Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi líbily tyhle paradoxy v jednání postav, kdy například Larra Crofft v Tomb Raider II, archeoložka 1. třídy a sběratelka artefaktů, při honbě za svým cílem zničí snad všechny památky co jí stojí v cestě, když Bruce Wayne v Batman začíná při svém útěku za pácháním dobra vyhodí do povětří klášter plný mnichů, nebo ekolog a přírodní samorost Steven Seagal v Aljašce v plamenech pro zachování neposkvrněné přírody vyhodí do povětří ropnou stanici. Ale je fakt, že o to tu přece nejde, důležité je, aby měl hlavní hrdina nějaké ušlechtilé důvody proč nakopat prdel co možná největšímu množství hajzlů. A Seagal si to vymyslel, zrežíroval a zahrál takhle, za to ten odpad! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poté, co korunoval úspěch svých videomlátiček na filmovém plátně PŘEPADENÍM V PACIFIKU, došel Steven k názoru, že je čas na jeho první ekologickou přednášku a možností natočit si režijní debut podmínil u Warnerů svou účast v druhém PŘEPADENÍ. Aby diváci neprchli z kina už po pěti minutách a aby nezklamal fanoušky, navlékl hlubokému poselství akční kabátek za 50 milionů (ve stejných relacích se pohybovaly i rozpočty obou PŘEPADENÍ) protkaný vzory nádherné aljašské přírody a eskymácké mystiky. Vyšel mu z toho mimořádně tupý béčkový eko-akčňák s vlastní bizarní logikou (pro oba scénáristy to byl jejich první scénář), který se bere zcela vážně a otvírá tak brány pro nechtěnou komedii, v níž se Seagal ptá jím zmláceného macha "WHAT DOES IT TAKE TO CHANGE THE ESSENCE OF A MAN?" nebo se zachmuřenou tváří naslouchá eskymáckým spirituálním blábolům ("MůJ OTEC ŘÍKÁ, ŽE JSI MEDVĚD." - "ŘEKNI MU, ŽE JSEM MYŠ, CO SE SCHOVALA PŘED JESTŘÁBEM U HAVRANA." - "OTEC ŘÍKÁ, ŽE PŘESNĚ TO BY ŘEKL MEDVĚD."). Kromě jeho pověstného culíku nechybí žádný ze seagalovských trademarků (lámání kostí, neskutečné usměvné heroizující kecy, celková brutalita - zmlácení chlapa až se poblije, mučení starého olejáře) a na scény jako je "hra na plácanou v baru" se nezapomíná. Škoda nudné prostřední třetiny filmu mezi eskymáky. Ekologové prý z prosazování ochrany životního prostředí mačkáním koulí naftařských dělníků moc nadšení nebyli. Český distributor se s překladem názvu - jak je ostatně u segalovek dobrým zvykem - opět blýsknul. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se ale nasrala. Seagal je v tomhle a většině filmů ze stejné doby perfektní, ve své době nemá podobně jako Arnold nebo Sly konkurenci. Jeho charisma a schopnosti bojového umění jsou ohromné a všecko jen ne propadák. Všichni jmenovaní borci se škrábali nahoru pěkně po strmé skále a úspěch si tvrdě vydřeli, proto nechápu tu všeobecnou averzi vůči němu konkrétně. Já jsem ho tady žrala s každým gestem, pohledem, krokem a slovem a když přišla na řadu akce v jeho stylu, tak to bylo něco! On je i ve skutečnosti velký ekolog, budhista, uznávaný mistr aikido a hlavně pracant. Každý z těch anonymů tady, co se kryjí za cizíma ikonkama i jménama a umí akorát jen nadávat, by se měli aspoň jednou zamyslet. A pak si tu někde přečtu reakci na jeho životopis, jé já jsem nevěděl, že je to takový a takový borec, aha no jo, tak už se mi líbí... Forrest: "Co dělá chlapa chlapem?" velký Mike: "Vím, ale bude mi to trvat dlouho." Někomu věčně. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

je skoda ze aljasku reziroval seagal, ak by si vybral niekoho schopnejsieho (napriklad andrew davids by potesil a tiez scenaristu ktory by mu vysvetlil ze snova pasaz s medvedami nie je prave najlepsi napad) tak by urcite islo o jeden z jeho najlepsich filmov zaciatok ma slusny nabeh (vybuch rafinerie, bitka v bare, mucenie stareho hugha), ale potom sa film premiestni k eskimakom a straca totalne tempo. ku koncu sa to nastastie opat rozbehne ale zial uz je trocha neskoro. btw neviem ako vy ale mne sa vzdy mystifikacia jeho minulosti v C.I.A. strasne pacila:-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, od tohohle jsem nic nečekal. A bohužel jsem téměř nic nedostal. Nedivím se, že tohle byl Stevenův první, ale zároveň i poslední film, coby režiséra. Navíc jsem si všiml, že tenhle film zřejmě odstartoval jeho propad, co se filmů týče. Protože od roku 1994 nenatočil nic, krom dvou filmů (Glimmer Man a Bestie) co bych mohl považovat za alespoň trochu stravitelný film. Už dlouho jsem si u filmu nepřál, aby měl jen hodinu. Nebo 40 minut. A tohle je taky poprvé (a doufám, že i naposled) co jsem viděl Michaela Caina hodně solidně přehrávat. Hvězdu tomu dávám jen z důvodu, že jsem přece jen viděl i horší filmy. Ale bylo to o fous… ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)

Reklama

Reklama