Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 2

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (235)

kinej 

všechny recenze uživatele

Film má své kouzlo při prvním shlédnutí. Jeho největší výhrou je, že každého, kdo o příběhu nic netuší musí zaskočit. I přesto, že je velmi dobře natočen, podruhé už bych se nedíval. Na to, že je to horor však jeho technické zpracování nese řadu kvalit. Psychologický flashabck, pomocí kterého se nám promítne hrdinčin příběh nemá ve své syrovosti a surovosti daleko do Nahého oběda, či Jakubova žebříku. Nejen v těchto scénách demonstruje režisér svůj nesporný vizuální talent. Škoda však, že kouzlo prvního shlédnutí už se nevrátí. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

posledná polhodina ma vystrela jak nikdy nič v živote. hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamani, ale aspon ze sem se nenudil. Nakejch 75 minut se nic moc nedeje, jen drama o hledani manzelky trosku netradicnim zpusobem, pricemz je tu par nepatrnejch naznaku, ze s ni nebude neco uplne v poradku. Hlavni hrdina je sympatak, coz se uz ovsem neda rict o hlavni zensky, ktera je divna, ne moc hezka a anorekticka a prisla mi desne krecovita. No a na zaver to Miike rozjede. Sice ne nak extremne, vse je postaveny na jedny mucici scene, ktera je ale hodne drsna, jenze bohuzel to je spis nez horor natoceny dost psychedelicky, kdy clovek nevi, co je dalsi halucinace a co ne. No a do toho neco malo slusne fungujicich lekacek. Takze celkove tu mame par fakt dost nechutnejch scen, slusny herce a zajimavej pribeh, bohuzel dve hodiny jsou zbytecny, 90 minut by stacilo, takle jen lepsi 3*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kiri kirii kiri kiriii! Moje hodnotenie je významne ovplyvnené tým, že som čerstvo predtým dočítal skvelú predlohu a nemôžem zakryť sklamanie. Kým kniha je klasická Hitchcockovka, nepokoj a paranoja ohľadom ústrednej femme fatale sú budované postupne a v náznakoch a vyvrcholia až čiernohumorným brutálnym záverom na posledných dvadsiatich stranách, Miike je oveľa explicitnejší a v snahe udržať pozornosť hororového fanúšika si tu vymyslel samoúčelné šokujúce scény (celá snová pasáž je vycucaná z prsta, rovnako ako vytrhnutý jazyk, prsty apod.). Postava Asami je v knihe tajomnejšia, sympatickejšia a najmä to nie je horor ale satira so strašne vtipným záverečným dialógom. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kde vzniká potřeba některých hledat v tomhle filmu vyšší uměleckou kvalitu, protože ať se koukám jak se koukám, vidím jen naprostý nesmysl. Zvládnutý jen tehdy, pokud chtěl Miike natočit záměrně špatný film a na něco tím poukázat. Jestli to tak je, tak se mu to nepochybně podařilo a mé hodnocení ho může jedině potěšit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Rju Murakami. (Hans.)
  • Na švýcarské premiéře se jednomu divákovi udělalo ze závěrečné scény tak špatně, že vyšel ze sálu a potřeboval pomoc zdravotníků. (HappySmile)
  • Kapela My Chemical Romance použila Audition jako předlohu ke svému videoklipu k písni „Honey, This Mirror Isn't Big Enough for the Two of Us“. (Baťka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno