kulervoucí (a to doslova) a také kdo by neznal Tleskanou, že?? Trubkořez použitej na koleno je fajn mučící nástroj, brr! ... (poté následuje pro mě hluché padesáti minutové intermezzo)... A pak ten monstrózně explozivní závěr na Aegis 1. Spousta střílení, výbuchů, zajímavé techniky, ale málo osobních soubojů, závěrečný proslov. Příliš mě to neoslovilo. 50% Aikidó technika, které mě zaujala: Bitka v baru. Posledního útočníka si Forrest dvakrát otočí kolem těla (alá fotbalové Pojď sem, kam jdeš??) a pak ho prohodí skleněnou vitrínou. V závěru pak předvede efektní kousek s brokovnicí a zejména excelentní techniky s kovovou trubkou. 50 miliónů dolarů(rozpočet)/38,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal je v první řadě na nic se neptající mlátička, nehodlá sám sebe prohánět na festivalech. Že má ale i výrazný názor na životní prostředí je v ranku akčního bouchání minimálně zajímavé. V Aljašce v plamenech to s ekologickou reklamou zkouší skutenčně natvrdo, proto si sehnal i režisérskou stoličku. Rozhodně se nedá říct, že by potopil ten film právě on. Troufá si s dobře znějícím obsazením bouchat do systému jako celku, což je však hlavní problém. Seagal archetypálního akčního fandu uspí přemírou diagnostických keců o kousavých naftařích, zatímco ten náročnější divák se bude bavit spíš na účet pana Aktivisty. Já bych v tom neviděl jen zápory (ač jich je dost) a mám rád snahu. Jestli něco s tohohle filmu ční jako totem, tak je to právě snaha. Takže za tři. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ano na jednu stranu je to hodně rozporuplný film, jak už jsem napsal v komentáři k Patriotovi akce a bitky by Seagalovi šli, ale jak začne předávat hlubokomyslná poselství, tak to není zrovna ono, takže chápu jistý výtky k tomuhle filmu, ale počkat... děláte si prdel??? 49%??? to jako vážně?! míň než některý ty sračky který začal Seagal ve svý vyžraný éře o hezkých pár let později pouštět rovnou na video? tak to teda ne! Jasně, že ani mě by nevadilo víc akce a míň ekologie, ale když si tuhle stránku odmyslím, tak se pořád nemůžu zbavit dojmu, že jako akční film to funguje naprosto bezchybně a myslím si, že v době kdy byl Seagal na vrcholu své kariéry a na co šáhnul proměnil ve zlato se úplně neztratil ani jako režisér. Navíc pohled na jeho tehdejší štíhlou nevyžranou a špičkově pohyblivou postavu působí jako relikt dávných časů. Navíc si k tomu přidejme skvadru bombastických záporáků vedených ropným magnátem Michaelem Cainem co se z ničím nesere. Líbilo se mi jak to dal tomu režisérovi té reklamy na životní prostředí : Máte určitě skvělý nápady, tak si je nacpěte do prdele, chci už tu sračku točit!!! Pravda ten konec a Stevo v roli buditele lidstva je už trochu extrém, ale stejně mu ty 4* dám. Aby totiž nedošlo k mýlce i když si z něj dneska dělám prdel kudy chodím, tak pořád mám a vždycky jsem měl tohohle parchanta rád. Jenom se nedokážu smířit s tím kam to dneska dotáhnul, ale to už je asi jiný příběh.70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tímhle v podstatě mistr aikida pohřbil svoji kariéru, aneb v nejlepším se má přestat. Aljaška je opravdu špatná, vyměklá a rádoby na efekt. Seagal jako ekologický spasitel není uvěřitelný a nedělá to od srdce - i když s tím co například na konci říká má v podstatě pravdu, styl s jakým to podává však není ten nejlepší. V jeho předešlých filmech šlo obvykle o pomstu/vyrovnání účtů. Vždy tam figuroval hrdina, pro kterého byla zápletka osobní. Tentokrát je tomu jinak a poprvé se zde dalo říct "už není ten starý dobrý drsný Steven". Technicky je Aljaška vzhledem k rozpočtu překvapivě velmi špatná (okaté dekorace a miniatury) + šílená snová scéna. Vůbec scény mezi Eskymáky jsou ty nejhorší v celém filmu. Několik akčních scén jako obvykle ujde, ale není jich tolik. Závěrečný ohňostroj je nuda. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Film sa mal volať Spint Warrior alebo Rainbow Warrior ale neskôr sa tvorcovia rozhodli pre On Deadly Ground. (Seag)

Reklama

Reklama